Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dominik je normální kluk. Má mnoho přátel, tu nejvíce sexy holku na škole, bohaté rodiče a dostatek finančních prostředků na nákup značkového oblečení. Ale jeden nevinný polibek všechno změní. Začíná se stranit okolí, všechen svůj čas tráví u počítače. Schází se s neznámou dívkou, která ho zavede do „místnosti sebevrahů“, ze které není úniku. Chycen do pasti utkané z jeho vlastních emocí, se Dominik zaplétá do sítě intrik a postupně ztrácí to, čeho si nejvíce vážil. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (154)

Macejko 

všechny recenze uživatele

K tematike "život je nahovno" to vlastne nie je príliš objavné a hlavný hrdina nesie všetky znaky, ktoré by človek očakával od typického kandidáta na skok do truhly: je to teenager, rodičia sa mu nevenujú, má problémy so sexualitou. Tvorcovia dokonca neodolali a obdarili ho čiernymi vlasmi s ofinou tak dlhou, že ani tričko s nápisom "Som emák lol cmuq" by jeho tendencie nevyjadrilo jasnejšie. Lenže! Bolo by veľkou chybou tento film odsúdiť iba na základe zbytočne okatej a sebaparodickej vizáže hlavnej postavy. Miestnosť samovrahov, aj keď neoplýva ktovieako originálnym posolstvom, absolútne boduje v SPÔSOBE, akým nám toto posolstvo predáva. Iste, treba si v prvom rade uvedomiť, že film je tak trošičku fantasy a že ak by sa opieral o reálne technológie a reálne fungovanie internetu, iba ťažko by fungoval. Akonáhle však divák príjme filmovú realitu, dostane sa mu sviežeho, precízne napísaného, zručne natočeného a vý-bor-ne zahraného (kraľuje hlavne Roma Gasiorowska ako Sylwia) filmu, ktorý sebaisto brnká na všetky potrebné emocionálne struny. Poliaci zabodovali. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

O vykořeněnosti a emocionální labilitě. 1)  Myšlenkami na odchod ze života se zabýval nejeden z nás. Je v tom tajemství nepoznaného. Odcházejícímu se dostane pozornosti okolí, kterou jinak postrádá. Pod vlivem mimořádnosti této věci najednou bude snažší se svěřit a pro okolí i přijmout jinak kontroverzní pocity. V průběhu dospívání jsem se podobnými myšlenkami také zabýval a bylo to, věru, slastné._____ 2)  Spoiler. Základním Dominikovým problémem je neukotvenost. Rodiče se o něj nestarají, jen mu zajišťují peníze na pohodlný život. Nevíme, jestli je opravdu gay, ale v jeho okolí očividně není nikdo, kdo by mu pomohl se zorientovat a nabídl pomocnou ruku. Dominik je osamělý mezi lidmi a bolestně to prožívá. Do této výchozí situace přidejte bezohlednost a krutost spolužáků, jejichž výsměch hraničíčí se šikanou je v době totální závislosti mladých na sociálních sítích pro labilní Dominikovu psychiku devastující._____ 3)  Spoiler. Ještě to mohu vyjádřit jinak. Dominik neztratil působením virtuální reality vůli k životu, on ji neměl ani předtím. Nežil, jen přežíval sám mezi všemi, obklopen bohatstvím svých rodičů a sebestřednou ignorancí svých vrstevníků (kteří na tom, pokud jde o sociální status, byli nejspíš podobně). Wšistci chcou być kochani, a nikt niechce kochać._____ 4)  Virtuální místnost mě, po pravdě, poněkud nudila. Očividně existují jakési predispozice pro sebevraždu, které někdo má a někdo ne._____ 5)  30letý scenárista a režisér Jan Komasa, synovec Agnieszki Hollandové, se pustil do náročného tématu, které zvládl úspěšně, i když mu lze vytknout klišoidní pojetí prakticky všeho, co se ve filmu odehrává._____ 6)  Za pozornost stojí i skvělá hudba 39letého Michała Jacaszeka._____ 7)  Velkou zásluhu na vyznění snímku má tehdy vycházející, dnes již plně zářící hvězda polského herectví, 23letý skvělý Jakub Gierszał (Dominik)._____ 8)  Rovněž 23letého Bartosze Gelnera (Aleksander) a jeho polibek hned tak nezapomenu. A že při tréninku na judu se vám postaví? Taky se mi to stalo._____ 9)  Zajímalo by mě, zdali nějaká sala samobójców existuje. Možná na darknetu..._____ 10)  Výstižný koment: bart_****. Zajímavý pohled na věc: JFL*. ()

Reklama

serger 

všechny recenze uživatele

Zajímalo by mě, proč je obsah - oficiální text distributora - takhle mimo =D Film samotný má zajímavé téma, ale místy jej vyjadřuje příliš nešikovně, hlavně vedlejší postavy jako by si úplně nesedly se svými rolemi. A zpracování virtuální reality ve hře, okolo které se točí zápletka, je... přinejmenším zvláštní. Na druhou stranu, závěr je dost povedený, takže si ode mě snímek zaslouží průměrné hodnocení. ()

StanislachKo 

všechny recenze uživatele

Ach, takéto niečo by si čakal z Islandu alebo od polákov bláznivých. Do tretiny som tomu vôbec nefandil, lebo emotýpek, emohudbička, spomalené emozábery pohľadu priamo do kamery, nejaká tá gay prísada... Si si istý, že buohaaa ďalšia puberťácka wannabe modla. Ale potom príde fakt brilantný nápad (ok, na animáciu si chvíľu asi každý musí navyknúť) a do konca je to už len čistý psychošský náklad. A k záveru pochopíš, že toto nebolo mienené na pobavenie teenage ani náhodou. Pôvodne som mal 4, ale po vzhliadnutí (voľného) pokračovania (btw s podtitulom "Hejter") musím tú kvalitu nejak vyjadriť. Rozhodne ale silnejšie 4 a ak chceš, aby Ti po filme bolo chvíľu celkom mizerne, go ahead, nemáš na čo čakať. RT: - %/76% ()

NinonL 

všechny recenze uživatele

Hlavní postavu, Dominika, stvárnil skvělý polský herec Jakub Gierszal. Je skutečně výborný a jeho role citově rozervaného adolescenta není vůbec lehká. Jeho rodiče patří k horní vrstvě, chlapec má doma všechno, na co si pomyslí. Jen to jedno mu chybí - lidská blízkost, láska, cit. A to právě najde v Místnosti sebevrahů, kde se scházejí podobní lidé. Jen tam se cítí svůj a šťasten. Jenže za všechno v životě se platí. I za toto dobrodružství. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (5)

  • Když se Dominik (Jakub Gierszał) poprvé podívá do místnosti sebevrahů, lze si povšimnout různých hrobů. Jeden z nich uctívá památku frontmana skupiny Nirvana Kurta Cobaina, který spáchal v roce 1994 sebevraždu. (vyfuk)
  • V hudobnom podklade filmu sa objavila aj skladba „Nothing To Lose“ od kanadskej kapely Billy Talent. (metal.storm)
  • Film získal na 19. ročníku Art Film Festu (Trenčianske Teplice, Trenčín) ocenenie Modrý anjel za najlepšiu réžiu. (rudeboy)

Reklama

Reklama