Reklama

Reklama

Pařmeni

  • Austrálie A Few Best Men (více)
Trailer

VOD (1)

Bláznivá komedie o ženichovi a třech svědcích, kteří se vydají na cestu do australského vnitrozemí na velikou svatbu. Svérázní svědkové se postarají o řadu skandálních situací a zažijí na vlastní kůži význam fráze "v dobrém i ve zlém". Ztřeštěný příběh je klasickou ukázkou komplikovaných vztahů ženichových přátel s rodinou nevěsty. Rodinná pouta jsou silnější, ale stejně neodbytní jsou i Davidovi přátelé... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (168)

Cejny 

všechny recenze uživatele

Zdálo se mi, jako bych už někdy něco podobného viděl. Ale zábava to byla celkem slušná, mělo to rychlý spád. Ovšem nebýt jedné nechutné sekvence, v hlavní roli s Ramseyem, tak bych z tohoto filmu měl lepší zážitek. Ve své podstatě jde o průměrnou komedii, kterých je na miliony. 60 % ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

To jsme si takhle v jeden prázdninový podvečer vyjeli na kole do svitavského kina. Nástrahami křížících se cyklotras a kamiony prošpikovaných silnic jsme se statečně probili až do okresního města, dech obohatili odérem česnekové polévky a neomylně si to zamířili do prostor tamního kulturního centra. Jaká to náhoda, že zrovinka Pařmeni byli z celého prázdninového filmového menu nejlevnějším trhákem, a tak jsme za osmdesát žetonů vysolených u pokladny záhy vyfasovali vstupenku do zrekonstruovaného svatostánku. U vchodu štramák důchodového věku v obleku, uvnitř pak barevná opona, velká světla, podlaha potažená kobercem, a především polstrované měkoučké sedačky, do nichž naše propocené zadnice zapadly jako mraky za obzor. Už si přesně nevzpomínám, co jsme od Pařmenů očekávali, ale když se spustil dabovaný slepenec snad všech teenagerovských komedií, jaké kdy spatřily světlo světa, navíc s ovcí v hlavní roli, s vděkem jsme jako cenu útěchy přijali zlevněnou čokoládu z Tesca. Několik scén sice bylo tak vtipných, že hrozilo promočení oněch polstrovaných sedaček, většina gagů však nesla punc předvídatelnosti, obehrání a tudíž vyšuměla do ztracena. Do ztracena také upadly závěrečné titulky, které nám léty protřelý promítač uťal v domnění, že jsme na jejich polstrovaných sedačkách usnuli. Paní manželka nám pak následně div ne uťala i velice mužný proud na záchodcích, a se slovy "počkej, ještě šli chčit na hajzlik" společně zavřeli kino takovým fofrem, že jsem ani nestihl řádně vyklepat. Vyklepání tak přišlo až při zpáteční cestě, na níž padající chlad, setmění a s ním spojené bloudění po lesních hvozdech způsobilo, že jsem byl vyklepaný ještě druhý den ráno. Co k tomuto zájezdu dodat? Vnímavý čtenář se jistě dovtípí, že moje tři hvězdy nenáleží ani tak filmu samotnému, jako spíš cestovní kanceláři Pepinec, =woody= & Lenka, bez níž by se vyčpělí Pařmeni stali chybnou volbou v nabitém letním harmonogramu. ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Pro mne je nepředstavitelné, že bych se vyrazil ženit na odvrácenou stranu zeměkoule a nevěděl nic o rodině své nastávající. Zamilovanému Davidovi to však nečiní problém, takže na svatební párty australského parlamentu vyrazil i s trojicí kamarádů, kteří by byli divní i na zcela běžném obřadu homosexuálů. Rozhodně jsem se přitom neplácal nadšením do kolen, nekontrolovaně jsem nehýkal a ani jsem neslintal radostí, ale pořád se něco lehce bláznivého dělo, takže to byl celkem příjemně strávený čas. ()

PORTER44 

všechny recenze uživatele

Kámoši k nezaplacení kteří jedou jednomu z party na svatbu do Austrálie,jenže cestou se zastaví koupit si nějaké hulení a pak všechno začne.Řada nečekaných příhod kvůli ztřeštěným kámošům málem zkazí celou svatbu.Docela vtipné a zábavné scény,hlavní atrakcí asi byla ovce která sežere na co přijde včetně koksu. ()

c.tucker 

všechny recenze uživatele

Netuším, co vytváří snahu porovnávat tento film s Hangover. Je to svatba, beran, drogový dealer, Austrálie, 4 chlapy v oblecích či snad ruka v prdeli? Tak jo, jedná se o svatbu, ale právě o svatbu, ne stag night/bacherlor party, která se celá zesere. Jsou tam občas neskutečně vtipné momenty (svědkův proslov a to je asi vše co mě teď napadá), vtipné momenty (maska na hlavě) a plno dalšího. Nebylo to špatné, ale rozhodně jsem vyděl lepší. Jako relax film pro zlepšení nálady to funguje, ale některé věci jsou nedotažené. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (3)

  • Olivia Newton-John (Barbara) sa podieľala na filme i ako spoluautorka hudby. (m.a.t.o.)
  • Pozornému divákovi určite neujde, že pôvodný, anglický názov filmu pripomína snímku A Few Good Men (1992), no podľa tvorcov to nebol úmysel, iba náhoda. (m.a.t.o.)
  • Celosvětová premiéra proběhla 14. října 2011 na filmovém festivalu Mill Valley Film v Kalifornii. (ČSFD)

Reklama

Reklama