Reklama

Reklama

Buranský masakr

všechny plakáty
Trailer

Čtyři mladiství delikventi tráví víkend spolu se svými sociálními pracovníky v odlehlé vesnici Yorkshire Mortlake, kde to vypadá jako by se zastavil čas. Po menším incidentu s místními obyvateli začnou brutální krvavé nájezdy starousedlíků, které se změní v nepředstavitelnou noční můru. (mosnak)

Recenze (74)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Z těchto zábavných, krvavých hixploitationů už jsem asi nějak vyrostl. Inbred je pěkně natočená nenáročná jednohubka, nic víc, nic míň. Podobných kousků je milion, jsem přesycen. Před pár lety bych tomu napálil spokojenou čtverku, dneska už jen nezaujatě mávnu rukou a vypouštím z paměti. Ale kdo má chuť na poměrně poctivou dávku buranského veselí, směle do toho. 5.5/10 ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,ROZHLAS ZPRÁVU, BUDE NOVÁ SHOW. VSTUP VOLNÝ, A NA KONEC – PŘEKVAPENÍ!“...... /// Vyvražďovačka, ve který si chtěj dělat prdel z vidláků, z gore záběrů, sociálních pracovníků a fretek (či co to bylo za hajzla…). Vesnička, ve kterej by jen magor třebas jen vykoukl z okýnka (čehokoliv), páč ten venkov je fakt dementů a vidláků ráj. Pravděpodobnost ,,všeho“ rovná se číslu měřítku na mapě (neser vole s navigací…) a jestli jste letos viděli debilnější film, tak mi nepište, páč přiznávám, že jsem vobčas čuměl, co všechno se dá vymyslet. Škoda, že v tom všem nevidím všechnu tu zábavnost (třeba ty ksichty, co se snažej ksichtit tak, že to je až trapný…). Ale nejsu zas takovej dement, abych nepochopil, že se prostě snažej vodlišit (filmově) a chtěj to uhrát na švandu. Nebaví mě to. Jestli jsem vo něčem řek, že je to píčovina, tak to vodvolávám. TOHLE je píčovina! I když s veselejma prvkama a vodlehčenou krví. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Vo mučení koněm jsme už u nás na vsi slyšeli, ale neviděli. 2.) Vod filmu vočekávám sračky a krev. 3.) Thx za titule ,,jason24“. /// PŘÍBĚH ** HUMOR * AKCE *** NAPĚTÍ * ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Ja som vedel, že sa mi to bude páčiť. Inbred je totiž presne mojou krvnou skupinou - skupinka ľudí sa ocitne v buranove a môže sa začať masaker. Pomalší rozbeh, vzápätí však krvák ako sa patrí. Vidláci likvidujú tých nešťastníkov na cirkusových predstaveniach, a to pekne krvavo, všetci sa na tom výborne bavia, divák takisto. Hlavní hrdinovia bojujú o život a "odstraňujú" vidlákov, tí sú však v presile, a za každú vybuchujúcu či odseknutú hlavu, príp. explóziu celého tela si tvorcovia zaslúžili môj nadšený aplaus. Je to pekne nakrútené, gore pecka a je ho kvantum - čiže pre nerozmýšľajúcich divákov, ktorí sa radi nechávajú unášať na krvavých vlnách, je to to pravé orechové. Jediné mínus boli pre mňa postavy. Bolo síce jasné, že zmutovaní, škaredí a neviem akí burani si sympatie sotva získajú (môžu akurát tak pobaviť), ale tie kladné postavy na tom neboli o nič lepšie. Navyše by mi omnoho viac sadlo, keby sa to bralo aspoň trochu vážnejšie, tej komediálnosti a debilných buranských kecov bolo na môj vkus až príliš. U mňa 80% - najmä za chrumkavú brutalitku. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Na film se těším už rok a naštěstí né zbytečně ! Tenhle Hixploitation připomínající Hory mají Oči či Pach Krve mi úžasně Sedl ! Není nic lepšího Než pošahaná vesnice plná Buranů, křupanů a podivných kreatur! Scénář totálně na Pejču dokonce i já LAIK jsem našel nespočet logických chyb, naštěstí mi to vynahradilo gore, především scény v Cirkuse byli originální, brutální a šokující! Vidím to na Trilogii !! ()

JFL 

všechny recenze uživatele

Základní chyba "Inbred" spočívá ve scénáři, který je vystavěný jako klasický slasher, ale chtěl by současně přinášet absurdní a explicitní gore humor ve stylu "Brain Dead" a působit na diváky bizarní atmosférou hnusácké zvrácenosti ala "Pink Flamingos" i hutně hororové hrůzy z rozpadajících se jistot každodenní reality ala "Calvaire". Tyhle zásadně protichůdné věci prostě nejde skloubit tak, aby to sedělo dohromady. Slasherová dramaturgická výstavba, kdy se první třetinu představí postavy, následně se třetinu rozvíjí ohrožení, aby vše vyvrcholilo vypjatým bojem o přežití hlavní postavy, by šlo dohromady s hororovou atmosférou. Pro přehlídku excesivních krvavých a hnusáckých atrakcí to ovšem je kontrapoduktivní vyprávěcí model, čistě z prostého důvodu, že nedovoluje vršit lákadla od samého začátku. Je navíc nesmysl nutit diváky půl hodiny sledovat hrstku nezajímavých postav, když všichni jen čekají na to, jaké zvrácené a degenerované rednecky jim film postaví do cesty. Tvůrci asi doufali, že jim z toho vyjde něco na styl grandiózního remaku "Hory mají oči", ale ten fungoval právě díky tomu, že byl prostý humoru a veškerý gore nechával vyznít krajně fyzicky. Prostě snaha udělat ideální splácanici všech žánrových podob buranských bijáků vyústila v "Inbred" do nesourodého mišmaše, který se snaží být vším, ale navzdory spoustě drobných nápadů se prostě nemůže rovnat svým inspiracím. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Objektivně pouze za tři, ta čtvrtá hvězda je zvlášť za brutalitu. Inbred se neliší od jiných hixploitationů, naopak striktně dodržuje jejich pravidla. Navíc se první polovina poměrně táhne, sem tam znepokojující výjev (řezání strašáka) a první nekonfliktní střet městské mládeže s podivnými vesničany v tamní hospodě. Po celou dobu je však ve vzduchu cítit napětí, které naplno propuká až ve druhé části. A tady přichází to pravé peklo: první mrtvý, zadržení obětí, mučení, útěk a následný hon na městskou škodnou. Nic nového, ale divočina pořádná - rozstřelené hlavy, udušení sračkama nebo rozšlápnutí koněm. Moment, kdy asi tucet buranů bere do rukou pušky, lopaty, sekery nebo dokonce motorovku a vyráží na lov, patří k těm nejlepším. A vše finišuje ve výborném závěru, kde po vzoru Straw Dogs se zbytek přeživších zabarikáduje v domě a čelí útokům nepřátel. Takže za mě rozhodně spokojenost, a to i přes fakt, že většina zdejšího masakru je plně digitální. ()

Dellamorte 

všechny recenze uživatele

Nesadlo ! V tomto prípade mal humor ustúpiť a pridať na krvilačnosti. Námet, ako aj scenár bol mizerný a celý balvan ostal na rejžovi. Nadsádzka bola zabudnutá , ,ako vlasne celé to cirkusantské šapitó. Motorovka ma pri podobných snímkoch už neumravní a ten blbeček v štýlovom saku, s make-up od šaška Ma teda naozaj pri hodnotení ukľudnil. HQ prostredie zneužité na NIČ! ( uhádni ukradnutý motív ) ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Solídna buranská vyvražďovačka s pekným, až splatterovým gore, v sympatickom prostredí, ale s pomalým rozbehom a otravnými postavami. Výletníci sa dovlečú do tichej anglickej dedinky, ktorá skrýva aj svoje nepríjemné zákutia a ešte nepríjemnejších obyvateľov. S nimi sa postupne dostanú do konfliktu a v duchu podobných filmov sa začne krviprelievanie na oboch stranách, akurát s tým rozdielom, že tu sa na tom dedinčania kolektívne zabávajú v akomsi cirkusovom predstavení. Nechýba množstvo drsnosti, perverznosti, brutality, fyzického i psychického týrania, takže je na čo pozerať a nuda nehrozí :-) ()

Hitman_47 

všechny recenze uživatele

Hixploitation jak má být ! Dokonce ani komediální prvky neobtěžují ... je to správně nechutné, správně gore a taky i správně blbé. A koho u "hovnometu" nenatáhne, je kanál ! ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Vďaka super trapnému českému distribučnému názvu som sa tomuto anglickému filmu dosť dlho vyhýbal. Originálny názov "Inbred" mohol ako "Buranský masaker" preložiť iba totálne primitívny diletantský ignorant. Pritom sa jedná o celkom podarený hixploitation. Rozbieha sa síce dosť pomaly, ale keď už sa dostane do obrátok, tak je to hodne surové, brutálne a úchylné. Víkendový výlet dvoch sociálnych pracovníkov so štyrmi problémovými teenagermi na vidiek sa zmení na nekompromisný krvavý masaker. *** ()

MMR 

všechny recenze uživatele

Pominu-li pomalejší rozjezd, tak to bylo celkem fajn. Ale nevím no, já bych raději tím autem co nejrychleji ujel a nevracel bych se. Ale což, vrátili se přece, protože tam zapomněli svoji smrt. A když měli tu chuť chcípnout, tak jim to neberme. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

,,Jdi ji odříznout!" Bože, to zas byla srajda. Jsem se těšil na krvavou komedii, ale dostal jsem dementní blábol, který je jakousi parodií na výborných 2001 maniaků.Všichni jsou debilové, co pořád jen řvou a nadávají, takže se nelze ztotožnit ani s jednou postavou. Jejich osud mi byl naprosto lhostejný a přál jsem jim to nejhorší. Všem. Komedie? Možná jsem se párkrát uchechtnul... Zpočátku upindaná nuda, pak buranské drama a ve finále masomlejn ovšem bez mimořádných nápadů. Hvězdu dám za vcelku slušné gore (ale místy až viditelně pixelové) a fretku, která vyhodila tu blbku do vzduchu. Jo a pak za srajdy, co ohodily dementní poblikum, když ten nafouknutý fracek rupnul. Těžko plesat nad useknutými či ustřelenými hlavami nebo přetrženými burany, když podobné gore je dnes v kdejakém horroru. No, za mě velké zklamání...p.s. navíc jsem měl štěstí na vskutku sračkoidní titulky....co nakonec k téhle hrůze docela sedly... ()

juta 

všechny recenze uživatele

Koukal jsem se na to s titulky, které překládal zřejmě samotný google překladač, ale angličtina zde není moc složitá, takže to šlo. Jinak co se týče filmu, není úplně špatný. Překvapivě jsou zde zdařilé gore scény, které bych u "levného" béčka moc nečekal, ale překvapivě i zde se daly sesbírat originální záběry na končetiny, vnitřnosti atd. Jo Hartley byla docela dost přesvědčivá ve svém podání, jinak ostatní nic moc no... Doufám že na podobnou vesničku buranů nikdy nenarazím. :D ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Celkem příjemné překvapení. Nic moc jsem od tohoto nečekal, přičemž jsem dostal bandu směšných venkovských, pozpochyby incestních retardů, kteří kosí skupinu "jakýchsi" lidí "odkudsi" - klasický hixploitation (velmi zlehýnka připomínající DTM). Film obsahuje pár originálních momentů, gore je pojato velmi svérázným až splatterovým způsobem, což působilo ke konci i směšně (pro mě ne na škodu). Záporem budiž plochost děje, ale co už....je to britskej, lehce komediální hixplo, pro tyhle účely to stačí. Na jedno podívání úplně OK. 69% ()

Socrates 

všechny recenze uživatele

V první řadě je to příšerně amatérská záležitost. Až v druhý řadě je to hixploitation asi takovej, jakej má bejt. Špinavej, humusáckej, s přídavkem v podobě nechutný cirkusácký show. ()

AppleCore 

všechny recenze uživatele

Pokus navodit v divákovi kalvárii selže ve chvíli, kdy si uvědomí, že veškerá ta bizarnost je strašně samoúčelná, že film nemá žádnou atmosféru a že tu smrt vlastně všem přeje. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Inbred začlo opravdu výborně, krvavě a zábavně ale postupem času se ta jiskra která mě ze začátku zasáhla vytratila a zbila mi jen buranská vyvražďovačka kterých tu je plno. Navíc finále společně s se skupinou dětí v baráku bylo strašně debilní. Inbred je značně krvavý, sice jsou zde smrdět efekty i tak je gore výborné a krví se nešetří. Postavy jsou neuvěřitelný klišé a jejich chování je retardované(křičení na lidi co je uvěznily bylo dost debilní). I když jsem pochválil gore tak scéna s koněm mi přišla hodně nepovedená. On celej film mi přišel takovej nedomyšlenej a proč lidi co vypadaly jako cool vidláci jsou v pozadí a místo toho tu máme chlapa co vypadá jakž takž normálně? průměr. ()

SeBig odpad!

všechny recenze uživatele

Tohle natočit, cítím hanbu..briti, briti.. - myslím to samozřejmě z prdele, prostě mi to nesedlo holt. ()

rollman1 

všechny recenze uživatele

Někteří tento "FYLM" Posílají tam, kde prezidenti dávají nesmyslné amnestie a druzí tam, kde se tepláky nosí na hlavě. Já pošlu tento film do teplákova. Film je sice blbost a i ty smrti (pro některé originální) nejsou tak špatné. Gore je sice mírně digitální, ale na druhou stranu, dementní chování obětí a scénář tyhle věci zastíní. Jediné co je na tomto filmu na dobré úrovni, je zpracování vidláčků. Ti jsou výborně nechutní a oplzlí. Pro mě to byla ale akce na jedno vidění a pokud by se někdy objevilo pokračování, tak určitě mrknu. Teď už mizím, mám totiž v garáži nějakou show. 70% ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Tak Angláni se s tím moc neserou a narozdíl od Američanů (spoiler) to tam pokosej ve velkým stylu, nenechají přežít ani jednoho chudáka (myslel jsem, že aspoň ta holka to zvládne :)), kterej by to schytal hned na začátku pokračování... (konec spoileru). Co se týče nechuťáren, tak tady by měl být každej fanoušek hixploitationů spokojenej, páč se tu dočkáme opravdu různorodého mučení, resp. poprav (z toho jedna byla /pro mě/ už trochu přes čáru). Vesničtí burani mohli dostat víc prostoru, ale jinak spokojenost, včetně správně trefeného soundtracku. Případnému pokračování bych se určitě nebránil. 3,5* ()

Reklama

Reklama