Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Po svém podivínském strýci Cyrusovi zdědí Arthur dům. Nové dědictví má však nečekané zvláštnůstky skleněné stěny popsané neznámým jazykem a především 12 naštvaných duchů. Rodina záhy zjistí, že bydlení zde je doslova o život. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (243)

MaedhRos 

všechny recenze uživatele

V mnoha ohledech spíš průměr, ale nedá se tomu upřít, že to bylo efektní. A to tak, že hodně. Příjemná, poměrně atmosférická (a vizuálně dokonale vychytaná) duchařina, která si IMHO zaslouží 6,5/10. Vychází mi to cca na 3 a půl hvězdy a s ohledem na celkové hodnocení radši přidám, než uberu. Jen škoda, že snad až na toho potrhlého senzibila byly všechny hlavní postavy buď nezajímavé nebo vysloveně iritující. ()

Trevor 

všechny recenze uživatele

Ak obsadíte do hlavnej úlohy hororu herca, ktorý v mysliach ľudí rezonuje ako Monk nemôžete očakávať, že Váš film budú brať ľudia vážne. Avšak film nie je dobrý ani len ako komédia, pretože...Ťažko sa hľadajú slová ako tento fil charakterizovať.Možno najväčšia filmová katastrofa. Určite sú oveľa horšie filmy, po žianom z nich mi však nebolo tak ľúto nápadu, ktorý by pod taktovkou lepšieho režiséra a v podaní lepších hercov mohol byť ozaj výborný. Neostáva mi nič iné, iba sa pokúsiť dostať sa k pôvodnému spracovaniu filmu a dúfať, že ten je podstatne lepší ako jeho remake, v ktorom okrem masiek a domu nezaujalo takmer nič. 15%. ()

Reklama

kinghome 

všechny recenze uživatele

Snad můj úplně první horor, který jsem viděl a pamatuju si ho doteď. Viděl jsem ho, když mi bylo 10 let a byl jsem strašně posranej. Hold dřív jsem byl dost velkej strašpytel, ale naštěstí jsem z toho vyrostl a horory mě vážně začali bavit. Takže tomuhle "hororu" můžu jenom poděkovat. Kdybych na to kouknul dneska, tak bych asi koukal co to je za sračku a jak tomu může někdo řikat horor, ale když jsem byl malej, tak to bylo vážně strašidelný! ()

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Priemer dávam len za masky, lebo inak to bola stupidita ako hrom. Viac sa mi to páčilo 17 rokov dozadu ako teraz pri opätovnom zhliadnutí. Lillard neznesiteľný, Shannon ani len neukázala kozy, načo ju tam teda brali, Tony bol blbší ako v Monkovi. Nuž, žiadna sláva. Len tá technická stránka to vytiahla vyššie. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Cyrus postaví dům, co vlastně není domem, nýbrž ďábelským, nebo Ďáblovým? no to je jedno, strojem, protože by rád získal nezměrnou moc. Jeho život naštěstí vyšumí, když se pokouší ulovit dvanáctého ducha nejen do své sbírky. A tak důvod k radosti má jeho synovec Arthur, jemuž dům nečekaně spadne do klína. Vezme děti a chůvu, manželku ne, ta už to má za sebou, na nic nečeká a jede si užít dědictví. Jenže Cyrus byl pěkný parchant, a tak Arthur pozdě zjistí, co na něj nachystal. I po letech vcelku solidní horor, který mi tedy jako komedie nepřijde. Pokud ovšem člověka nerozesměje tělo efektně rozříznuté skleněnými dveřmi nebo dítě s šípem v hlavě. Masky duchů jsou výborné, gore solidní, byť ho mohlo být více. Skleněný dům je skvělý, jen to bloudění jeho chodbami mohlo být kratší. Původní hodnocení filmu, z něhož jsem si nejlépe zapamatoval rozříznutí, ponechávám. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (5)

  • Za devět týdnů promítání film vydělal v USA přes 40 milionů dolarů a po celém světě přes 60 milionů dolarů. (Chatterer)
  • Na začátku filmu jede v domě Arthurovi rodiny během snídaně na pozadí v televizi původní film 13 Ghosts. (Chatterer)
  • Ve filmu je k vidění duchů potřeba speciálních brýlí, což je jedna z mála věcí, které byly zachovány z původního filmu. (Chatterer)

Reklama

Reklama