Reklama

Reklama

Juan de los Muertos

Trailer

Obsahy(1)

Juan spolu s niekoľkými odhodlanými priateľmi čistí okolité ulice rodného mesta od krvilačných zombie. Napriek tomu, že sa situácia zdá bezvýchodisková, dostáva skvelý nápad v podobe založenia s.r.o. s menom "Zabijeme Vašich príbuzných". Odstupom času si však všetci začínajú uvedomovať, že pokiaľ si chcú zachrániť holé životy, musia svoje rodisko raz a navždy opustiť. V Juanových žilách ale koluje revolucionárska krv, vďaka ktorej je pre záchranu vlasti ochotný urobiť čokoľvek! (*CARNIFEX*)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (104)

heyda 

všechny recenze uživatele

Neurazí nenadchne. Určitě se tam dá najít dost vtipných momentů, ale celý film je tak trochu o ničem. Děj v podstatě nikam nesměřuje, jde jen o to, kdy, kde a kdo zapíchne nějakýho toho zombíka, jinak jsou furt na střeše a kecají nesmysly :-D. Osobně bych uvítal obraz bez filtru, aby krev byla hezky červená a né skoro černá. Ale abych jen nekritizoval, tak uznávám, že se to dá bez problému dokoukat, je to místy i vtipný, Andrea Duro je neskutečná krasavice, takže ty 3 hvězdičky si to víceméně zaslouží. ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Tak toto nemalo chybu. Zombícky horror je skôr paródiou na žáner, dôležitejšia je sociálno-politická rovina. Sme totiž v socialistickej Havane a hlášky, že za všetko zlé ( zombíci v uliciach ) môžu americkí imperialisti a kubánskí disidenti sú skvelé. Španielska koprodukcia zabezpečila túto odvahu a bol to výborný nápad. Týmto vznikla neobyčajne originálna jazda so všadeprítomnou nadsádzkou, plná kritiky režimu a poodtínaných hláv nepríjemných zombíkov. ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

Ve snímku je určitě cítit nějaké ty společenské prvky, které jsou na Kubě, chudoba, ale i ono silné vlastenectví, které se postaví proti něčemu novému, zlému, ale především je film dobrý, originální, zábavný, a přitom funguje i v dramatické rovině, kdy i finále je podáno s nadhledem, ale dovede vás přece jen zasáhnout. Kubánci a Španělé s filmem „Juan de los muertos“ trefili do černého. ()

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

Z môjho pohľadu veľmi príjemné prekvapenie. Od neznámeho režiséra/scenáristu Alejandra Bruguésa, ktorý túto zombie komédiu situoval na socialistickú Kubu som nečakal taký štýlový nadhľad a zmysel pre recesiu. Pochváliť môžem aj technickú stránku filmu, gore a masky sú na slušnej úrovni, čo som vzhľadom na to, že ide o španielsko - kubánsku koprodukciu ani neočakával (Brugués však mal k dispozícii solídny rozpočet 3 milióny USD, takže napokon, prečo nie?), páčilo sa im aj herecké osadenstvo, hoci z predstaviteľa hlavného hrdinu Juana - Alexisa Díaz de Villegas som mal sprvoti zmiešané pocity, po chvíli mi sadol aj ten a čo je vzhľadom k tomu, že primárne ide o komédiu asi najdôležitejšie, párkrát som sa aj schuti zasmial. ()

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Dobrej kousek, tahle komedie mi svým putovním stylem hodně připomněla Cockneys vs zombies, nehledě za to, že sem tam přišla se scénkou, či hláškou, nad kterou jsem se prostě nedokázala nepousmát, především prvotní likvidace něčeho (co to je? upír?) mě přinutila zahodit telefon, zhasnout světlo a věnovat se Juanovi naplno. A vyplatilo se, nad čtvrtou hvězdou jsem sice jen váhala, ale chuť pustit si to znovu mám už teď. 70% ()

Galerie (25)

Zajímavosti (1)

  • Film byl poprvé představen na Mezinárodním filmovém festivalu v Torontu 10. září 2011. (ČSFD)

Reklama

Reklama