Reklama

Reklama

Na klidném předměstí středoamerického městečka Glenview se stane zločin. Proto se jeden z jeho nejaktivnějších obyvatel Evan (Ben Stiller), který své město miluje nade vše, rozhodne založit vlastní domobranu s názvem Sousedská hlídka. Hlídka má na městečko a jeho obyvatele dávat pozor, aby do něj nepronikl žádný nekalý živel. Přidají se k ní i Evanovi tři kamarádi, i když z ne tak ušlechtilých důvodů jako on. Bob (Vince Vaughn) chce především uniknout rodinnému stereotypu, chce se bavit a Sousedskou hlídku bere jako dobrou výmluvu jak vypadnout ven s klukama na pivo a pobavit se u hazardních her. Obtloustlého chlapce Franklina (Jonah Hill) vyrazili ze školy a tak se rozhodl, že si splní sen a přidá se k policejnímu sboru. Tam ho ovšem nevzali s vysvětlením, že je vražedným maniakem. A tak chce prostřednictvím Sousedské hlídky všem a především policii dokázat, co v něm je a jakou policie udělala chybu, tím, že ho nevzala do svých řad. Jamarcus (Richard Ayoade) se do Glenview právě přistěhoval. Po čtrnácti letech manželství se šťastně rozvedl, čímž získal spoustu volného času a vlastně nemá do čeho píchnout. Do Sousedské hlídky se přidal v naději, že jim jednou zavolá mladá krásná Asiatka a on jí bude muset zachránit a obšťastnit. Většina členů Sousedskou hlídku nebere příliš vážně. Jedině Evan sám sebe vidí jako dokonalý mravní vzor pro společnost. Bohužel jeho okolí tento názor nesdílí a za zády si z něj všichni obyvatelé Glenview utahují. Jednoho dne se ale stane něco, čím jim povedená partička potrhlé domobrany vytře zrak. Při jedné z obhlídek města narazí na odporné emzáky neboli nepěkné mimozemšťany, kteří chtějí zaútočit na naši zemi. A od té chvíle je osud lidstva pouze v rukách neohrožené, nebojácné a nešikovné Sousedské hlídky. To se máme na co těšit…. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (469)

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Štyria teploši z jedného mestečka sa rozhodnú založiť hliadku dohliadajúcu na bezpečnosť občanov potom ako sa nájde zavraždený jeden zo zamestnancov "Lidla". Postupne však zisťujú, že nemajú čo dočinenia s vrahom ale inváziou samotných mimozemšťanov, ktorých jediným cieľom je zničiť planétu zem. Fúúúú - tak toto bolo veľmi slabučké. V kine som snáď tri krát zaspal a prebral sa len vďaka ruky "šmátralky" môjho ženského doprovodu. Nebyť vstupného na úrovni čokoládového Fondue v Tatrách, do konca by som určite nevydržal. Jedna veľmi silná "hviezdisko" za príšerku a občasné priemerné "gagy" na úrovni úškrnu, ktoré ani z ďaleka nedosahujú úroveň čo len "suchého" humoru inšpektora Monka. ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Proč ne? Já se příjemně bavil. Nečekal jsem nic a dostal jsem velmi příjemnou komedii na odreagování. Skvělé herecké obsazení, tyto hvězdy mě dokáží rozesmát vždy. Vše samozřejmě typické, ale jelikož jsem nevěděl do čeho jdu a ani trailer jsem neviděl, tak jsem byl překvapený. Nečekal jsem hlavní téma emzáky, a proto jsem spokojený.. 6/10 = 69% ()

Reklama

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Typická americká zbytečnost která mrhá hereckým obsazením, nevyužívá svůj potenciál a je zoufale nevtipná.Spousta sexistických hlášek, fekálního humoru co není vtipný a neuvěřitelné porce trapných výstupu a to především v podání neskutečně otravného Forteho.Je to vlastně buranská komedie a partě obyčejných chlápků se svými obyčejnými životními problémy a mimozemská invaze je jaksi úplně mimo a prvního emzáka se dočkáte po hodině filmu a to je dost zoufalé.Když je to všechno navíc neuvěřitelně předvídatelné je zaděláno na průser.Stiller byl suchej vždycky a jeho éra už je dávno pryč a Hilla jsem neměl rád nikdy.Jediná pozitiva jsou proto Vaughn, který je přes svojí imbecilitu vlastně jediný vtipný a nablblý Ayoade, který si pro začátek za velkou louží nevybral nejlepší vstupenku a pár dobrých vtipů a když myslím pár, tak tedy opravdu dva, které ale měli sílu a rozesmáli mě až k breku.Na druhou stránku to uteklo rychle, pár hlášek se místy našlo a vlastně mám i jednu výhodu, protože jsem od toho nečekal vůbec nic tudíž nejsem zklamaný, ale ani překvapený, jednohubka na jeden večer kterou mírně nadhodnotím a typická ukázka zbytečného filmu a netalentovaného režiséra.50%. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,NESMÍTE ZABÍJET LIDI A BRÁT JIM KŮŽI! TO NENÍ FÉR! A PROTO BYCH RÁD ZALOŽIL SOUSEDSKOU HLÍDKU…..“ /// Emzáci stahujou lidi z kůže. Jenže si zvolili pro invazi blbej flek! ONI jsou 4, jsou neohrožení a konečně maj důvod, jak zdrhnout z domu a jezdit autem, který smrdí pivem a chcankama. Fóry na píchání, na péro a spousta hemzů pro náctiletý publikum – jo, můj puberťák (jako syn vole!) se bavil. Já voceňuju ty lehký nakopnutí k odkazům na jiný filmy a když přistoupím na tu jejich hru, že si chtěj vlastně jen dělat prdel – tak to celkem ujde. Škoda že to není moc vtipný (jako i pro mně). Seru na to, aspoň teď vím, že nejsme sami! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Jsem fanda LOTR a několik let přemejšlím, jestli trpaslíci zabíjej jen skřety, či jestli bych trpaslíkem sejmul i ,,emzáka“. 2.) Zjistím, jestli k ,,otevření vočí“ vede cesta přes cucání koulí. /// PŘÍBĚH *** HUMOR * AKCE ** NAPĚTÍ ne ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Nevzali Vás kvůli plochým nohám k policii? Nezaznamenala Městská policie Vaší schopnosti rozdat nejvíc botiček za hodinu? Nesplňujete přísné podmínky pro přijetí do bezpečnostní agentury? Tak si založte sousedskou hlídku, která sice občas bude muset odolávat smrtícím vajíčkovým útokům, ale pro boj s emzáky má tu nejvyšší ze všech dostupných nulových kvalifikací. Smutné ovšem je, když takovou hlídku tvoří herci, kteří mi v minulosti způsobili nejeden záchvat smíchu, ale tentokrát mi k hledání podařených vtípků nepomohl ani trinokulární mikroskop. ()

Galerie (61)

Zajímavosti (10)

  • Film se natáčel v Mariettě, v Atlantě a ve Smyrně v Georgii. (rafix)
  • Do role Jamarcuse tvůrci zvažovali obsazení Chrise Tuckera. (ČSFD)

Reklama

Reklama