Reklama

Reklama

Na klidném předměstí středoamerického městečka Glenview se stane zločin. Proto se jeden z jeho nejaktivnějších obyvatel Evan (Ben Stiller), který své město miluje nade vše, rozhodne založit vlastní domobranu s názvem Sousedská hlídka. Hlídka má na městečko a jeho obyvatele dávat pozor, aby do něj nepronikl žádný nekalý živel. Přidají se k ní i Evanovi tři kamarádi, i když z ne tak ušlechtilých důvodů jako on. Bob (Vince Vaughn) chce především uniknout rodinnému stereotypu, chce se bavit a Sousedskou hlídku bere jako dobrou výmluvu jak vypadnout ven s klukama na pivo a pobavit se u hazardních her. Obtloustlého chlapce Franklina (Jonah Hill) vyrazili ze školy a tak se rozhodl, že si splní sen a přidá se k policejnímu sboru. Tam ho ovšem nevzali s vysvětlením, že je vražedným maniakem. A tak chce prostřednictvím Sousedské hlídky všem a především policii dokázat, co v něm je a jakou policie udělala chybu, tím, že ho nevzala do svých řad. Jamarcus (Richard Ayoade) se do Glenview právě přistěhoval. Po čtrnácti letech manželství se šťastně rozvedl, čímž získal spoustu volného času a vlastně nemá do čeho píchnout. Do Sousedské hlídky se přidal v naději, že jim jednou zavolá mladá krásná Asiatka a on jí bude muset zachránit a obšťastnit. Většina členů Sousedskou hlídku nebere příliš vážně. Jedině Evan sám sebe vidí jako dokonalý mravní vzor pro společnost. Bohužel jeho okolí tento názor nesdílí a za zády si z něj všichni obyvatelé Glenview utahují. Jednoho dne se ale stane něco, čím jim povedená partička potrhlé domobrany vytře zrak. Při jedné z obhlídek města narazí na odporné emzáky neboli nepěkné mimozemšťany, kteří chtějí zaútočit na naši zemi. A od té chvíle je osud lidstva pouze v rukách neohrožené, nebojácné a nešikovné Sousedské hlídky. To se máme na co těšit…. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (469)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Nevzali Vás kvůli plochým nohám k policii? Nezaznamenala Městská policie Vaší schopnosti rozdat nejvíc botiček za hodinu? Nesplňujete přísné podmínky pro přijetí do bezpečnostní agentury? Tak si založte sousedskou hlídku, která sice občas bude muset odolávat smrtícím vajíčkovým útokům, ale pro boj s emzáky má tu nejvyšší ze všech dostupných nulových kvalifikací. Smutné ovšem je, když takovou hlídku tvoří herci, kteří mi v minulosti způsobili nejeden záchvat smíchu, ale tentokrát mi k hledání podařených vtípků nepomohl ani trinokulární mikroskop. ()

JimWayne 

všechny recenze uživatele

Nemuselo to byť tak zlé a príšerne hlúpe kebyže sa neobjavia emzáci. Obyčajné vyšetrovanie a pátranie po ľudskom zločincovi by filmu určite pomohlo. Kvalitný herci ,ktorí kývli len z jedného dôvodu a to dobre tučný honorár. Raz začas vybehol z úst nejaký priemerný vtip ale to na komédiu v ktorej sú Stiller, Vaughn a Hill nestačí. Stručne povedané megablbosť roka. ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

U jednoho jsou Achillovou patou genitálie, u druhého zase mozek, viďte, pane Rogene..? V poslední době se vyrojil věrtel komedií o zániku světa, či mimozemské invazi a na všech bez výjimky leží stín nevyužitého potenciálu. Otázkou je, jestli se tam při současných tendencích samoúčelně hrubého humoru vůbec nějaký skrývá.. Jestli si Stiller dál bude vybírat takové filmy, bude mít vítr nejen v koulích, ale i v kapse.. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Štyria teploši z jedného mestečka sa rozhodnú založiť hliadku dohliadajúcu na bezpečnosť občanov potom ako sa nájde zavraždený jeden zo zamestnancov "Lidla". Postupne však zisťujú, že nemajú čo dočinenia s vrahom ale inváziou samotných mimozemšťanov, ktorých jediným cieľom je zničiť planétu zem. Fúúúú - tak toto bolo veľmi slabučké. V kine som snáď tri krát zaspal a prebral sa len vďaka ruky "šmátralky" môjho ženského doprovodu. Nebyť vstupného na úrovni čokoládového Fondue v Tatrách, do konca by som určite nevydržal. Jedna veľmi silná "hviezdisko" za príšerku a občasné priemerné "gagy" na úrovni úškrnu, ktoré ani z ďaleka nedosahujú úroveň čo len "suchého" humoru inšpektora Monka. ()

matestlust 

všechny recenze uživatele

Pohodová komedie s celkem slušným all star teamem. Pravda, tenhle nápad šel provést daleko lépe, zvlášť, když se člověk podívá na všechna ta jména, která se podílela na tomhle filmu, některé vtípky se hodně minuly a celkové zaměření na ,,emzáky" mohlo být lepší. I tak je to ale fajnová odlehčená podívaná, která neurazí. 3* ()

Galerie (61)

Zajímavosti (10)

  • Režisér Akiva Schaffer začal na filmu pracovat okamžitě po odchodu z pořadu Saturday Night Live (od r. 1975). Nejdříve přibral do týmu Bena Stillera, kterému se jeho vize zalíbila. Poté do projektu vstoupil Vince Vaughn a Jonah Hill, jehož role mu byla částečně psána na tělo. Poslední herec měl být někdo ve Spojených státech neznámý a Schaffer vybral Richarda Ayoadea, který ho zaujal v seriálu Garth Marenghi's Darkplace (od r. 2004). Přes víkend zhlédl seriál Ajťáci (od r. 2006) a v pondělí nabídl Ayoadeovi roli. (Brousitch)
  • Do role Jamarcuse tvůrci zvažovali obsazení Chrise Tuckera. (ČSFD)
  • Dres, který je ve filmu pověšen na stěně, patří týmu NHL Columbus Blue Jackets. (Lembi4)

Reklama

Reklama