Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Vítejte ve světě vlastní smrti! Píše se rok 2007. Polovina lidstva planety Země umírá na smrtelný virus šířící se z mizejících deštných pralesů. Jediné, co proti němu zabírá, je zcela nově vyvinutý lék "absolon". Jeho vynálezce je za záhadných okolností zavražděn a nejen vyšetřujícímu detektivovi Normanu Scotovi je jasné, že tajemství výroby léku je ztraceno. Ale něco tu nehraje. Norman je vzápětí sám úmyslně nakažen virem a dostává za úkol nalézt během tří dnů lék. Jedině tak může zachránit sebe i zbytek lidstva… (TV Prima)

(více)

Recenze (48)

GOGO3000 

všechny recenze uživatele

Příběh tohoto sci-fi je v celku skvělý a připomíná katastrofický scénář, ve kterém jsou peníze a kontrola nad skutečným stavem věcí základem absolutní nadvlády skupiny lidí nad ostatním obyvatelstvem. Christopher Lambert se ujal své role typicky Lambertovským spůsobem a ostatní role svými výkony příliš nezaostávají. Skvělá oddychovka, kterou jsem shlédl schutí. ()

Morien

všechny recenze uživatele

Strašně mě bolí nohy, protože jsem se právě vrátila z punkového poga, takže řeknu jenom jedno: To byl ale otřesný film! ()

hippyman 

všechny recenze uživatele

čekal jsem pramálo, dostal jsem pramálo. není proč si stěžovat. pokud máte opačný názor, běžte si s ním na ministerstvo světové spravedlnosti. 30% [2. PFF Čakovická Be(´)čka] ()

strougy odpad!

všechny recenze uživatele

Absolon v mých očích představuje tu nejhorší kombinaci ohraných klišé v obvyklém schématu "jedinec versus zlá korporace ovládající svět". Nachází se zde rodinným traumatem postižený hrdina, sexy pomáhající doktorka (evidentně málo koukám na vnady hereček, narozdíl od Jeremyho jsem v této roli nepoznal Kelly Brook), neskutečně neschopní zaměstnanci zlé nadnárodní korporace fungující ve spojení s Ministerstvem světové spravedlnosti (předpokládám, že tak blbý název použili autoři pouze z důvodu, že se zkratka krásně rýmuje s SS) a to vše má držet pohromadě scénář překypující banálními a tisíckrát viděnými situacemi (sestup mezí dříve neviděné vydědence společnosti, roztomilé děcko, útěky před zlými agenty v posledních sekundách...) a dialogy (inteligentní věta "Mám plán" pronesená v nejhorší možnou chvíli tu zazní několikrát), natočený v rádoby cool stylu. Nudná ohavnost. ()

SeBig odpad!

všechny recenze uživatele

Tohle bohužel nemá nic společného s Monikou Absolonovou pro všechny její fanoušky, což seš určitě i ty..bohužel. Je mi líto, ale je to jen pouhopouhá nudná taškařice lomeno kriminálka ve světě po viru, sem tam se i střílí, Hájlendr má na hlavě rozcuchanou deku, žbleptá se tam pátý přes devátý a mě to teda nějak neoslovilo. Nač ty hvězdy tedy? Je to kabaret. ()

Yardak 

všechny recenze uživatele

Byla snaha natočit zajímavé sci-fi béčko, ale skončilo to jen u toho béčka:)). Lou Diamond Phillips hrozně přehrával, Perlman je tam jen do počtu a Lambert má o dost lepší filmy (teďka myslím jako lepší sci-fi béčka). 2,5 hvězdy. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Nepleťte si tento titul s Útěkem z Absolonu. Zde jde sice také o budoucnost, ale v ní Christopher Lambert objeví nový lék na novou nemoc a musí s krásnou vědkyní prchat před lidmi, kteří mají jiný lék a na něm vydělávají. Disk obsahuje český dabing v 5.1 a zvuk zní např. v ruchách o hodně lépe než 2.0 originál. Jen Lamberta opět mluví Pavel Soukup! Bonusy: fotogalerie 12 obrázků, trailer plus 3 další v sekci Vychází na DVD – všechny s CZ titulky. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Videl som to pred rokmi a už som si nepamätal nič konkrétne, len to, že ma to strašne sklamalo. No a po rokoch je to stále strašná sračka. Na úrovni filmov R. Ellis Fraziera. Čize jednoduchá premisa. Tentokrát sa chlapi honia kvôli nejakému lieku. Väčšinou sa to odohráva v exteriéroch, ale akcia je mizerná po každej stránke. Pomalá autonaháňačka, mizerné nezmyselné prestrelky alebo nejaký ten minivýbuch. No a ani hviezdy za zenitom sa nijak nepredviedli. Jednu hviezdičku tomu nechával len preto, lebo tu Lambert ešte nevyzerá tak otrasne jak dnes. A pôvodný CZ dabing sa mi tiež nepáčil. 1/10. ()

Qasa 

všechny recenze uživatele

Obsah včetně závěru: Absolon je nově vyvinutý lék proti viru, který ničí zemi. Jeho vynálezce je však zavražděn a detektiv je nakažen a musí jej najít. Nakonec zjistí, že vir už neexistuje a je jen v zájmu farmaceutický firmy šířit z něj strach. ()

Kryton 

všechny recenze uživatele

Tu hvězdu má ta sexy doktorka, to se opravdu nevidí :-D. A zbytek je děs. Režisér musel být permanentně v lihu, herci nebaví hrát (hlavně ta velká trojka hraje sebezapřením) a produkce je jak z pera TV NOVA. Není náhodou , že tento film se také vysílal u nich. ()

YURAyura odpad!

všechny recenze uživatele

Tak toto je vazne trochu moc i na me! Takova krawina non plus ultras se hned tak nevidi - scenarista se sjel asi nejakym ne moc kvalitnim lepidlem, reziser si u toho zrejme tocil nejake reklamy a herci - to je v tomto pripade skoro urazka pro ty zbyvajici - jako by byli postizeni obrnou - Ron, Lambert, Lou ta kozata swlecna tuplem ()

FilmFan24 

všechny recenze uživatele

Je mi smutno z toho, jak měl Christopher Lambert našlápnutou mezinárodní kariéru a jak nakonec skončil ve filmové stoce... ()

Figu 

všechny recenze uživatele

Lambert jak rychle začal Highlanderovat, tak kurevsky šupem dopadl na rypák a už nikdy né a né vstát. Což je škoda, potenciál v něm určitě byl. Tenhle Absolon je tak amatérskej a slizkej, asi jak ti všichni naši místní Absoloni v mým srdcem milovaným městečku. A ty prostě vidět nechceš. Jediný co stálo za skouknutí byla Kelly Brook, která se naneštěstí bohužel ani nesvlíkla. Takže šit! 30% ()

SeanLSD 

všechny recenze uživatele

Ďaleko lepší film, než by si človek predstavil pod definíciou "lacné sci-fi s Lambertom". Aj keď sa to po 20 minútach zvrhne na tradičnú naháňačku o osud ľudstva, o zaujímavý vývoj nie je núdza a najväčším prekvapením je, že scenár zostáva najlepšou zložkou ABSOLONU... Mnohí si pri tomto tvrdení poklepú na čelo, ale súdobé veľkorozpočtové hollywoodske sci-fi hity ako OSTROV alebo JA, ROBOT sú scenáristicky na veľmi podobnej, ak nie horšej úrovni. S lepšou réžiou a hercami to mohol byť slušný flák. Lenže herci boli otrávení a réžia fakt mizerná. Takže proste televízne vyzerajúce béčko s Lambertom, nie taká bezbrehá stoka ako ADRENALÍN, ale ani pozoruhodný úlet typu NIRVANY. ()

Reklama

Reklama