Reklama

Reklama

Billy byl kdysi chloubou policejního sboru, jenže když jeden gauner znásilnil a zavraždil sestru jeho přítelkyně, rozhodl se, že trochu obejde spravedlnost a potrestá ho sám trestem nejvyšším. Z obvinění z vraždy ho vyseká přímluva kamaráda u starosty Nicholase Hostetlera (Russell Crowe), jemuž stačí zatahat za pár nitek, aby bylo obvinění smazáno. Billy svůj neuvážený skutek odnese jen vyhozením od policie. Snaží se protloukat jako soukromé očko, ale příliš mu to nejde. Když už neví, kudy kam, zjeví se znovu na scéně starosta Hostetler a nabídne mu práci. Má sledovat jeho vlastní ženu (Catherine Zeta-Jones), která ho údajně podvádí s člověkem z týmu starostova politického oponenta. Lukrativní nabídku, kterou by levou zadní zvládlo i průměrné soukromé očko, Billy přijme, netuší však, že tímhle rozhodnutím strká hlavu do oprátky. Z banální sledovačky a příběhu o nevěře se totiž vyklube pořádně morbidní příběh, v němž se objevují první mrtví, a Billy je v tom najednou až po uši, protože si uvědomí, že možná nestojí na té správné straně barikády. Ve chvíli, kdy už není komu věřit, se musí spolehnout jen na svou pistoli a víru, že dokáže najít důkaz, který mu přinese vykoupení a záchranu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (21)

Trailer 1

Recenze (329)

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Takto z hlavy si nedokážem spomenúť na žiadny podobný film, ktorý by ma za posledné roky nejako výraznejšie sklamal. Mám rád kriminálky - veľmi rád, vždy im budem nadržiavať a vždy keď sa nejaká inteligentná objaví, budem za ňu vďačný. 65% a ak máte na niečo v tomto duchu ešte chuť, odporúčam Dark Blue s Kurtom Russellom z roku 2002. Napísané je to rovnako dobre a do deja dokáže vtiahnuť podstatne viacej. ()

Othello 

všechny recenze uživatele

Broken City je film význačný tím, že i recenze zaobírající se převážně jeho nudností jsou povážlivě nudné. Přitom pod hladinou tendenčního neo-noiru, jehož zásadním problémem je to, že si až příliš obíbil svého hrdinu se kryje čistá žánrovka s několika příjemnými stylistystickými hříčkami a vynikající výstavbou většiny scén (třeba setkání se starostou po sedmi letech je formálně bravurní). Problémem je jejich provázanost, hrozná hromada načrtnutých konfliktů a snaha vyjádřit se snad ke všemu. Na druhou stranu výmluvou budiž, že původně nejspíš mělo hlavní úlohu hrát zejména samo město, ale jak už jsem psal, někdo tu měl zkrátka protagonistu až moc rád. ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $35miliónovTržby USA $19,701,164Tržby Celosvetovo $30,746,765Tržby za predaj DVD v USA $4,821,426 //počet predaných kusov 296,873║ určite zaujímavé obsadenie poteší, ktoré to dosť utiahne aj tie poslabšie chvíľky, samotný dej v danej réžii je prevažne snaživý ale nedokáže dať niečo viac na vrch čím by vyšiel z troška nevýrazného priemeru /55%/ ()

-OverLord- 

všechny recenze uživatele

Chladnej a drsnej thriller plnej obrovskýho množství zvratů. Divák chvílema ani netuší, kdo je s kým, kdo je vlastně hodnej a kdo zlej, kdo kecá a kdo mluví pravdu. Netuší to ani postavy samotný, se kterýma se film absolutně nesere a všechny namočí v tý největší špíně města New York. Každej doslova vyjebává s každým - nejvíc asi pan starosta. Úkolem postav je se z toho bahna poctivě i nepoctivě vyhrabat a přitom všem fofru září výborný herecký výkony. Jo, film je vážně svižnej, a když se na malou chvíli zdá, že už nemá co nabídnout, zase nabere obrátky a jede dál. Dostal jsem se i do momentu, kdy mi bylo některých postav vážně líto, třeba když postava Barryho Peppera dostává od Russella kotel při volební diskuzi. Závěrem asi jen to, že tam mohlo být klidně trochu chemie (sexu) mezi Markem a tou blonďatou kostí. Ale na druhou stranu nebudu brečet, že nebylo, jenom byla fakt roztomilá. ()

joehot 

všechny recenze uživatele

Hrozná spousta promarněného potenciálu u téhle detektivky. Scénář (snažící se těžit z noirovek) slušný (dobře, zápletka mohla být o chlup inteligentnější), herecké obsazení lahůdkové. Zlomené město je rozhrané celkem solidně, ale tempo, napětí, veškerá atraktivita vyšumí postupem času kamsi do ztracena, takže v závěru je vám dění ve filmu dočista ukradené. Škoda toho. ()

Galerie (58)

Zajímavosti (3)

  • Okrem autentického prostredia New Yorku prebiehalo natáčanie aj v meste New Orleans. (MikaelSVK)
  • Vo volebnom sídle Jacka Vallianta (Barry Pepper) je plagát s hebrejským slovom “židovský“. Sú to síce správne písmena, ale sú písané sprava doľava namiesto zľava doprava, ako to je v hebrejskom jazyku. (Spilvo)

Související novinky

Bruce definitivně po záruce?

Bruce definitivně po záruce?

17.05.2013

Ale kdepak. I když už se frekvencí výskytu ve filmech různých kvalit snaží dohnat Nicolase Cage, daří se mu nesrovnatelně lépe. Jeho poslední tři filmy (Looper, dvojka G.I. Joe a pátá Past) byly… (více)

Reklama

Reklama