Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Machete je zpátky a pouští se se do mise, kterou by nezvládl žádný jiný smrtelník. Bývalý federální agent Machete (Danny Trejo) je pověřen americkým prezidentem (Charlie Sheen), aby se zhostil úkolu, se kterým si neví rady ani jeho speciální jednotky. Machete musí sám najít výstředního milionáře a obchodníka se zbraněmi Luthera Voze (Mel Gibson), který plánuje vypustit smrtící raketu. Na jedné straně je plán na rozpoutání války a anarchie na celé planetě – a na druhé jediný muž, jehož nejoblíbenější zbraní zůstává mačeta. (EEAP Film Distr.)

(více)

Videa (9)

Trailer 2

Recenze (678)

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Checheche, nevím teda, kdo co čekal, ale já dostal přesně to, na co jsem se těšil. Těšil jsem se na to, že se podívám na akční, v krvi utopenou volovinu v podání známých tváří, u které mně nebude trapně jak u 90% akčních filmů, protože tady je už dávno předem jasné, že tohle nikdo brát vážně nemůže, natož aby musel. Treja a jeho xicht alá rozšláplej kravinec moc nemusím, ale ostatní figury naservírované Bobym R. jsem si vyloženě užil. Co na tom, že mě celkově příběh ani nijak extra nezajímal, výborně mě bavilo už jen sledování jednotlivých fragmetnů, za které sice Rodrigueze do nebe vychvalovat nebudu, ale nadávat tady, to bych se musel radši zliskat za rožkem kvůli vlastní demenci, že jsem do filmu vůbec šel. Kdybych měl někoho vyzdvihnout, bude to Toňo B., lízačky koberců Am H. a L.GG. a stříbnák Mel G. Za mě celkově pohoda, ale teda ten další díl, to už vypadá opravdu na kvalitní bullshit. No uvidíme... 70% ()

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Oproti jedničce, který jsem měla za nejednu scénu obrovskou chuť vypálit plnej počet vlastní converskou (hřebíkem prošlápnutou), neskutečná slabota. Podstata humoru se vytratila tatam ve prospěch maximální přehnanosti, která mě začala celkem brzo nudit. Zatímco v jedničce mě i herci, kteří mi běžně nevoní po fialkách, nebezpečně sedli, tady mě sral snad úplně každý, kdo se na obrazovce mihnul, ke konci už i včetně Treja. Jediný, co si z druhý Machety odnáším, je až mě samotnou děsící fakt, že jsem se přistihla, jak čučím na Gagu s hlavou plnou necudných představ. Normálně mi připadala sexy. A to je samo o sobě dost divný. Ostatně jako celý tohle dílko. 30% ()

Reklama

Frajer42 

všechny recenze uživatele

O pořádný kus extrémnější než jednička, ale stejně dobré. Danny Trejo je zde kouzelný. Role Mačety mu naprosto sedí. Každičké jeho gesto i hláška dovedou vyvolat velký příval smíchu. Minimálně u mě tomu tak bylo. Film je napráskaný skvělými herci v hodně netypických rolích. Kdo by si byl býval představil feťáka Charlie Sheena v roli prezidenta USA? Robert Rodriguez se zde skutečně vyřádil. Příběh je zde samozřejmě totálně blbý, ale zde platí, že čím blbější, tím je to pro film lepší. Ani si nechci představit, kam až se zajde s Mačetou ve vesmíru, jestli ten film tedy myslí skutečně vážně. Absolutně si nedovedu představit, že by to tohle spojení mohlo fungovat. Nejvíce se režisér ovšem vyblbnul na velmi orginálním zabíjení v Mačeta stylu. Absolutně nejvíce se mi líbila scénka z úvodu filmu, kde Trejo jednou rukou chytil nepřítele a druhou zabodnul mačetu do elektřiny. Nechal sebou projít proud a nepřítele zabil. Sám se lehce oklepal a pokračoval. Samozřejmě je těch scének mnohem více. Na plný počet to úplně není, ale blíží se mu to. Opět 4*. ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Nevravím, že sa v prvej časti Rodriguez krotil, ale dvojka je už na môj vkus miestami až príliš prepísknutá (prijímam širokú škálu šialeností, hlavne ak sú zamerané na ukážku vnútorností nepriateľov, ale napríklad Machetov let na odpálenej rakete.. to fakt nie). Navyše De Niro a Seagal v jednotke potešili viac ako Gibson a Sheen v druhej časti. Obávam sa, že tretí diel vo vesmíre už bude totálnym úpadkom. No nechajme sa prekvapiť. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Tohle byla hodně krátká a tupá mačeta. V porovnání s prvním filmem, který v porovnání s druhým filmem vypadá jako vzorový Machete film, je tenhle kousek dost slabej odvar. Chybí pořádnej závěrečnej vodvaz, kde by si nepřítel rozmašíroval pajšl olovem a stejně tak i chybí pořádnej bazénovej šukec, kde by Mačeta ukázal, jakej frajer to vlastně je, když dokáže svýmu nepříteli vojet naráz manželku s dcerunkou. Tady se prostě Mačeta moc neodvázal. Zabijačka je to sice slušná, ale na pořádný kombo to holt nestačí. Tři hvězdy dávám z čistých sympatií k Mačetovi...a doufám, že až bude ve vesmíru, tak se z toho všichni poserou. Včetně novinářů a kdejakých písálků, co nebudou rozumět jediné scéně a budou závěr téhle trilogie posílat do kytek s tím, že scénárista se v závanu agónie při psaní scénáře k poslednímu dílu, nadobro zhroutil. ()

Galerie (104)

Zajímavosti (34)

  • Nápis „CHINGON“ na autě, kterým Machete (Danny Trejo) projíždí hranici, odkazuje na Rodriguezovu stejnojmennou kapelu, která pravidelně spolupracuje na hudbě k jeho filmům. (Mautycka)
  • Záverečnými titulkami film nekončí. Nasledujú po nich ešte dve scény. (Johnny.ARN)

Související novinky

Machete zabíjí... ve vesmíru!

Machete zabíjí... ve vesmíru!

04.04.2015

Bývalý elitní agent, který už si to rozdal s Robertem De Nirem, Stevenem Seagalem nebo Melem Gibsonem, se vrátí. Alespoň to tvrdí jeho představitel Danny Trejo, podle kterého se na třetím dílu… (více)

Conan je mrtvý, ať žije Oheň a led

Conan je mrtvý, ať žije Oheň a led

28.04.2012

O tomto projektu už jsme před nějakým časem psali. Chvíli to vypadalo, že upadl v zapomnění, ale Robert Rodriguez se ho nevzdal. A teď tvrdí, že hned po Machete Kills a Sin City 2 konečně natočí… (více)

Posily: Machete 2, Iron Man 3, Mad Max 4, Fast Six

Posily: Machete 2, Iron Man 3, Mad Max 4, Fast Six

25.04.2012

Dnes tu pro máme pořádnou dávku akce, tak se nezdržujme: Robert Rodriguez je odvážný muž. Chce totiž do role hlavního záporáka v Machete Kills obsadil Mela Gibsona. Podle posledních zpráv je všechno… (více)

Sin City 2? Opravdu? Konečně?

Sin City 2? Opravdu? Konečně?

21.04.2012

Jedničku jsme viděli v roce 2006. Robert Rodriguez od té doby tlachá o dvojce. Slibů a pak odkladů bylo mezitím tolik, až jsme přestali věřit, že ten film někdy vznikne. A ve chvíli, kdy to vypadá,… (více)

Reklama

Reklama