Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Machete je zpátky a pouští se se do mise, kterou by nezvládl žádný jiný smrtelník. Bývalý federální agent Machete (Danny Trejo) je pověřen americkým prezidentem (Charlie Sheen), aby se zhostil úkolu, se kterým si neví rady ani jeho speciální jednotky. Machete musí sám najít výstředního milionáře a obchodníka se zbraněmi Luthera Voze (Mel Gibson), který plánuje vypustit smrtící raketu. Na jedné straně je plán na rozpoutání války a anarchie na celé planetě – a na druhé jediný muž, jehož nejoblíbenější zbraní zůstává mačeta. (EEAP Film Distr.)

(více)

Videa (9)

Trailer 3

Recenze (678)

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Tak a mám za sebou druhej díl.Macheta alias Jack Bauer.Proč se to vlastně nejmenovalo Machete:24 hodin ?Stejně jako v jedničce na nás valí Robert Rodriguez pořádnou porci zábavy.Kde opět nechybí řada známých ksichtů,hlášek,roštěnek a akce.Ale za mě už to tady Rodriguez trochu přepískl.A vypadá to,že další díl už půjde asi mimo mě.Podle traileru vypadá třetí díl jako sračka galaktickejch rozměrů.No nic vratíme se ke "dvojce"-Za sebe můžu říct,že mě tenhle kousek pobavil,ale už to nemělo takový grády jak díl předchozí.Vytknout musím pár fakt přemrštěných scén a dalším mínusem je ještě menší využití Míši Rodriguezové.Musím konstatovat,že je kurevsky fešná i totálně slepá.Shrnuto,potrženo-za mě lepší průměr ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Nejslavnější mexický důchodce se vrátil ve velkém stylu. Nechybí Bílý dům, telefonáty s prezidentem a výlet na raketě. Rodriguez servíruje výhradně přepálené scény, které jsou už hodně mimo realitu a všemu nasazuje korunu skutečný blázen Gibson v roli šílence. Sestava koček v čele Heard však nemá konkurenci. ()

Reklama

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

To už není grindhouse, to je Asylum :-( První díl jsem před třemi lety měl jako perfektní poctu brakovým americkým filmům ze sedmdesátých let v TOP desítce snímků daného roku. Ale tohle je úplně mimo. Naprosto bez zábran, rozumu a znalosti zdravé míry, takže v podstatě nesledovatelné. Kdyby se z nebe najednou snesla Megapiraňa, načež by jí Danny Trejo ukousl hlavu, nikdo by se nemohl divit. Too much Rodriguez. ()

InJo 

všechny recenze uživatele

Poměrně zábavné, ale velmi laciné a občas až moc blbé, nelogické a přehnané. A na Rodriguezovy poměry překvapivě ne moc dobře natočené - to se týká hlavně akčních scén, které jsou někdy skoro až amatérské (těžko říct, zda to byl záměr). Možná to měla být už regulérní parodie (asi jako kdyby legendární trio ZAZ točilo "R" filmy), nicméně to spíš připomíná produkty studia Asylum (což jsou ale svým způsobem také parodie). Jakousi pochybnou radost mi udělali jen Carlos Estevez v roli amerického prezidenta, Mel Gibson stylizovaný do typického bondovského padoucha a nahá řiť Alexy Vegy. ;) Jako celek je ten film v zásadě jen jedno velké WTF, které navíc bez případné trojky vlastně ani nemá cenu sledovat (nechci spoilerovat). Zkrátka to asi radši mělo zůstat jen u prvního dílu - ten sice taky nebyl nic extra, ale svoje "ambice" naplnil hodně slušně (a měl rovnou čtyři dobré záporáky!). Rodriguezova aktuální forma je bohužel hodně bídná (jestli natočí ještě jeden díl SPY KIDS, tak u mě asi definitivně skončil). Snad se ještě někdy vzchopí a natočí zase něco pořádného... 40 % ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Tohle byla hodně krátká a tupá mačeta. V porovnání s prvním filmem, který v porovnání s druhým filmem vypadá jako vzorový Machete film, je tenhle kousek dost slabej odvar. Chybí pořádnej závěrečnej vodvaz, kde by si nepřítel rozmašíroval pajšl olovem a stejně tak i chybí pořádnej bazénovej šukec, kde by Mačeta ukázal, jakej frajer to vlastně je, když dokáže svýmu nepříteli vojet naráz manželku s dcerunkou. Tady se prostě Mačeta moc neodvázal. Zabijačka je to sice slušná, ale na pořádný kombo to holt nestačí. Tři hvězdy dávám z čistých sympatií k Mačetovi...a doufám, že až bude ve vesmíru, tak se z toho všichni poserou. Včetně novinářů a kdejakých písálků, co nebudou rozumět jediné scéně a budou závěr téhle trilogie posílat do kytek s tím, že scénárista se v závanu agónie při psaní scénáře k poslednímu dílu, nadobro zhroutil. ()

Galerie (104)

Zajímavosti (34)

  • Machete je další z Rodriguezovích filmů, kde se objevuje fiktivní značka piva Chango. Mohli jsme jej vidět např. ve filmu Desperado (1995). (JohnFitzgerald)
  • Pár měsíců před premiérou se objevily problémy mezi producentskými společnostmi, které na filmu pracovaly. Společnost Overnight Productions a producentská společnost režiséra filmu Roberta Rodrigueze Quick Draw Productions si nedokázaly vyjasnit otázku práv k filmu. Přesněji řečeno si společnost Overnight Productions přála získat práva na film a zpřetrhat pracovní vazby se společností Quick Draw. V případě úspěchu by soudní řízení zastavilo vydání filmu. Společnost Overnight Productions podala koncem roku 2012 stížnost, a to proto, že prý nezískala dostatečnou finanční odměnu za jejich úsilí, které produkci filmu jejich tým věnoval. Škoda byla odhadnuta na 2 miliony amerických dolarů. Mnozí se však domnívají, že režisér filmu je schopen dluh zaplatit, aby film udržel a mohl jej bez problémů uvést v době, která byla naplánována. (Dlee)

Související novinky

Machete zabíjí... ve vesmíru!

Machete zabíjí... ve vesmíru!

04.04.2015

Bývalý elitní agent, který už si to rozdal s Robertem De Nirem, Stevenem Seagalem nebo Melem Gibsonem, se vrátí. Alespoň to tvrdí jeho představitel Danny Trejo, podle kterého se na třetím dílu… (více)

Conan je mrtvý, ať žije Oheň a led

Conan je mrtvý, ať žije Oheň a led

28.04.2012

O tomto projektu už jsme před nějakým časem psali. Chvíli to vypadalo, že upadl v zapomnění, ale Robert Rodriguez se ho nevzdal. A teď tvrdí, že hned po Machete Kills a Sin City 2 konečně natočí… (více)

Posily: Machete 2, Iron Man 3, Mad Max 4, Fast Six

Posily: Machete 2, Iron Man 3, Mad Max 4, Fast Six

25.04.2012

Dnes tu pro máme pořádnou dávku akce, tak se nezdržujme: Robert Rodriguez je odvážný muž. Chce totiž do role hlavního záporáka v Machete Kills obsadil Mela Gibsona. Podle posledních zpráv je všechno… (více)

Sin City 2? Opravdu? Konečně?

Sin City 2? Opravdu? Konečně?

21.04.2012

Jedničku jsme viděli v roce 2006. Robert Rodriguez od té doby tlachá o dvojce. Slibů a pak odkladů bylo mezitím tolik, až jsme přestali věřit, že ten film někdy vznikne. A ve chvíli, kdy to vypadá,… (více)

Reklama

Reklama