Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Šmoulové spokojené žijí ve své vesničce. Vše připravují na tajnou oslavu narozenin Šmoulinky. Tu v tento den každoročně probouzí noční můra, protože má obavy ze svého pravého původu. Kdysi ji totiž stvořil zlý čaroděj Gargamel (Hank Azaria), který s její pomocí chtěl všechny Šmouly pochytat. Taťka Šmoula to ale tehdy jen tak nenechal, Šmoulinku zachránil a udělal z ní pomocí kouzla plnohodnotnou členku své láskyplné rodiny. Gargamel se ale lehce nevzdává a od svého plánu nechce upustit. Stvoří proto další dva malé nezbedy, takzvané Neplechy, Vexy a Hakuse. Chce, aby unesli Šmoulinku z vesnice do světa lidí, kde zrovna čaroděj sklízí úspěchy se svou kouzelnickou show v Paříži. Jakmile získá Šmoulinku, má v plánu donutit ji prozradit složení lektvaru, kterým z ní kdysi Taťka Šmoula udělal modrou bytost. Pomocí lektvaru pak chce Neplechy proměnit v modré a z nich pak čerpat šmoulí esenci, díky které ovládne celý svět… (TV Prima)

(více)

Videa (11)

Trailer 1

Recenze (188)

Lamiczka 

všechny recenze uživatele

Šmoulové se po dvou letech vrací a v plné zbroji ukazují, že se i v lidském světě dokáží prosadit. Počkat! Tohle jsme už přece někde viděli! No ano, začíná stejná exkurze do šmoulí vesnice plné lásky, míru a klidu. Následuje zmizení (ukradení) milovaného člena party (tentokrát to je o to horší, že se jedná o Šmoulinku, chudinka). Taťka Šmoula opět přichází s řešením prekérky a s akčním záchranným týmem vyráží do světa lidí. Za vším hledej trapného Gargamela s poněkud méně trapnou číčou. Akce kopec, šílená napínačka ke konci bijáku a šťastný hepyend se šmoulí hymnou je prostě povinným prvkem každého dílu Šmoulů. Alespoň tak nám to scénáristé a autoři pokračování Šmoulů srdnatě předkládají. Tak jo, beru, je to pro malý haranty, ale i ti by si zasloužili něco nového, neotřelého a hlavně s vtipem. Ono, když se Vám v celém sále od srdce zasměje jedno dítě pouze jednou za celou dobu filmu, tak je na tom asi něco špatně. Takže došel vtip, došly nápady, došla dobrá nálada. Jediný, kdo to alespoň chvilku zachraňoval, byl Mrzout, který konvertoval k dobráctví a je z něj jaksepatří dobrej ťulpas. 3D verze snímku je koukatelná, neříkám, že si z toho sednete na zadek, ale neruší a dobře doplňuje efekty a pomáhá celkem vyvažovat průsernost celého snímku. ()

JohnZ87 

všechny recenze uživatele

Dětinštější, jednodušší a prakticky po všech stránkách horší než první díl. Excelentní Hank Azaria opět nese celý film na svých bedrech a nebýt jeho, nebyl by pro mě důvod se na tento film dívat. Ostatní lidské herecké osazenstvo osciluje mezi mírným podprůměrem a naprostou katastrofou. Animovaní šmoulové jsou zkrátka standardní šmoulové, tak jak je známe. Naprosto přehnaně ultra-retardovaný Hakus mi lezl vyloženě na nervy. Gargamel to zachránil, jinak by to byl průšvih. 50% PS: Přiznám se, že pro mě bylo novinkou, že Šmoulinka je výtvorem Gargamela. ()

Reklama

spiritus 

všechny recenze uživatele

Dvojka nedopadla vůbec špatně a mám-li být upřímný, tak si myslím, že je o chlup lepší, než jednička. Pro mě to spíš film z povinnosti, šel jsem na něj spolu s dětmi, ale nadruhou stranu, proč se na to nepodívat, když je příležitost. A světe div se, ten film je celkem vtipný a k tomu i svižný, tudíž jsem se u toho nenudil, čehož jsem se trochu bál. Celý je to parádně zpracovaný, efekty nabitý a po šmoulovsku roztomilý. Nejfamóznější je pochopitelně Gargamel, který prostě nemá chybu. Tady je z něj kouzelnická celebrita a holenek si to náležitě užívá. Ale přece jen je to v určitých momentech příliš přešmoulovaný, tedy přehnaný s některými hláškami . Být menší tak snad i skáču blahem nad vším tím šmoulováním, ale tady už mi to místy lezlo krkem a výrazy typu "ušmoulnul jsem si", či "šmoulézní" opakující se v různých obměnách co minutu, začnou brzo srát každýho normálního člověka. Nicméně je to film hlavně pro děti a těm se to určitě všechno líbí. A mě vlastně taky. Co naplat, moderní kabátek Šmoulům zkrátka sedí. ()

Nivenx 

všechny recenze uživatele

Po velice úspěšném prvním dílu, kde nešlo o nic převratného, ale přece jen to vydělalo, tak se musel okamžitětočit druhý díl. Bohužel téma šmoulů mě osobně nikdy moc nebralo a v druhém díle je to stále to samé. Tyto 3D šmoulové nejsou špatným animákem pro děcka, pro ně je to paráda, ale pro mě to je pouze podprůměrný animák, který mě nerozesměje a ani nepobaví a to není dobře. Shrek, Doba ledová, Hledá se nemo nebo Asterix jsou úplně jiné ligy a nelze to skoro vůbec srovnat. 40% ()

dom156 

všechny recenze uživatele

Jednička byla krásné připomenutí legendárního seriálu. Tohle pokračování není zas tak špatné, ale něco velmi citelně tomu chybí. Možná míchat kreslené postavičky se skutečnými herci a ne zrovna dobrými, dělá tu pachuť na horním patře. Dlouho jsem váhal jak pojmout hodnocení a nakonec jsem se přiklonil k přísnějšímu hodnocení a snad i nedoporučení mé. ()

Galerie (56)

Zajímavosti (6)

  • Sofía Vergara si v cameu zopakovala svoju rolu Odile Anjelou, ale jej scéna bola nakoniec vystrihnutá. (misterz)
  • Závěrečnými titulky snímek nekončí, po jejich skončení následuje ještě jedna scéna s Gargamelem. (Will_X)
  • Na financování filmu se podílela i společnost Sony Pictures, a proto byly všechna elektronická zařízení vyobrazené ve filmu právě od firmy Sony. K vidění jsou ve filmu vidět Xperia Tablet S nebo Xperia S. (Will_X)

Reklama

Reklama