Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ota je bývalý učitel a ve svém věku má již řadu vrtochů, kterými poněkud komplikuje život svému synovi a snaše. Nyní jej čeká náročná operace a Ota se rozhodne, že je ta správná doba, kdy je třeba vyhledat někoho, kdo kdysi dávno velmi ovlivnil jeho život. Setkání s herečkou Janou je ale poněkud jiné, než si představoval. Přesto je to právě tahle vitální dáma, která nemíní nerezignovat na aktivní život, která znovu zamotá jeho osud. Díky Janě se Ota vydává na napínavou road-movie, na jakou by si možná ani v mladším věku netroufl. A je to právě tohle důležité setkání, které oba utvrdí v poznání, že nejhorší, co může člověk udělat - je všechno vzdát! (oficiální text distributora)

(více)

Videa (9)

Trailer

Recenze (295)

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Pro jednou jsem si chtěl odpustit ty moje věčné blbé kecy, abych se nedotkl zdejších herců a stáří, k čemuž obojímu chovám respekt. Jenže jsem zjistil, že bez těch keců najednou nemám co bych napsal. Důchodcovská road movie na jednu stranu není zrovna to, co bych si teď přál sledovat, na stranu druhou mě ale docela příjemně pobavila. K dobru má tenhle film i to, že se nepotvrdil můj Strach z Epsteina. ()

boshke 

všechny recenze uživatele

Celkem nevyužitý potenciál. Z roadtripu energické, živelné báby s uťápnutým, pravidly se řídícím dědkem se toho dle mého dalo vytřískat mnohem více. Notabene s kompletní českou hereckou elitou (více známých herců tam, myslím, opravdu nacpat nešlo). Jo, sem tam jsem se zasmál, ale celkově poměrně slabé... 60% ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

Za mě je tohle snímek, kde hlavně jiřina Bohdalová a Radoslav Brzobohatý ukazují svoje herecké mistrovství, a to ve věku, kdy mnozí lidé již vzdávají život. Oni jsou ale skvělí a nelze jim nic vytknout. Příběh mě neoslnil, ale jejich podání ano, navíc bylo kořeněno pěknými vedlejšími postavami a jistou Strachovou režií. ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Strach je jeden z mála českých režisérů, který si umí zajistit kvalitní scénář a ten ještě perfektně odvyprávět. To moc režisérů neumí. Věřím, že kdyby nebyl bábovka a měl větší ambice, mohl by klidně točit historické velkofilmy. Škoda, že si nevzal na bedra Lídu Baarovou, kterou Renč totálně zprasil. Jinak Vrásky z lásky je spíše humorný film, který se však důstojně loučí s velikány českého herectví: Radkem Brzobohatým a Jiřinou Jiráskovou. Když k tomu přičtu fantastickou Bohdalku, tak není o čem. :-))) ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

PODÍVEJTE SE, DVAKRÁT MĚ KOUSLA, VŮBEC NECHÁPU, KDE BERE TU ENERGII. Jiřina Bohdalová má stále (herecké) energie na rozdávání, jen si nejsem jist, zda tady zbytečně nezastiňuje ostatní, každopádně je mi to fakt hrozně líto, přemýšlím o tom už několik dní, ale na tomto příběhu neshledávám nic, co by mě zaujalo natolik, abych dal vyšší hodnocení. Najdeme zde humor, dojetí i moudrost, ale pořád se nemůžu zbavit dojmu, že mnohé z toho jsme viděli v mnoha jiných filmech a lépe (ten Brainstorm, také mimo jiné o stáří, je fakt vynikající, pane Epsteine :-) Jiří Strach režíruje citlivě vzhledem k hercům a jinak též účelně a nikde nic nepřečnívá, ale celkově opravdu nejde napsat nic víc, než že se to docela povedlo. Jediné, co mi vyloženě vadilo, bylo obsazení Jiřiny Jiráskové, ačkoli víme, že je na tom lépe, než postava snímku, její vizáž dodávala scénám s ní pocit, který velice nepříjemně přecházel z uměleckého díla do reality. 60%. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (26)

  • Ve snímku je pozoruhodné obsazení malých rolí. Jeden či dva obrazy si zde vystřihla spousta populárních herců. Tatiana Vilhelmová to komentovala takto: „ Stát před kamerou s takovou hvězdou, jako je Jiřina Bohdalová, byť v několika obrazech, je pro mě vždycky čest“. (Olík)
  • Areál šrotiště, kam v úvodu filmu veze Oto (Radoslav Brzobohatý) se svým synem (Ivan Trojan) starou škodovku 120 L, těsně před natáčením zasáhl požár. Podařilo se však včas vše dát do pořádku. (Robbi)
  • Jana Furtáková (Jiřina Bohdalová) má ve svém pokoji tři plakáty z imaginárních filmů a divadelních představení, ve kterých hrála pod uměleckým jménem Jeanne deFuro. Jsou to Moon, Betty a Návrat do ráje. Zvláště u Návratu do ráje si můžeme přečíst jméno režiséra. Je jím Jiří Strach. (Terva)

Související novinky

Radoslav Brzobohatý: 1932 - 2012

Radoslav Brzobohatý: 1932 - 2012

13.09.2012

Pouhý den před svými osmdesátinami zemřel ve středu 12. 9. jeden z nejvýraznějších českých herců druhé poloviny 20. století. Byl představitelem hlavně mužných rolí, drsnějších i těch, díky kterým byl… (více)

Best Film Fest 2012

Best Film Fest 2012

07.07.2012

Volné seskupení čtyř jednosálových artových kin v Praze: Atlas, Evald, Lucerna a Mat pořádá od 12. do 18. července tohoto rokuBEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších… (více)

Reklama

Reklama