Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Úspěch protiválečně laděné komedie o bojovém robotu, který po zásahu bleskem ožil a získal nejen schopnost samostatně uvažovat a projevovat emoce, ale navíc také značně pacifistickou povahu, inspiroval producenty k natočení dalšího dílu. Vedle svérázného robota, který si říká Johny Pětka, je tu hlavní postavou Ben Jahvri, bývalý partner Newtona Crosbyho, který robota kdysi pro společnost Nova Robotics vytvořil. Benovi se nedaří nijak zvlášť dobře. Živí se na ulici jako prodavač malých robotků, a protože zcela postrádá obchodního ducha, málem by propásl jedinečnou příležitost, když jeho malí roboti okouzlí hezkou Sandy, nákupčí velké firmy. Naštěstí je tu kolega, protřelý prodavač hodinek Fred, a tak než se Ben vzpamatuje, je z něj velkovýrobce hraček. Smůlou je, že si novopečení podnikatelé pro svou výrobní linku vybrali místo, odkud se právě skupina lupičů chystá k loupeži diamantů. V boji s gangstery, kteří se neštítí ničeho, však oba muži dostávají nečekaného spojence - Johnyho Pětku, kterého Benovi poslali Newton a Stephany. Válka s lupiči může začít a svérázný robot do ní vnese nejen pořádnou dávku vzrušení, ale také zábavy, pramenící z jeho neobvyklého smyslu pro humor a schopnosti udělat taškařici z každé situace. (TV Nova)

(více)

Recenze (156)

DocBrown 

všechny recenze uživatele

Bez Crosbyho a Skroedra uz to proste neni ono. Ale nejvice me zklamalo, ze si Cislo 5 nechal odmontoval LASER. Jinak je to prumerna komedie, ale kvalite jednicky je hodne vzdalena, navic daleko naivnejsi. Jak Sandy mohla vedet, ze ma hledat adresu? Ben je najednou Ind, zatimco v jednicce pochazeli jeho rodice z Pittsburgu? Vubec mi tu pripada jako jina osoba. Bonnie Tyler je sice uzasna, ale tady uz je jen recyklovana. 65% ()

xenopus 

všechny recenze uživatele

Nikdy jsem druhý díl, pokud mě paměť neklame, neviděl, až dneska, ale zklamán nejsem. Srovnání s prvním dílem se zkrátka nabízí: více akce, dynamičtější střih, méně osmdesátkového vizuálu, méně příběhu, jednodušší zápletka. Někde více, někde lépe; někde k lepšímu, někde k horšímu. Já jsem se ale bavil víc než u jedničky, takže spokojenost lehce nadprůměrná, byť stále dostačující pouze na 3*. ()

Reklama

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Toto pokračovanie v ničom nezaostáva za svojim predchodcom. Jednoduchá, rodinná, americká sci-fi komédia. Tak sa mi zdá, že sa mi to páči ešte aj o máličko viacej ako jednička. Možno aj preto, že sa z toho vytratil ten militárny, armádny, nádych a asi tiež aj opozeraný Steve Guttenberg. Tento krát sa do hlavnej ľudskej úlohy pretlačil Fisher Stevens, ktorý hodne bodoval už v prvej časti. Ako ambiciózny prisťahovalec, vynálezca, Ben Jahrvi bol opäť výborný. Pobavil som sa. "Číslo päť žije 2". *** ()

no2 

všechny recenze uživatele

8/10 - "Johnny Five goes Manhattan". Kvalitativní sešup? Neřekl bych - skoro tak dobré jako jednička. Já osobně tomuto pokračování dávám dokonce přednost, jelikož setkání s velkoměstem přináší nové skvělé možnosti a nápady (pankáči, knihkupectví, kostel, rande apod.). Fisher Stevens a Cynthia Gibb úplně v pohodě nahradili Guttenberga a Sheedyovou. "Máš nesmrtelnou duši. Proto jsi jako ostatní. / Duši? Ó, ano! Informace o duši mám z Bible a Koránu... / No, já osobně vycházím z Bible. / Mám nesmrtelnou duši? / Jistěže máš, můj synu. Jsi člověk, že ano? / Ó ne, jsem stroj. Ale žiju!" ()

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Návrat k roztomilému robotovi se svou vlastní duší, který tak strašně rád sbírá informace. Druhý díl je trochu slabší než ten první, ale pořád dost dobrý na to, aby se na něj člověk podíval znovu. Hlavně mi tam chybí Steve Guttenberg, který v prvním díle ztvárnil vynálezce robota. Ale jinak je to fajn pokoukání 70% ()

Galerie (19)

Zajímavosti (10)

  • Nesrozumitelné Oskarovy (Jack Weston) instrukce dvěma ozbrojeným kumpánům ve scéně, kdy je na chvíli polapen Číslem 5 (Tim Blaney) na stromě, v českém dabingu nedávají smysl. Jde o nepřeložené věty ve variantě anglické pig-latin: „act-ay ared-scay“ a „et-gay ehind-bay im-hay“. Tato mluva se vyskytne i v pozdější scéně. (mykhal)

Reklama

Reklama