Reklama

Reklama

Zneklidňující vidina smrtící záplavy pronásleduje Noema (Russell Crowe) ve snách čím dál častěji. Tu i další podivná znamení mu pomůže rozluštit moudrý Metuzalém (Anthony Hopkins). Země se ocitla na kraji propasti, kam ji zavlekla lidská rasa. Nejvyšší se rozhodl pro kompletní restart v podobě gigantické potopy a pro obnovu člověčího druhu si vybral právě Noema a jeho početnou rodinu. A protože Noe ví, že zkáza přijde s vodou, začne stavět archu, obří loď, na níž by se on i jeho rodina zachránili. Během stavby se musí potýkat nejen s nedostatkem času, vlastními pochybami, obavami svých blízkých, ale i s otevřenou nenávistí soukmenovců v čele s krutým potomkem slavného bratrovraha Kaina (Ray Winstone). Kromě toho musí na plavbu přizvat i zástupce všech živočišných druhů, aby život na „nové" Zemi mohl být úplný. Největší katastrofa v dějinách planety v tu chvíli může začít. (Cinemart)

(více)

Videa (32)

Trailer 3

Recenze (1 359)

hellstruck 

všechny recenze uživatele

No tyvole, kombinace vegana a náboženského fanatika je vážně ta nejhorší směsice, jakou si dokážu představit. :) Ale pomineme-li mou nelibost k ortodoxním fanatikům, Noe je dobrý film. Nic víc. Od Aronofskyho takový standard. Jednou mě nadchne, podruhé nenadchne, tady se nekonalo ani nadšení ani zklamání. Na druhou stranu to nadšení už z jeho strany nepřišlo nějakou chvíli..naposledy v roce 2008. Přesto jsem zastáncem názoru, že lépe takové téma zpracovat asi nešlo. Bez Stvořitele v každé větě by to přece nedávalo smysl, jedná se o biblický příběh,což mnohým asi nedochází. A nemyslete si, taky těm pánbíčkářům nemůžu přijít na chut a u pohádky o vzniku světa mi cukaly koutky. Vizuálně je to nicméně podmanivá podívaná, Emma Watson naprosto úžasná, druhá polovina filmu celkem nervy drásající. Ale nějak tam chybí to "NĚCO". Přeci jen, první půlka silně nebavila, Crowe s Lermanem otravní jako nikdy, Connelly navíc a zbytek herců (kromě zmíněné Emči samozřejmě - mimochodem mě pobavil přítel, když vběhla na scénu a on "Ta vypadá jako Hermiona" - no čím to asi bude..) docela bída. Prostě takový lepší průměr. Ale třeba si to ještě nechám projít hlavou a zvednu na čtyři. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Změť jakéhosi filozofična, zabalená v atraktivním, vizuálně vybroušeném hávu. Obrazově plné grácie a fenomenálních triků, akce tvrdá a kontaktní (skvělý Libatique), spousta zajímavých scén jak obrazovou estetikou, tak silou emocí. Celkově ale prapodivně uchopený biblický příběh, který střídá čistokrevou epičnost (panorama, hudba, bitvy) s ponurou melodramou (loď, vztahy, sociální problémy). Zvlášť to funguje ok, s prolnutím už je to horší. Navíc Aronofsky je i tentokrát v některých scénách příliš psychedelic a nechává se zbytečně unést svojí vlastní fantazií, která mne ve všech jeho filmech neskutečně irituje, neboť je z toho tak akorát bolehlav. Poselství, či nějakou message jsem z toho cítil pouze lokálně, nežli ikonicky. ()

Reklama

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Darren Aronofsky je geniálny filmár a NOE je jeho majstrovské dielo. Významovo plný film s každou jednou scénou sršiacou podnetmi. Filmársky nápadité, herecky strhujúce. Už len fakt, že sa podarilo dostať kvalitný herecký výkon z Emmy Watson, je dôkaz Darrenovho výnimočného talentu. Navyše je to parádna akčná postapokalyptická science fantasy. :) Chudákov, ktorí v tom vidia iba "žánrovo rozháranú vegetariánsku eko-agitku", mi je úprimne ľúto. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Biblický Noe mě už od počátku projektu připravoval na totální epično. Příběh samotný je vlastně ten nejpoctivější a nejzákladnější příběh všeho, ve kterém se promítá a proti sobě stojí čisté dobro a čisté zlo. To všechno si už několik let na nás chystal ten zřejmě nejzajímavější režisér současnosti - Darren Aronofsky. Čekali byste tedy něco jiného? Já nejspíš ne. A možná i právě proto jsem si na tenhle film musel prvních dvacet minut zvykat. Během toho jsem si stihl vzpomenout na články, kde jsem četl o tom, jak Darren měl s tímto filmem problémy, jak vydavatelství na něj tlačilo nebo jak mu plno scén proškrtalo. V tu chvíli jsem si ale na metaforické pojetí příběhu stihl zvyknout. Stihl jsem si také zvyknout na naprosto překrásnou islandskou krajinu, která jako kdyby připomínala měsíční krajinu. Také jsem si doslova začal užívat boží hudbu od režiséra dvorního skladatele - Clinta Mansella a určitě nesmím zapomenout ani na samotného Noa, tedy Russella Crowa. Všechno to začalo splývat a po nejistém začátku se rozjela ta největší příprava na tu největší světovou katastrofu, co se v dějinách lidstva kdy vůbec objevila. V posledních 40ti minutách to ještě k tomu naprosto parádně gradovalo, tak jak to v současnosti umí snad jenom právě Aronofsky. To, že je to vlastně ten nejklasičtější případ pomsty, zklamání a lidských vlastností jako takových, to mi zase tak nevadí. Užíval jsem si ty krásné záběry, jako když silueta Noeho stojí před úsvitem samotného Slunce, časosběrné sekvence nebo záběry příchodu celého zvířectva k arše. Na takové scény se prostě nezapomíná. Stejně tak, jako já nezapomenu na tento film. I když není dokonalý. Ale to ani samotný příběh této archy. ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Darren Aronofsky, Ari Handel | Hudba: Clint Mansell | Distribúcia: Paramount Pictures | Štúdio: Regency Enterprises, Protozoa Pictures | Rozpočet: 125 miliónov $ | Tržby: 111,354,000 $ || Biblické téma podané v naturalistickom kabáte, a pritom so sci-fi elementmy. Osobne mám radšej bezexperimentálny prístup tvorby, keď ide o veľké príbehy, pretože materiál, ktorý divák už pozná, vždy ťahšie unesie nové prílohy - i u nového Noeho mi prišlo viac vecí nasilu, hlavne čo sa týka kamenných elementov. Naservírované to je bez akýchkoľvek zkrášlovaní, je to temné, drsné, ale zároveň emočne tupé a trošku bez dostatočného vyvrcholenia na konci - tam je dej najviac skratkovitý. Najrozporuplnejší zážitok posledného roka. 50% | CineStar Černý Most, Praha, 26.3.2014 | ()

Galerie (275)

Zajímavosti (34)

  • Od 20. července do 21. srpna 2012 se natáčelo na Islandu. Pak se štáb přemístil do New Yorku, kde byla mezitím postavena 137 metrů dlouhá replika Noemovy (Russell Crowe) archy. Filmaři pracovali i v okolí města Durango v centrální části Mexika. V období od 29. října do 1. listopadu 2012 bylo natáčení zastaveno kvůli tropické bouři Sandy, která filmařům poničila kulisy. Poslední klapka padla 17. listopadu 2012. Poté následovala rozsáhlá a zdlouhavá postprodukce. (Struhy)
  • Severoamerické tržby byly 101,2 milionu amerických dolarů, celosvětové pak 359,2 mil. (NIRO)
  • Ačkoli se ve filmu objevuje mnoho zvířat, ve skutečnosti se žádné živé zvíře natáčení nezúčastnilo. Všechna zvířata jsou totiž počítačově animovaná. (CatcherBlock)

Související novinky

Zemřel herec Mark Margolis

Zemřel herec Mark Margolis

04.08.2023

Ve věku třiaosmdesáti let zemřel ve čtvrtek v nemocnici Mount Sinai v New York City po krátké nemoci americký herec Mark Margolis, mnoha divákům známý především jako zlověstný don Hector Salamanca ze… (více)

Aronofsky si vybral svůj další film

Aronofsky si vybral svůj další film

16.04.2016

Darren Aronofsky (Fontána, Wrestler) nám naposledy představil biblické drama Noe a příští rok konečně uvidíme jeho další film. Jak se bude jmenovat? To zatím nevíme. V příběhu o mladém páru, jehož… (více)

Aronofsky a motorkář Tatum?

Aronofsky a motorkář Tatum?

15.09.2015

Loňský Noe sice rozdělil diváky na nadšené a trochu zmatené, nakonec ale vydělal 362 milionů dolarů, takže se dá považovat za úspěch. Co chystá režisér Darren Aronofsky (Fontána, Černá labuť) dál?… (více)

Emma Watson nepřítelem státu

Emma Watson nepřítelem státu

26.06.2015

„Hermiona" pokračuje v zajímavých kariérních rozhodnutích. V minulých letech zkusila Charlieho malá tajemství nebo Aronofskyho Noema, v nejbližší době ji pak uvidíme s psychologickém thrilleru… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno