Reklama

Reklama

Dovolenkáři

(festivalový název)
  • Velká Británie Sightseers (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Tridsaťštyriročná Tina (Alice Lowe) je zamilovaná a hoci jej známosť s Chrisom (Steve Oram) trvá sotva tri mesiace, rozhodne sa s ním podniknúť výpravu karavanom po anglických múzeách, kultúrnych pamiatkach, kopcoch, jaskyniach a kempoch. Avšak udalosti sa sprisahajú proti nim a plánovaná dovolenka naberie trochu iný spád. (sochoking)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (97)

kaylin 

všechny recenze uživatele

Celkem stále ještě mladý pár se vydává na road trip po Británii, mají k tomu karavan a záměry, které nejsou úplně jasné. Ona je celkem náladová, on je podivín. Rozhodně to nejsou postavy, do nichž byste se zamilovali na první pohled. Přesto se vám nějak dostanou pod kůži. Je to těmi divnými situacemi, které jdou až do absurdna, je to výběrem písní a také hereckými výkony, které jsou hodně... intenzívní, to bude správné slovo. Pokud máte rádi černý humor, tohle se vám může hodně líbit. Jinak asi spíš ruce dál. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Horor to opravdu byl, ale úplně jiným způsobem, než tvůrci zamýšleli.Sušší britskej humor už to snad ani být nemohl.Anglická verze Takových normálních zabijáků (kterým jsem dal bez milosti odpad, protože to odpad je), s celkem pár zajímavými momenty a nápady, jenže je to utahaný jako prase, hlavní hrdinové jsou nesympatičtí zoufalci a konec je předvídatelnej jak kurva v Perlovce.Nejvíc mě sraly ty nemluvený části, pod kterejma hrála idiotská akustická hudba.Pár nápadů by šlo a mohl to být povedený film, jenže režisér je nudař bez tahu na branku.Potom se není čemu divit, že horor tu má úplně zcestný jméno i procenta, když má takováhle sračka 62% tak prostě dete a mrknete na ní a ve finále zjistíte, že kdyby to mělo tak 40% bylo by to až moc.Zdejší uživatelský % už mě notnou dávku času vážne pekelně serou.35%.Nuda o ničem. ()

Reklama

stuntmanMIKE 

všechny recenze uživatele

zase jeden z filmov, kde človek musí hladať stopy aby sa dopracoval k odpovedi na otázku PREČO ? ... Zamindrákovaná stará dievka a zamindrákovaný ginger idú na road trip a nechávajú za sebou mŕtvoly. Takí normálni zabijáci povedal by som, avšak je to nudné, predvídateľné a hlavne nevtipné... A ja mám tak rád anglické horor/komédie ... ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Ben Wheatley trochu zaexperimentoval a kto čakal, že po psycho pecke "Kill List" príde s niečím podobným, bude asi trochu prekvapený. Ale iba chvíľu, pretože postupne sa ukáže, že "Sightseers" je psycho pecka taktiež. Len trochu iná, nenápadne učesaná do úsmevného žánru čiernej komédie, ktorej finálne vyznenie však s človekom (podobne ako u KL) ešte chvíľu ostane. Príbeh 30tnikov Chrisa a Tiny, ktorí sa vyberú na poznávací road trip, čo sa postupne zmení skôr na trip mimo zákon, je veľmi chytľavý, s citom natočený a miestami dokáže navodiť naozaj neočakávané situácie, ktoré však nijak nevytŕčajú z tragikomického tempa a utvárajú príjemný celok. Ústredná dvojica to vedie absolútne bez zaváhania, audiovizuál prakticky nemá chyby (v niektorých momentoch pripomenie KL viac než by človek čakal) a pre mňa je to zatiaľ jedno z najmilších tohtoročných prekvapení. ()

klukluka 

všechny recenze uživatele

Ben Wheatley točí dobré a vtipné filmy. Na dovolenou po anglickém venkově bych s ním ale z důvodu obav o vlastní život raději nejel. Dva dny zpět jsem viděl jeho Down Terrace, kde se mezi sebou vyzabíjeli všichni přátelé i nejužší rodina. Turisté pro jistotu rovnou pozabíjeli všechno, co se kolem nich ještě hýbalo (kromě pejska). Skoro bych řekl, že to není náhoda, ale Whistleyho hobby. A teď nemyslím filmařinu. Ta mu ale jde od ruky. Příští rok přijde do kin jeho první velká produkce s Jeremy Ironsem v hlavní roli. Jsem zvědav, jak se s tím popere. Potřeba tvůrčí svobody je u něj naprosto zjevná, navíc je mu skoro pětačtyřicet. Zvládne přerod ve spořádaného chlapce? :) ()

Galerie (56)

Zajímavosti (1)

  • Natáčení trvalo 24 dní. (Rob Roy)

Reklama

Reklama