Reklama

Reklama

Dovolenkáři

(festivalový název)
  • Velká Británie Sightseers (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Tridsaťštyriročná Tina (Alice Lowe) je zamilovaná a hoci jej známosť s Chrisom (Steve Oram) trvá sotva tri mesiace, rozhodne sa s ním podniknúť výpravu karavanom po anglických múzeách, kultúrnych pamiatkach, kopcoch, jaskyniach a kempoch. Avšak udalosti sa sprisahajú proti nim a plánovaná dovolenka naberie trochu iný spád. (sochoking)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (97)

easaque 

všechny recenze uživatele

i když to podle obsahu a ani podle prvních minut filmu není zřejmé, tak se jedná o záležitost s hodně černým absurdním humorem, až to skoro není k smíchu - takže zařazení mezi komedie bych dal do uvozovek. Z počátku jsem nevycházel z údivu, ale pak už mě nemohl moc překvapit, ale bavil jsem se stejně až do konce. Škoda, že si se závěrem režisér víc nepohrál, ale i přesto dám své 4 hvězdy a doporučuji - prostě taková nezávislá a nízkorozpočtová roadmovie po anglických pamětihodnostech. [ PŘÍBĚH: 1 /// ORIGINALITA: 3 /// NÁLADA: 2 /// ART: 1 /// STYL: 1 /// CASTING: 1 (3*MAX) ] ()

Xeelee 

všechny recenze uživatele

[FOD 2017] Cesta z města jako lék na problémy je fikce a jen eskaluje hluboko ukryté frustrace, které začnou mimo rutinu všedních dní probublávat na povrch. Když Vám dojde proč došlo k poslední scéně (paralela se závěrem na festivalu uvedeného snímku Přepadení! Jack Rozparovač /odkaz obsahuje spoiler/), tak vás zamrazí a můžete si náležitě vychutnat závěrečnou Power of Love od od Frankie Goes to Hollywood. Krásně otrlý to romantický film. A takový milý, laskavý. ()

Reklama

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Uf, tak toto bolo dosť prekvapujúce (nevedela som, do čoho idem), bizarné, asi aj trochu kontroverzné... avšak popri všetkých zmiešaných, občas až zmätených pocitoch to bolo často aj zábavné :-) P.S.: Formulka z opisu deja "udalosti sa sprisahajú proti nim" je mimoriadne hlú..., ehm, nevhodná. Žiadne udalosti sa proti hlavným hrdinom nesprisahali, jedine ak naopak. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Alternativní a nízkorozpočtové road movie o dvou všedních lidech s nevšední náklonností k vraždění. Čtvrtá hvězda za nádherně praštěný scénář a roztomile úchylnou poetiku. Přerod submisivní, mírně retardované a zakřiknuté ženušky v amorální vraždící femme fatale, je skvostný. Tina (výborná Alice Lowe) jako by vystoupila ze stránek nějaké dekadentní novely Ladislava Klímy. ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

K deju Sightseers sa vlastne nedá napísať nič, aby to nebol aspoň čiastočný spoiler. Čakajte proste niečo originálne, niečo iné, zábavné, zvrátené... niečo Wheatley. Tú atmosféru čo Kill List to nemá, ale je to divné, je to sranda a so skvelým soundtrackom. A to niekedy stačí ()

Galerie (56)

Zajímavosti (1)

  • Natáčení trvalo 24 dní. (Rob Roy)

Reklama

Reklama