Reklama

Reklama

Dovolenkáři

(festivalový název)
  • Velká Británie Sightseers (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Tridsaťštyriročná Tina (Alice Lowe) je zamilovaná a hoci jej známosť s Chrisom (Steve Oram) trvá sotva tri mesiace, rozhodne sa s ním podniknúť výpravu karavanom po anglických múzeách, kultúrnych pamiatkach, kopcoch, jaskyniach a kempoch. Avšak udalosti sa sprisahajú proti nim a plánovaná dovolenka naberie trochu iný spád. (sochoking)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (97)

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Alternativní a nízkorozpočtové road movie o dvou všedních lidech s nevšední náklonností k vraždění. Čtvrtá hvězda za nádherně praštěný scénář a roztomile úchylnou poetiku. Přerod submisivní, mírně retardované a zakřiknuté ženušky v amorální vraždící femme fatale, je skvostný. Tina (výborná Alice Lowe) jako by vystoupila ze stránek nějaké dekadentní novely Ladislava Klímy. ()

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Uf, tak toto bolo dosť prekvapujúce (nevedela som, do čoho idem), bizarné, asi aj trochu kontroverzné... avšak popri všetkých zmiešaných, občas až zmätených pocitoch to bolo často aj zábavné :-) P.S.: Formulka z opisu deja "udalosti sa sprisahajú proti nim" je mimoriadne hlú..., ehm, nevhodná. Žiadne udalosti sa proti hlavným hrdinom nesprisahali, jedine ak naopak. ()

Reklama

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Tina je dospievajúca žena, ktorá si konečne našla priateľa. Spoločne sa rozhodnú, že podniknú výlet na karavane za rôznymi múzeami, prírodou či pamiatkami. Tinina matka však z novej dcérinej známosti nemá veľkú radosť. Sú jej obavy z Chrisa oprávnené, robí si starosti úplne zbytočne, alebo je pravda "trošku" iná? Pomerne sarkastický snímok s pár slušnými gore zábermi. Niekoľko krát som sa naozaj z chuti zasmial. Matka dcére: "Vrahu!" Dcéra matke: "To bola nehoda mami". Matka dcére: "Rovnako ako pri tebe!" :D Nič to však nemení na fakte, že tento film, nie je typickým hororom, ktoré sa každoročne objavujú v hojnom počte. Takýchto je ozaj málo. Krvavé dielo posiate chorými, zvrátenými myšlienkami obalenými do rúška čierneho humoru a čuduj sa svete - romantiky. Niet nato keď dvaja spoznajú pravú lasku. Za úplný záver, prihadzujem 1 *. Taký je Sightseers - 70%. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

„This is not my Vagina!“ Wheatley by se měl těšit širší pozornosti. Ani ne tak kvůli Kill Listu, jenž mnozí diváci nepobrali, ale právě kvůli Sightseers. Překvapivě vyzrálý snímek plný nádherných exteriérů, sociálních konfliktů a nečekaně vybroušených dialogů, které má na starosti Alice Lowe (Jednotka příliš rychlého nasazení). Ta si zde střihla i hlavní hrdinku, která vyrazí v karavanu na výlet se svým novým přítelem. Že to nebude úplně vysněná dovolená, je nad slunce jasné v momentě, kdy omylem přejedou muže… Ač se to nezdá, snímek je to nejen násilný, ale stejně tak romantický. Společně s eightees hudbou a černým humorem se všechno tak dokonale doplňuje, že po jeho skončení budete - věřte nevěřte - opravdu skvěle naladěni. Radost sledovat. ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Bože bože bože. Tak dneska jsem si tedy vybral špatný filmový (pod)večer, jedna větší debilita než druhá. Tohle alespoň vypadalo zajímavě až lehce úchylně, ale v nějakých 60% jsem to utnul, protože mi jaksi přišlo, že co je moc, je moc. A prosím mějte na vědomí, že s komedií má tohle společného málo, přinejmenším já osobně zjevně humor chápu zcela a úplně odlišně. ()

Galerie (56)

Zajímavosti (1)

  • Natáčení trvalo 24 dní. (Rob Roy)

Reklama

Reklama