Reklama

Reklama

Dovolenkáři

(festivalový název)
  • Velká Británie Sightseers (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Tridsaťštyriročná Tina (Alice Lowe) je zamilovaná a hoci jej známosť s Chrisom (Steve Oram) trvá sotva tri mesiace, rozhodne sa s ním podniknúť výpravu karavanom po anglických múzeách, kultúrnych pamiatkach, kopcoch, jaskyniach a kempoch. Avšak udalosti sa sprisahajú proti nim a plánovaná dovolenka naberie trochu iný spád. (sochoking)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (97)

FFilipCZ 

všechny recenze uživatele

No na to, že se to jmenuje Sightseers, tak prohlídce památek tam tedy není věnováno zrovna hodně času. A že by tohle byl zrovna typický představitel žánru "komedie" to se mi tedy taky nezdá. Ano, dvakrát třikrát jsem se zasmál a celkem po právu, ale za některé scény by se nemuseli stydět ani tvůrci hororu - no však uvidíte sami. Rozhodně stojí za shlédnutí, především díky své jedinečnosti, rozšíříte si obzory. Avšak žádný trhák to není. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

On je zralý psychopat, ona psychopatka v rozpuku. Murder is green.. Wheatley do sociálního realismu zase dovedně vkládá různorodé a často i protichůdné ingredience (suchý humor, odtržení od reality) a z výletu dvou takových nenormálních zabijáků na okraji zájmu médií i policie dělá v podstatě romantickou záležitost, byť černou jako ohořelé zbytky karavanu. Vše je navíc orámováno brilantním soundtrackem a rozverným koncem, který zase tolik nesnížil emise skleníkových plynů. „Report that to the National Trust!“ ()

Reklama

klukluka 

všechny recenze uživatele

Ben Wheatley točí dobré a vtipné filmy. Na dovolenou po anglickém venkově bych s ním ale z důvodu obav o vlastní život raději nejel. Dva dny zpět jsem viděl jeho Down Terrace, kde se mezi sebou vyzabíjeli všichni přátelé i nejužší rodina. Turisté pro jistotu rovnou pozabíjeli všechno, co se kolem nich ještě hýbalo (kromě pejska). Skoro bych řekl, že to není náhoda, ale Whistleyho hobby. A teď nemyslím filmařinu. Ta mu ale jde od ruky. Příští rok přijde do kin jeho první velká produkce s Jeremy Ironsem v hlavní roli. Jsem zvědav, jak se s tím popere. Potřeba tvůrčí svobody je u něj naprosto zjevná, navíc je mu skoro pětačtyřicet. Zvládne přerod ve spořádaného chlapce? :) ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Tina je dospievajúca žena, ktorá si konečne našla priateľa. Spoločne sa rozhodnú, že podniknú výlet na karavane za rôznymi múzeami, prírodou či pamiatkami. Tinina matka však z novej dcérinej známosti nemá veľkú radosť. Sú jej obavy z Chrisa oprávnené, robí si starosti úplne zbytočne, alebo je pravda "trošku" iná? Pomerne sarkastický snímok s pár slušnými gore zábermi. Niekoľko krát som sa naozaj z chuti zasmial. Matka dcére: "Vrahu!" Dcéra matke: "To bola nehoda mami". Matka dcére: "Rovnako ako pri tebe!" :D Nič to však nemení na fakte, že tento film, nie je typickým hororom, ktoré sa každoročne objavujú v hojnom počte. Takýchto je ozaj málo. Krvavé dielo posiate chorými, zvrátenými myšlienkami obalenými do rúška čierneho humoru a čuduj sa svete - romantiky. Niet nato keď dvaja spoznajú pravú lasku. Za úplný záver, prihadzujem 1 *. Taký je Sightseers - 70%. ()

stuntmanMIKE 

všechny recenze uživatele

zase jeden z filmov, kde človek musí hladať stopy aby sa dopracoval k odpovedi na otázku PREČO ? ... Zamindrákovaná stará dievka a zamindrákovaný ginger idú na road trip a nechávajú za sebou mŕtvoly. Takí normálni zabijáci povedal by som, avšak je to nudné, predvídateľné a hlavne nevtipné... A ja mám tak rád anglické horor/komédie ... ()

Galerie (56)

Zajímavosti (1)

  • Natáčení trvalo 24 dní. (Rob Roy)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno