Reklama

Reklama

Dovolenkáři

(festivalový název)
  • Velká Británie Sightseers (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Tridsaťštyriročná Tina (Alice Lowe) je zamilovaná a hoci jej známosť s Chrisom (Steve Oram) trvá sotva tri mesiace, rozhodne sa s ním podniknúť výpravu karavanom po anglických múzeách, kultúrnych pamiatkach, kopcoch, jaskyniach a kempoch. Avšak udalosti sa sprisahajú proti nim a plánovaná dovolenka naberie trochu iný spád. (sochoking)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (97)

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Uf, tak toto bolo dosť prekvapujúce (nevedela som, do čoho idem), bizarné, asi aj trochu kontroverzné... avšak popri všetkých zmiešaných, občas až zmätených pocitoch to bolo často aj zábavné :-) P.S.: Formulka z opisu deja "udalosti sa sprisahajú proti nim" je mimoriadne hlú..., ehm, nevhodná. Žiadne udalosti sa proti hlavným hrdinom nesprisahali, jedine ak naopak. ()

easaque 

všechny recenze uživatele

i když to podle obsahu a ani podle prvních minut filmu není zřejmé, tak se jedná o záležitost s hodně černým absurdním humorem, až to skoro není k smíchu - takže zařazení mezi komedie bych dal do uvozovek. Z počátku jsem nevycházel z údivu, ale pak už mě nemohl moc překvapit, ale bavil jsem se stejně až do konce. Škoda, že si se závěrem režisér víc nepohrál, ale i přesto dám své 4 hvězdy a doporučuji - prostě taková nezávislá a nízkorozpočtová roadmovie po anglických pamětihodnostech. [ PŘÍBĚH: 1 /// ORIGINALITA: 3 /// NÁLADA: 2 /// ART: 1 /// STYL: 1 /// CASTING: 1 (3*MAX) ] ()

Reklama

FFilipCZ 

všechny recenze uživatele

No na to, že se to jmenuje Sightseers, tak prohlídce památek tam tedy není věnováno zrovna hodně času. A že by tohle byl zrovna typický představitel žánru "komedie" to se mi tedy taky nezdá. Ano, dvakrát třikrát jsem se zasmál a celkem po právu, ale za některé scény by se nemuseli stydět ani tvůrci hororu - no však uvidíte sami. Rozhodně stojí za shlédnutí, především díky své jedinečnosti, rozšíříte si obzory. Avšak žádný trhák to není. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

„This is not my Vagina!“ Wheatley by se měl těšit širší pozornosti. Ani ne tak kvůli Kill Listu, jenž mnozí diváci nepobrali, ale právě kvůli Sightseers. Překvapivě vyzrálý snímek plný nádherných exteriérů, sociálních konfliktů a nečekaně vybroušených dialogů, které má na starosti Alice Lowe (Jednotka příliš rychlého nasazení). Ta si zde střihla i hlavní hrdinku, která vyrazí v karavanu na výlet se svým novým přítelem. Že to nebude úplně vysněná dovolená, je nad slunce jasné v momentě, kdy omylem přejedou muže… Ač se to nezdá, snímek je to nejen násilný, ale stejně tak romantický. Společně s eightees hudbou a černým humorem se všechno tak dokonale doplňuje, že po jeho skončení budete - věřte nevěřte - opravdu skvěle naladěni. Radost sledovat. ()

Tosi 

všechny recenze uživatele

Děj filmu se točí kolem série nevyjasněných úmrtí a jednoho čerstvého párečku dovolenkujícího v karavanu. Dle mého se ve scénáři příliš tlačilo na morbidnost a odpornost, a tak trochu se zapomělo, až na poslední čtvrtinu, na slušnější pointu příběhu. Nesympatičnost a arogance dvou hlavních, řekněme to slušně "cvakošů", mě alespoň bohatě vynahradily záběry na krásné přírodní scenérie. Ne úplně marně, ale prostě dost divně, na mě tahle černočerná nezávislárna zapůsobila. ()

Galerie (56)

Zajímavosti (1)

  • Natáčení trvalo 24 dní. (Rob Roy)

Reklama

Reklama