Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pohádkový příběh, ve kterém nechybí humor ani napětí, začíná v městečku, kde probíhají přípravy na divadelní představení. Hra O pokladu vypráví místní pověst o obrovském bohatství skrytém hluboko v zemi. Mnozí ho touží najít, ale kdo se pro něj vypraví, už se nikdy nevrátí. V představení vystupují i dvě sestry, Kačenka a Barborka, a také muzikant Jakub, Barborčin žárlivý milý. Téma hry přiláká i lakomého zámeckého pána Bořivoje Hájka z Hájku, s ním přijíždí i jeho bratr Ignác, výstřední vynálezce a badatel. A kdesi v podzemí, u skutečného pokladu, sedí jeho tři strašidelní strážci a krátí si čas vymýšlením všelijakých kratochvílí, ze kterých Vládce podzemí nemá žádnou radost. Jeho trpělivost přeteče v okamžiku, kdy nudící se strážci zasáhnou do lidských osudů – kvůli sázce, jak dopadne láska Jakuba a Barborky. Řada nešťastných i komických nedorozumění vyvrcholí nebezpečnou výpravou tří hledačů pokladu: Barborky, Jakuba a pana Bořivoje. Každý z nich má jiný důvod, každého čekají cestou jiné zkoušky a nástrahy… (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (241)

Nach 

všechny recenze uživatele

Průměrná pohádka, která bohužel nevyniká originalitou, ani zajímavým scénářem. Za zmínku a třetí hvězdu stojí skvělá hudba Čechomoru a též vedlejší role Karla Heřmánka a Pavla Lišky. Jinak bohužel příběh, na který se velice lehce zapomene. Ani tak ale nelituji, že jsem ho viděl. Své diváky si určitě najde. 65% ()

Ellesime 

všechny recenze uživatele

Letos na Vánoce nejslabší pohádka (další dvě Dvanáct měsíčků a Šťastný smolař byly daleko snesitelnějsí ). Líbily se mi kostýmy a prostředí - interiéry i exteriéry, ale to je tak asi všechno. Možná ještě netradiční úkoly pro Barborku byly zajímavé, ale jinak to byl takový mišmaš, kterému ale vůbec nepomohli silně přehrávající (někteří) herci. Myslela jsem, že tvůrci pojašených pohádek už se poučili, že tudy cesta nevede, ale asi ne. Navíc jsem nepochopila, proč by se hlavní hrdinka (mimochodem moc hezká) měla tak plahočit za žárlivým a nesnesitelným ,,milým". Druhá dvojice mi byla daleko sympatičtější, hlavně proto, že moc dobře vím, jaké to je, když je někdo takový slepýš jako chudera Kačenka :)) ()

Reklama

Šakal 

všechny recenze uživatele

Už to tak vypadá, že včerejší silvestrovská oslava, nezůstala bez následků a připravila mě i o ten poslední zbytek mozkových buněk. Osobní tip je, že poslední vzala za své někde na Karlově mostu, při (po)půlnočním svařáku a šáňu. Nedovedu si totiž jinak (rozumně) vysvětlit, následující řádky....že se budu, takhle nepokrytě, bavit zrovna u české pohádky, přičemž nepůjde o Bočanovy „ S čerty nejsou žerty“, na to bych nevsadil ani halíř. Ano, má to svoje mouchy, ale kdo z nás je nemá. Pohádková atmosféra se sice vytratila jak pera při oficiálních návštěvách profesora euroskeptika, ale přesní herci (pravda, až na toporného A. Krause, který by si měl vzít k srdci slova resp. motto otcova pořadu), to zvedají nad všední (nudný) průměr. Ať už je to sympaticky roztěkaný osvícenec V. Dyk , správně namyšlený D. Švehlík, či povedená trojka trancek pardon strážců, Budař-Liška-Polášek. Plnokrevná, v rudých šatech a střevíčkách, šplhající Barborka resp. J. Pidrmanová, se vám pro změnu postará o (bezalkoholové) rozproudění krevního oběhu resp. odkrvení mozku. Mám silný pocit, že i samotný R. Jaroš by, ve světle skutečnosti, nad její netradiční obuví pouze mávnul rukou. Pokud by ho vůbec zaznamenal :-) Když se k tomu přidá vydatná porce zdravého nadhledu, povedený výběr lokací, líbivý vizuál a muziku tvrdící Čechomor, vychází mi z toho jedno z nejpříjemnějších (ne)žánrových osvěžení za poslední roky. 75% [Děti bych k této moderní osvětové pohádce však asi přecejenom nepřizval. Sledovat totiž Poláškovu lesní žínku volných mravů, hrající na harfu, by v nich mohlo zanechat trvalé nedozírné následky. A pokud by to čirou náhodou ustály, jemnoúdá vodní víla J. Budař, by je stoprocentně dorazil(a)]. ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Hezká moderní pohádka, která by mohla u dnešních dětí bodovat. Svižný děj, celkem povedený příběh, milé a vtipné postavy (tři víly byly skvělé!), dokonce i trikové záběry se konečně českým tvůrcům povedly. Scénář byl přímočarý a lehce předvídatelný, ale jedná se přece o pohádku. Nejvíce bych ale vyzdvihl bohatou výpravu a překrásné exteriéry - jak je ta naše země nádherná. Konec byl vskutku pohádkový a milý. Věta "Jestli toto je víla, tak jak vypadá ježibaba!" mě fakt dostala :-) ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Jak už tomu u současných pohádek bývá, ani tahle nenabízí žádný světoborný příběh. Je ale velmi sympaticky obsazená a za skvělý nápad považuji, že se namísto obligátního (pseudo) středověku odehrává v (pseudo) století páry. Výprava je tedy příjemně říznutá steampunkem, kostýmy jsou v pohádkovém žánru neokoukané a je radost se na to na všechno dívat. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (3)

  • Natáčení začalo 25. září 2011 v Kutné Hoře, pokračovalo ve skalách v okolí Hrubé Skály a v okolí Mumlavského vodopádu. Dále se filmovalo v Doksanech a v Praze, kde bylo natáčeno například v Arcibiskupském paláci. Poté štáb zamířil na Moravu na zámky Valtice, Lysice, Boskovice a na Sychrov. Dále se filmovalo v Koněpruských jeskyních v okrese Beroun, v zámeckých parcích na Konopišti, v Lednickovaltickém areálu a objeví se také paláce arcibiskupa pražského a šlechtického rodu Colloredo-Mansfeld u Karlova mostu. (SedmikraskaL)
  • Scéna je dílem architekta Martina Kurela, který měl zkušenosti s natáčením v Doksanech a lokaci režisérovi (Vít Karas) doporučil. (SONY_)
  • Vojtěch Dyk, představitel Ignáce, a Markéta Frösslová, která ztvárnila Kačenku, byli v minulosti skutečnými partnery. (Stupet)

Reklama

Reklama