Reklama

Reklama

Komplikovaný případ vraždy vyvolá na americkém maloměstě nepokoje a zděšení. Ze zločinu jsou obviněni tři teenageři, kteří koketovali se satanismem. Soukromý detektiv Ron Lax se ale s touhle verzí nehodlá smířit a nabídne obviněným zadarmo svoje služby, aby pomohl zjistit pravdu... Píše se rok 1993 a jedno americké městečko sužuje tragédie. Tři rodiny přišly o své osmileté syny, kteří se nevrátili domů, a tak je zalarmována policie a začíná pátrání, které je po několika hodinách ukončeno. Tělíčka malých dětí jsou nalezena u nedaleké vody, kam je vrah pohodil jako odpadky. Policie má brzy podezřelé – tři mladíky, kteří poslouchají heavy metal a chodí černě oděni, a tak jsou považování za uctívače satana. Příběh vznikl na motivy skutečné události. Případ, který americká veřejnost nazývá West Memphis Three, ještě dnes klade řadu otázek, na něž nikdo nezná odpověď... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (120)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Upřímně řečeno nevím, jak moc je film věrný celé kauze, ale ta ukázka honu na čarodějnice v americké puritánské společnosti vyšla na jedničku. To srovnání se Salemem, které použil představitel Damiena, není tak úplně od věci. Film sám o sobě je spíše hranou rekonstrukcí, než klasickým krimi-thrillerem, takže víc než na postavy a jejich psychologii se soustředí na průběh vyšetřování a soud. Na klasické žánrové postupy tudíž nedošlo, ale mě to přesně takhle vyhovovalo, protože vše tak nabývalo na důvěryhodnosti. Slušná práce. 80% ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Kdyby byla nezáživnost sportovní disciplínou, mohl by Egoyan úspěšně reprezentovat Arménii, nebo Kanadu, protože případ West Memphis Three nefunguje ve vyšetřovací, soudní ani osobní rovině. Moc tomu nepomáhá ani slaboučký scénář, který je mimo chvíle, kdy se servírují doložená fakta, bezradný. Obsazení vedlejších rolí hvězdami nižší svítivosti je na nebývalé úrovni (Durand, Enos, Koteas, Greenwood, Rex Linn), ale zároveň mohu říct, že tak slabého Firtha jsem doposud neviděl (působil jak leklá anglická ryba na arkansaském suchu). Vedle třeba Prisoners od Villeneuva to připomíná televizní inscenaci, která (stejně jako spousta dalších filmů podle skutečné události) vydá ze sebe to nejlepší až při dovětku před závěrečnými titulky.. ()

Reklama

Thomick 

všechny recenze uživatele

Možná nejtragičtější rekonstrukce čehosi reálnýho, jakou jsem kdy měl možnost vidět. Pátrat zde po nějaký invenci, ne-li snad přímo vizi, by totiž nemělo ani ten nejmenší smysl. Důraz se soustavně klade na ne zrovna podstatný věci, zatímco ty aspoň trochu vábný prvky zůstavaj pozadu. Okultismu se snímek dotkne jen velmi povrchní a vysloveně legrační cestou, přičemž Firthova postava vyšetřovatele má možná náběh na suverénního tahouna filmu, místo toho ale brzo mutuje do tupýho moralisty, co je ve finále vlastně kompletně nepoužitelnej. --- Vážně nehoráznym způsobem uchopená látka, do toho všeho protkaná nechutnym akcentem vesměs všech zúčastněných, a ve výsledku leda tak podprůměrnej "hranej dokument" s přespříliš výřečnýma závěrečnýma titulkama. (Za něž ale nakonec divák musí bejt jedině rád, nutno dodat.) ()

Lenulinka 

všechny recenze uživatele

Reese byla skvělá, ale to je tak vše. Kromě námětu mě nic neupoutalo. Bylo to nezáživné, nudné, zvláštní, podané "tak nějak neurčitě", ale přitom zřejmě. Na druhou stranu jsem se s případem seznámila až díky filmu a četla jsem rozsáhlé články na toto téma. Dle mého názoru byla opravdu ignorována důležitá fakta, a ztracené důkazy jsou také zvláštní. Nicméně tento případ zůstane asi mezi těmi bohužel nevyřešenými. ()

666teen 

všechny recenze uživatele

Bylo, debilo. V zemi zvané Memphiss, kolébce to demokracie se stala neplecha veliká. Kdosi tři kloučky nezletilé nepěkným způsobem ze světa sprovodil. Ochránci pořádku ovšem viníky, satanistické to zrůdy, briskně odhalili a díky justičnímu postupu osvědčenému v Salemu i odsoudili. Vždyť každý (i retardovaný) obyvatel planety Memphiss ví, že vraždy veškeré mají na svědomí intoxikovaní nezletilci se zálibou v hudbě hlučné (je to hnus, po Slayer se nám poblil pes). Chodí v černém a mají oděvy s nápisy děsivými. Upálit! Nemajíc sdostatek dřeva pro upálení, rozhodl místní tribunál, že očkování proti životu a podobné tresty budou postačující odplatou...Zazvonil zvonec, a satanu díky nebyl konec. https://www.youtube.com/watch?v=7lxvos06PDE ()

Galerie (28)

Zajímavosti (16)

  • Případ dostala na veřejnost televize HBO, která chtěla v roce 1994 natočit o domnělých vrazích dokument. Během filmování se ale ukázalo, že důkazy příliš nesedí, a tak dramaturgové scénář filmu změnili. Okamžitě se zvedla za podpory zmíněných celebrit vlna podpory. (nicolcat)
  • Světová premiéra se konala na Mezinárodním filmovém festivalu v Torontu 8. září 2013. V kanadským kinech byl pak uveden 24. ledna 2014. (nicolcat)

Reklama

Reklama