Reklama

Reklama

Hodný dinosaurus

  • USA The Good Dinosaur (více)
Trailer 3

Animovaný film „Hodný dinosaurus" si pohrává s otázkou: Co kdyby asteroid, který jednou provždy změnil život na Zemi, naši planetu minul a obří dinosauři nikdy nevyhynuli? Pixar Animation Studios vás zvou na dobrodružnou výpravu do světa dinosaurů, kde se Apatosaurus jménem Arlo spřátelí s člověkem. Na cestách drsnou, ale překrásnou divočinou se Arlo naučí čelit svému strachu a zjistí, že je schopen velkých činů. (Falcon)

(více)

Videa (28)

Trailer 3

Recenze (300)

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Ta animace! Dechberoucí! Skvostná! Dokonalá! Člověk musí jednoduše žasnout nad tím, jak se Pixaru podařilo stvořit tak stoprocentně uvěřitelnou přírodu. Když jsem viděl první trailer, myslel jsem si, že animátoři tentokrát vyslali digitální postavy do reálného světa. A řeknu vám, že kdybych nevěděl, jak se věci mají, myslel bych si to nejspíš i teď, když jsem v té krajině strávil 100 minut. Nejen že se to vyrovná dokonalému Rangovi od ILM, ono ho to pravděpodobně také překonává. Všechny ty hory, louky, stromy, vítr, slunce, déšť, voda... Jak je to jen možné? A že se v takovém prostředí pohybují záměrně nerealističtí dinosauři, vůbec nevadí, naopak je to příjemně osvěžující kontrast. Co ale příjemné ani trochu není, to je příběh. Zatím žádný z filmů od Pixaru neměl (a doufám, že už ani nebude mít) tak obyčejný, prostý a okoukaný děj. Zatím při žádném z filmů od Pixaru jsem se tolikrát zuby nehty nebránil nudě, kterou občas naštěstí zahnala nějaká svižná scéna či povedený vtip (záchrana lišky jednoznačně vede). Takže tři a půl hvězdičky, které možná zaokrouhlím nahoru, až uvidím titulkovanou verzi. Protože zatím žádný z filmů od Pixaru neměl ani tak zoufale nevýrazný český dabing. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

"Pixar maratón sa pomaly ale isto blíži k zdarnému koncu a je teda čas, aby sme si niečo povedali o filme "The Good Dinosaur". Keď som ho videl prvýkrát v kine, tak som bol z filmu okey a považoval som ho za slabšiu Pixarovku. Neviem či za to môže fakt, že diváci v kine boli trošku nedisciplinovaní a nemohol som si film poriadne užiť, ale to nejdem rozoberať. Pointa je taká, že na mňa film urobil dojem, že je okey. No keď som si ho dnes pozrel znovu, popravde, je to o niečo lepšie ako som si pamätal. Okey, nebudem tvrdiť, že ide teraz o animovanú klasiku. Príbeh je predsa len dosť predvídateľný, videli sme ho veľakrát a sú tu scénky, ktoré sú absolútne ukážkový príklad toho, že tu máme klišé. A okrem toho dizajny našich zelených brontosaurov nie sú úplne najlepšie. Ale keď si to všetko dáme bokom, tak je to film, na ktorý sa mi pozeralo veľmi dobre. Pozadia a animácie spravené na nich sú absolútne nádherné. Skoro by som veril, že to natáčali v skutočných exteriéroch a vyzerajú vynikajúco. Na to sa môžem dívať stále. Náš hlavný hrdina Arlo je celkom dobrá postava a som rád, že sa počas svojej cesty musí niečo naučiť. Úvod filmu je trošku ako keď som pozeral už dávno "The Lion King, ale nijako zvlášť mi to nevadilo. Plus skutočne predstavuje Arlovho otca Henryho. Mám rád celú časť, kde sú prítomní Tyranosauri. To stojí za to vidieť a plus sú to moje obľúbené postavy filmu. Takže keď sa na ne film sústredí, je to super. Vizuálne sa mi páčia aj scénky so svetluškami. Pekne sa na to pozerá. A záver filmu tiež patrí medzi schopné a dobre spracované. Rovnako aj hudba. Hudba vo filme je nádherná. Keď si dám teda dokopy pre a proti, myslím si, že Pixar urobili dobrý film. Určite sa to nechytá na iné ich klasiky, ale nebránim sa pozrieť sa na tento film aj v budúcnosti. Hodnotenie: B ()

Reklama

Němi 

všechny recenze uživatele

Maximalne vycpely, kdysi genialni Pixar. Nejohranejsi klise pospojovane strojovou rezii. Navic poprve u Pixaru jsou postavy vymenitelne za cokoliv jineho a pribeh by se nemusel temer menit. Proc dinosauri? Mohli to byt vlci, brouci, auta, chodici stromy nebo treba aromalampy. Ze je za tim skakajici lampicka dava tusit jen uroven grafiky, jinak je to totalni becko, jake produkuje Francie nebo Nemecko na tucty. ()

packa 

všechny recenze uživatele

Fascinující kombinace tuctového příběhu a dechberoucí technické stránky. Cílovka - tj. caparti prvního stupně žákladní školy - bude nadšená, leč dospělý doprovod se bude místy nudit. Přesněji řečeno, nezbude mu, než se bavit jinak než prostinkým příběhem. A tady bude hodně záležet, jak moc vás baví sledovat technické provedení. A pokud ano, budete hodinu a půl u vytržení z NEJKRÁSNĚJŠÍ POČÍTAČOVÉ ANIMACE KRAJINY, JAKÁ TU KDY BYLA! ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Nie je to až taká strata času, ako by sa snáď podľa hodnotenia mohlo zdať. Zo začiatku milé, miestami úsmevné, neskôr viac vážnejšie a ku koncu aj posmutnelé. Myslím, že na túto rozprávočku treba tú správnu náladu. Dievčatám sa však páčilo. Príbeh o tom, čo by sa mohlo stať, keby meteor minul našu planétu a malý jaskynný chlapec by sa skamarátil s dinosauríkom, ktorý hľadá cestu domov. 70/100 ()

Galerie (55)

Zajímavosti (15)

  • Původně ve filmu měl zaznít také hlas Joan River, která byla zvažovaná na nadabování jedné z postav. Ovšem k tomu nakonec nedošlo protože Joan Rivers v září 2014 zemřela. (Patw)
  • Jedná se o první případ, kdy studio Pixar vydalo dva celovečerní filmy v jeden rok. Prvním filmem vydaným před snímkem Hodný dinosaurus byl film V hlavě (2015). (Patw)
  • Boj mezi tyrannosaurem a velociraptory napodobuje ten ze snímku Jurský park (1993). (hansel97)

Související novinky

Zlaté glóby 2016 - nominace

Zlaté glóby 2016 - nominace

10.12.2015

Pokud nesledujete zahraniční filmové dění, o lesbickém dramatu Carol zřejmě slyšíte poprvé. Právě tenhle film ale vévodí letošním nominacím na Zlaté glóby, a to s pěti důležitými zářezy. Carol bude… (více)

Toy Story 4 dorazí v létě 2017

Toy Story 4 dorazí v létě 2017

07.11.2014

Pixar nám příští rok nabídne hned dva originální filmy. V hlavě bude příběhem pěti emocí malé holčičky a The Good Dinosaur nám představí apatosaura s dobrým srdcem. Od roku 2016 se ale Disneym… (více)

Čekají nás Auta 3 a Úžasňákovi 2

Čekají nás Auta 3 a Úžasňákovi 2

20.03.2014

Disneyovský šéf Bob Iger se předevčírem dělil s akcionáři o momentální stav mnoha chystaných projektů. Jak známo, Disney mimo jiné vlastní Marvel, Pixar a Lucasfilm, došlo tedy na řadu značek, který… (více)

Warcraft zdrhá před Hvězdnými válkami

Warcraft zdrhá před Hvězdnými válkami

02.12.2013

A celkově z přecpaného roku 2015. Původně měla být výpravná fantasy v režii Duncana Jonese uvedena už 18. prosince 2015. Jenomže pak studio Disney posunulo na předvánoční čas Abramsovu Star Wars:… (více)

Reklama

Reklama