Reklama

Reklama

Hodný dinosaurus

  • USA The Good Dinosaur (více)
Trailer 2

Animovaný film „Hodný dinosaurus" si pohrává s otázkou: Co kdyby asteroid, který jednou provždy změnil život na Zemi, naši planetu minul a obří dinosauři nikdy nevyhynuli? Pixar Animation Studios vás zvou na dobrodružnou výpravu do světa dinosaurů, kde se Apatosaurus jménem Arlo spřátelí s člověkem. Na cestách drsnou, ale překrásnou divočinou se Arlo naučí čelit svému strachu a zjistí, že je schopen velkých činů. (Falcon)

(více)

Videa (28)

Trailer 2

Recenze (300)

kajas 

všechny recenze uživatele

Všichni víme, že pixarovky se vyznačují fantastickou animací, ale já vizuální zpracování tohohle filmu vážně musím vyzdvihnout. Ta řeka vypadala tak opravdově... No a příběh? Najdou se v něm okamžiky dojemné, vtipné, ale taky divné (po přečtení českých dabérů jsem měla hned jasno, Lukáš Pavlásek ;)). Nic přelomového, ale zvednutí nálady je zaručeno. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Kdyby mě někdo před 10 lety řekl že něco podobné kvality natočí PIXAR klepal bych si na čelo a poslal bych toho člověka vyšetřit. Holt časy se mění a i takto plytký příběh, který sice asi obsahuje asi dvě trošku emotivně výživnější scény, které dají vzpomenout na staré zlaté časy, ale potom už nic víc. Arlo s Punťou putují a potkávají roztodivné postavičky. Nic víc, nic míň. Tohle mě osobně určitě nestačí. 50% ()

Reklama

gogo76 

všechny recenze uživatele

Pekná animácia, to je však už dnešný štandard a film potrebuje i čosi naviac aj keď je to len pre deti. Príbeh je veľmi primitívny a otrepaný a bez ďalších dejových liniek je to dosť nezáživné. V nových animákoch sme si akosi zvykli, že sa pri nich zabavia deti i dospelí, tu však budú spokojné len deti. Pre mňa dospelého priemer, z detského pohľadu sú jeho kvality o čosi vyššie. Celkovo 70%. ()

maddy 

všechny recenze uživatele

Storm provides ... Neprávom podceňovaná Pixarovka, ktorá akurát prišla v nevhodný čas hneď po neuveriteľne nápaditom a originálnom Inside Out. The Good Dinosaur je oproti tomu oveľa tradičnejší animák – rozprávka omnoho viac zameraná na tých menších a príbehovo tak nijako zvlášť originálna a viac menej ponúka iba tuctovú dobrodružnú story o ceste za domovom. Musí to však byť zákonite zle? Nemyslím si! Všetko ostatné tu totiž funguje ako v tradičnej pixarovke. Postavy, ktoré si je možné obľúbiť po pár scénach, veľmi príjemná hlavná línia o budovaní vzťahu medzi dvomi odlišnými charaktermi - kde sme to už videli? Toy Story, Up, Finding Nemo a ani dinosaurus s malým neandertálskym chlapcom nie sú výnimkou, výborná animácia - prvotriedna, až fotorealistická animácia prostredia a všetkej krajiny navôkol v kontraste s veľmi jednoducho animovanými dinosaurami bez jediného detailu, občasný slušný humor nielen pre deti, ale aj pre dospelých (zhulený stav, odtrhnutá hlava chrobáka) a hlavne to nikdy nepadne do vyslovene hlúpych vôd a opäť tu bez problémov fungujú emócie, prevažne v krásne dojemnej záverečnej pätnásť minútovke. Mať to od začiatku na starosti jeden skúsený režisér mohol byť aj z Dobrého dinosaura ďalší animovaný kult. Bohužiaľ, pričasto je vedieť problémová produkcia počas ktorej sa vystriedalo niekoľko režisérov, pretože film sa jednu chvíľu snaží o dospelejší humor, druhú o úplne detinský a než by budil dojem súdržného celku je skôr rozsekaný na jednotlivé úseky z ktorých keby sa ľubovoľne zostrihalo, tak by v konečnom dôsledku nijak nenarušili celý dej (napríklad celá scéna s tyranosaurami ). Nehovoriac o podivne a narýchlo useknutom závere. Vo výsledku tak ponúka Dobrý dinosaurus síce tuctový príbeh, ale v každom smere je to opäť veľmi milý a príjemný animák. Nie najlepší, ani jeden z najlepších, ale stále dobrý Pixar, resp. omnoho lepší než rutinné pokračovania Monsters alebo Cars bez štipky nápadu. Inside Out z rovnakého roku je síce úplne iný level, ale s tým sa tu evidentne ani nikto merať nechcel a po nevýrazných traileroch som od Dinosaura čakal oveľa väčšiu pohromu. Pixar si však stále drží štandard, akurát tentoraz v oveľa jednoduchšom, no emotívne rovnako silnom podaní ako je od neho zvykom. CELKOVO: 3,5* (7/10) ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Rozhodně to není nejlepší pixarovka, ale jak jsem se na snímek díval, tak na mě šla dobrá nálada, i když ten den jinak nestála za nic. Je to hezké, je to místy až moc přímočaré a je jasné, co se stane, ty emoce se po vás prostě chtějí, ale už jen pro tu úchvatnou animaci tenhle film stojí minimálně za to, abyste mu dali šanci. ()

Galerie (55)

Zajímavosti (15)

  • Pro prostředí, v němž se film odehrává,  se tvůrci inspirovali pohořím Teton Range na severozápadě Spojených států amerických. (D.Moore)
  • Původně ve filmu měl zaznít také hlas Joan River, která byla zvažovaná na nadabování jedné z postav. Ovšem k tomu nakonec nedošlo protože Joan Rivers v září 2014 zemřela. (Patw)

Související novinky

Zlaté glóby 2016 - nominace

Zlaté glóby 2016 - nominace

10.12.2015

Pokud nesledujete zahraniční filmové dění, o lesbickém dramatu Carol zřejmě slyšíte poprvé. Právě tenhle film ale vévodí letošním nominacím na Zlaté glóby, a to s pěti důležitými zářezy. Carol bude… (více)

Toy Story 4 dorazí v létě 2017

Toy Story 4 dorazí v létě 2017

07.11.2014

Pixar nám příští rok nabídne hned dva originální filmy. V hlavě bude příběhem pěti emocí malé holčičky a The Good Dinosaur nám představí apatosaura s dobrým srdcem. Od roku 2016 se ale Disneym… (více)

Čekají nás Auta 3 a Úžasňákovi 2

Čekají nás Auta 3 a Úžasňákovi 2

20.03.2014

Disneyovský šéf Bob Iger se předevčírem dělil s akcionáři o momentální stav mnoha chystaných projektů. Jak známo, Disney mimo jiné vlastní Marvel, Pixar a Lucasfilm, došlo tedy na řadu značek, který… (více)

Warcraft zdrhá před Hvězdnými válkami

Warcraft zdrhá před Hvězdnými válkami

02.12.2013

A celkově z přecpaného roku 2015. Původně měla být výpravná fantasy v režii Duncana Jonese uvedena už 18. prosince 2015. Jenomže pak studio Disney posunulo na předvánoční čas Abramsovu Star Wars:… (více)

Reklama

Reklama