Reklama

Reklama

Světem se řítí vlak, který veze poslední obyvatele planety. Všechno ostatní kolem je pokryto ledem a člověk by venku nepřežil. Poslední útočiště poskytuje lidstvu vlak, který sestrojil pan Wilford, který ho také řídí. Vlak je společensky strukturovaný, od lokomotivy směrem dozadu klesá společenská úroveň. V zadní části přežívají lidé špinaví na palandách, k jídlu jim ozbrojená stráž dodává proteinové kostky. Mezi nimi žije také Curtis, který chce celou dobu, co ve vlaku žije, uniknout ze zadní části a dostat se až dopředu. Nenávidí Wilforda za to, že je drží jako krysy oddělené od zbytku vlaku. Jednoho dne se rozhodne jednat, sestrojí plán a společně s ostatními rozpoutá revoluci. Lidé pobijí vojáky a uniknou ze zadní části vlaku. Dochází ke krveprolití, protože jsou nasazeni všichni vojáci, aby povstání potlačili. Ovšem Curtisovi se podaří zajmout Masonovou, která zprostředkovává komunikaci přední části vlaku se zadní. Ta ho dostane do střední části vlaku, kde jsou vzdělávány děti a kde je jim vštěpováno, že pan Wilford je nejlepší člověk na světě a že žít ve vlaku, je prostě skvělé. Tady také dojde k dalšímu boji, protože Wilford posílá ozbrojené složky, které ještě disponují náboji ve zbraních a strhne se opět krvavé peklo... (TV Prima)

(více)

Diskuze

ywo666

ywo666 (hodnocení, recenze)

sniper18

Tak u mňa je to naopak. Práve koprodukcia zabránila aby tam bolo veľa Ázijských hlúpostí. A preto je ten film taký dobrý. Nie je tam kopa kompromisov ako Amíci zvyknú robiť. Ale ani tie výlevy ktoré ma na Ázijcoch tak iritujú. osobne by som takéto zmesky privítal.

na příspěvěk reagoval sniper18

sniper18

sniper18 (hodnocení, recenze)

Neviem, odkedy sa príslušnosť filmu určuje podľa počtu hercov. Réžia, scenár a ešte aj hlavná filmová spoločnosť boli juhokórejské a tieto zložky majú na konečnom výsledku určite omnoho väčší význam, než nejakí herci. Skôr by som povedal, že bol pre amíkov a spol orientovaný a kvôli tomu tam nutne musela byť aj hromada hlúpostí. Bez nich by to bolo perfektné, takto len dosť dobré. 

na příspěvěk reagoval KlonyIlony, ywo666, Madsbender

Madsbender

Madsbender (hodnocení, recenze)

ywo666

Ak si prečítaš zaujímavosti, dozvieš sa, že sa natáčalo takmer kompletne v štúdiách Barrandov a v samotnom filme si zahral (nie len jeden) český herec. Okrem toho sa pod vizuálnu stránku podpísal Nekvasil, ktorý je pomerne výrazne napísaný v úvodných titulkoch :-)

na příspěvěk reagoval ywo666

Yoshitsune

Yoshitsune (hodnocení, recenze)

ywo666

tenhle film bych hlavně označil za příjemné překvapení , zvláštní druh akce , ještě zvláštnější záporáci , ale všechno to šlapalo bez chybně jako ten vlak :))) 

ywo666

ywo666 (hodnocení, recenze)

Yoshitsune

Toto je viac Americko-anglický film ako kórejský. Iba dve postavy sú Kórejci. Inak film je to výborný. Rozmná zmes západu a šikmáčiny. Atmosféra, postavy a nekompromisný dej na vysokej úrovni. Lepšie ako polovica pičovín, čo k nám chodí do kina. Obejektívne, nie subjektívne. Z môjho poľadu lepšie ako 90% všetkého, čo ide ku nám do kinodistribúcie!!!

na příspěvěk reagoval Wacoslav1, Yoshitsune, Madsbender

Wacoslav1

Wacoslav1 (hodnocení, recenze)

Boha jeho... Ten LIVINGDEAD je fakt ztracenec... Tipuji, že jeho sestře se asi tenhle film moc nelíbil :-)

vegetol.mp

vegetol.mp (hodnocení, recenze)

Yoshitsune

Vzhledem k tomu, že má ten film napsaný jazyk Anglický-Korejský a hraje v něm plno americkejch herců, který korejsky určitě neumí, bude se s největší pravděpodobností mluvit oběma jazyky. Neměl bych strach, takových dvd jsem už zažil několik a problém nebyl.

na příspěvěk reagoval Yoshitsune

Yoshitsune

Yoshitsune (hodnocení, recenze)

vegetol.mp

mno pochybuji že tam bude korejský , tam plácnou tu americkou lámanou angličtinu a s překladem cz titulky samostatně, se tím padám nikdo namáhat nebude , tím pádem já film neuvidím tak jako http://www.csfd.cz/film/268826-informator/ , což teda totálně na piču :((( , prosím ať se to na torrentech objeví dřív a ať někdo udělá cz titulky

na příspěvěk reagoval vegetol.mp

vegetol.mp

vegetol.mp (hodnocení, recenze)

Vypadá to dobře, ale tipnul bych si, že to v americe bude mít jen limitovaný uvedení v kinech a u nás, pokud to vůbec někdo koupí do distribuce, to půjde rovnou na dvd.

na příspěvěk reagoval Yoshitsune

Yoshitsune

Yoshitsune (hodnocení, recenze)

když u jsme u té projekci v Berlíně , nemá někdo seznam filmů co se tam vysílají , nikde to nemůžu najít 

na příspěvěk reagoval Traffic

66pepo66

66pepo66 (hodnocení, recenze)

Moze mi niekto vysvetlit v skratke s cim je vlastne takyp roblem okolo tohoto filmu? Bude vobec v ceskych a sovenskych kinach? Mal uz vobec premieru v USA? Dakujem.

na příspěvěk reagoval Rob Roy

Bluntman

Bluntman (hodnocení, recenze)

MrD

Myslím, že Václav Klaus účet na ČSFD nemá. Jinak je zcela běžné, že lidé hodnotí film na základě toho, na kolik odpovídal jejich přesvědčení.

MrD

MrD (hodnocení, recenze)

Jsem zvědav, zda hodnocení filmu na ČSFD ovlivní subjektivní intelektuální posedlost některých (hloupých) čechů názorem, že žádné oteplování natož způsobené člověkem nenastává.

na příspěvěk reagoval Bluntman

Madsbender

Madsbender (hodnocení, recenze)

Bluntman

Tak nakoniec je to fake, 10-minútový klip opakujúci sa stále dookola. Na isohunt je veľa verzií, ale iným torrentovým serverom ako piratebay nedôverujem, je tam príliš veľa trojanov a podobne. Sakra práce, už som sa tešil...

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

30.12.2023

Rok 2023 se uchýlil ke svému konci a přišel tedy čas, abychom vám stejně jako v předešlých letech opět představili výroční topky tří filmů a případně taky tří seriálů podle některých z… (více)

Remake Snowpiercera hlásí problémy

Remake Snowpiercera hlásí problémy

03.07.2018

Dystopické sci-fi Snowpiercer (aka Ledová archa) korejského režiséra Joon-ho Bonga (Okja) zaujal Hollywood natolik, že se stanice TNT před časem rozhodla natočit seriálový remake. Najala scenáristu… (více)

Korejský mistr se vrací domů

Korejský mistr se vrací domů

21.09.2014

Chan – wook Park je bez debaty nejvýraznější jihokorejský režisér, který celosvětově proslul svou „trilogií pomsty" a dokázal vzbudit zájem o místní kinematografii i od filmových fanoušků, kteří do… (více)

Reklama

Reklama