Reklama

Reklama

Prášek je malé práškovací letadlo s bohatou fantazií a velkými cíly. Chce se zúčastnit slavného závodu Letem světem, a proto pilně trénuje rychlé přelety nad kukuřičnými poli i kličkování mezi stromy. Díky přetěžování motoru mu pravidelně shoří těsnění ložisek motoru. Práškova kamarádka ho varuje, že dlouhodobé přepínání motoru může mít tragické následky. Prášek by rád zdokonalil své dovednosti, jeho kamarád mu proto doporučí, aby požádal o pomoc bývalého leteckého instruktora a válečného hrdinu, Skippera. Ten však odmítne s tím, že Prášek nemá v závodě žádnou šanci. Závod se blíží a Prášek musí projevit obrovskou odvahu a vystoupat do výšek, o nichž se mu nikdy ani nesnilo. (TV Nova)

(více)

Videa (57)

Trailer 2

Recenze (298)

Spooner 

všechny recenze uživatele

V podstatě o tom samém jako spřízněná Auta, akorát tomu chybí ona pixarovská nápaditost, svěží humor a vlastně jakákoliv šťáva. Tady se prostě jede celou dobu na neutrál a je na tom až bolestivě vidět, že to celé mělo jít rovnou na dvd a tvůrci se tak o nějakou extra porci humoru a zábavy ani moc nesnaží. Děti budou nejspíš opět zase spokojené, lidé starší dvanácti let už ale usnou někde v polovině filmu. ()

Aleee89 

všechny recenze uživatele

Auta v bledě modrém, no možná trochu bledším. S Pixarem to jde s kopce, rozhodně to není jako dříve - co film, to pecka. Auta jsem také nikdy neměla příliš v lásce, Letadla jsou ještě o úroveň níž, protože opakují vše, co už tu bylo, a samozřejmě to dělají hůře. Schematický příběh, kdy přesně odhadnete, co se bude dít, není tím, co by vás upoutalo. A ano, chápu, že je to pohádka s jistými žánrovými konvencemi. Jenže ono to je místy neskutečně pitomé. A není to ani vtipné. ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

Na "Letadlech" je jasné, že vycházejí z pixarovského veleúspěchu "Auta". Jedná se především o komerčně úspěšnou značku, tak proč tuhle značku trochu nepodojit a neudělat "Letadla"? V následujících deseti letech se můžeme těšit na "Vlaky", "Autobusy" a "Lodě", mluví se i o "Raketách". Tyhle filmy mě nebaví. Je mi líto. Graficky je to skvělé. Disney by hodně zklamal, kdyby grafickou stránku podcenil, na druhou stranu letadlo není zas tak těžké animovat, má celkem hladký povrch. Dějově je to banalita. Naprostá klasika o tom, jak jeden outsider dokáže udělat díru do světa. No, čeká mě ještě "Turbo" a mám takový pocit, že to bude z bláta do louže. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Mix všetkého priemerného zo sveta animákov, zmiešané s niekoľkými originálnymi hláškami, šmrncnuté obyčajným príbehom, ktorý je situovaný do exotického prostredia. Výsledok nie je nič iné ako všedná a rutinná jazda, ktorá ničím neprekvapí, ale aspoň rýchlo odsýpa. V kine by som si ale asi pýtal späť peniaze. 55%. ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Disneyácká tragédie. Přežvýkaná auta naprosto bez invence, za film maximálně 4 až 5 humorů. Jediným plus je oblétání světa. Ale tohle mělo jít rovnou na DVD. ~~~ 1,5* ~~~ Takže co nám zbývá? Auto a letadla už byly, tak snad jen ponorky a vláčky. A možná vesmírné lodě. Už vidím tu disneyáckou ukecanou Enterprise s vočíčkama... ()

Galerie (92)

Zajímavosti (20)

  • Skipper nosí farebnú schému podobnú tej, ktorú používala letka "Jolly Roger" na svojich lietadlách VF-17 v druhej svetovej vojne. (Spilvo)
  • Po snímke Macko Pú a Heffalump (2005) je to iba druhý film spoločnosti DisneyToon Studios, ktorý bol uvedený v amerických kinách. (Spilvo)
  • Celosvětová premiéra proběhla 2. srpna 2013 na EAA AirVenture ve městě Oshkosh ve státě Wisconsin. (Varan)

Související novinky

Čekají nás Auta 3 a Úžasňákovi 2

Čekají nás Auta 3 a Úžasňákovi 2

20.03.2014

Disneyovský šéf Bob Iger se předevčírem dělil s akcionáři o momentální stav mnoha chystaných projektů. Jak známo, Disney mimo jiné vlastní Marvel, Pixar a Lucasfilm, došlo tedy na řadu značek, který… (více)

Poklekněte před studiem Disney!

Poklekněte před studiem Disney!

17.11.2013

Protože letos překoná rekord v celkových ročních kinotržbách. Dosavadní nejvyšší tržby (3,791 miliardy dolarů) dosáhlo studio v roce 2010 zejména díky miliardovým hitům Toy Story 3 a Alenka v říši… (více)

Disney posílá do kin letadla a velký mráz

Disney posílá do kin letadla a velký mráz

24.12.2012

Vánoce bez pohádky? Nebojte, máme pro vás hned dvě. I když jedna z nich bude vlastně letní hit. Možná. Studio Disney původně chtělo uvést Planes, spin-off k pixarovských Autům, rovnou na DVD a blu… (více)

Reklama

Reklama