Reklama

Reklama

Nejslavnější motoristický magazín světa, který pravidelně sleduje tři sta milionů diváků. Vizuálně působivé představení vozů je doprovázeno odlehčeným komentářem, který zaujme nejen technické nadšence. Závod auta s rychlovlakem, fotbal s auty a mnoho dalších šílených nápadů. A k tomu všemu nesourodá, a zároveň skvěle se doplňující trojice vtipných moderátorů (TV Prima)

(více)

Videa (9)

Trailer

Recenze (196)

Petroff 

všechny recenze uživatele

Britskej humor, jo? Há, há, há... Há, há, há říkaj lidi, co nemaj smysl pro humor, jelikož je nenapadne žádná vtipná odpověď. Há, há, háá. Clarkson a spol. jsou až bolestivě nezábavní a celej ten pořad je neuvěřitelně nudnej. Nazdar! Vážně bych rád, aby mi někdo ukázal jednu jedinou opravdu vtipnou scénu. ()

majo353 

všechny recenze uživatele

Top Gear vznikajúci v rokoch 1977-2001 bol motoristickou reláciou takou, ako ich bežne poznáme. Až v roku 2002 prišla jeho reinkarnácia pod taktovkou Jeremyho Clarksona, ktorý z Top Gearu urobil program plný nadupaných superšportov, bláznivých testov a skvelého humoru. Prvá séria s Jasonom Daweom bola pojatá ešte trochu serióznejšie, ale príchod Jamesa Maya a vznik trojice s Clarksonom a Richardom Hammondom znamenal vytvorenie tej správnej chémie a Top Gear tým získal šťavu. Stále sa nájde dosť hnidopichov, ktorí tvrdia, že ide o zbytočnú reláciu, z ktorej sa nič nedozvieme o bežných autách a stojí veľa peňazí. Obľúbenosť Top Gearu po celom svete a z toho vyplývajúca sledovanosť však hovoria niečo iné. Práve tento typ programu ľuďom chýbal a získal si aj divákov, ktorí až toľko nefandia motorizmu. Väčšina chlapov má totiž stále v sebe malého chlapca a priznajme si, kto z nás sa ako malý chlapec nechcel preháňať na športiakoch a vyvádzať blbosti podobné tým v Top Geare? Trojica moderátorov si vlastne len plní detské sny a robí to takým skvelým spôsobom, že je neskutočne zábavné sledovať, čo zase vyvedú. ()

Reklama

Scraffy 

všechny recenze uživatele

Vynikajúci britský humor. Hlavná trojka Clarkson, Hammond a May sú spoločne veľmi dobrý a hádžu hlášky, ako na bežiacom páse. Majú geniálne nápady, ktorými pobavia a zaujmú aj tých, ktorý sa o autá zaujímajú veľmi málo, až skoro vôbec. Ako aj ja. Toto je určite jedným z najlepších televíznych programov, aké sa kedy vysielali. Môžem sa pochváliť, že som videl takmer všetky časti a stále ma to veľmi baví. A tie ich špeciály nemajú chybu! Tie sú zrejme to najvtipnejšie, čo som kedy videl ohľadom televíznej produkcie. Naozaj vydarené. Len škoda, že keď táto trojka odišla, tak to stratilo šťavu a aj keď som dal tým novším častiam šancu, tak ma to už jednoducho nebavilo. To si radšej pozriem nejaké staršie diely. Ale aj tak si to zaslúži plný počet! ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Nejsem zas takový fanda automobilů a dlouho jsem si vystačil s favoritem, ale co jsem přesedlal do "nadupaného mazlíčka" nemohl mému zraku ujít pořad Top Gear. Brzy jsem se pídil po všech dílech. Pořad je tvořen velice poutavou formou a proto je možná tolik populární, ano, jde i o ta auta. Účast zajímavých hostů je jen další plusový bod do kapsy tvůrců. Trojice ostřílených moderátorů předvádí dokonalou závodnickou show a tak nezbývá, než doporučit alespoň jeden jediný díl. ()

Mr.Hudson 

všechny recenze uživatele

Automobily miluji, britský humor taky a především mám slabost, pro toto komediální trio britských herců. Jeremy, Richard a James udělali z původně obyčejného autosalonu neskutečnou show s obrovským rozpočtem, který samozřejmě dotuje BBC a vyplatilo se. Některé díly jsou nepřekonatelné zejména speciály a více než pořad o autech se zde kolikrát řeší něco úplně jiného. A jenom to prospívá, protože Top Gear není jenom nějaký obyčejný televizní pořad, Top Gear je především vynikající show u které si dokáže každý výborně odpočinout a pobavit se. A o to v dnešní době jde na prvním místě. Auta se samozřejmě řeší taky, ale většinou ty cenově nedostupná a nejsilnější, což si rád bere pod svoje křídla Jeremy, jehož nejoblíbenější slovo je POWEEEER!. Není díl, který bych neviděl a doufám, že TG se bude i nadále ubírat stejným směrem, protože vše co jsem vyjmenoval z něj v mých očích dělá jeden z nejlepších televizních pořadů co jsem kdy viděl. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (22)

  • Raritou v rámci všetkých televíznych talk show je, že žiaden divák, ktorý sa zúčastňuje natáčania v štúdiu nemá k dispozícii miesto na sedenie. (m.a.t.o.)
  • Testovací okruh Top Gearu sa nachádza na letisku Dunsfold. Meria 2,82 km a má 12 zákrut. Držiteľom rekordu okruhu (ku koncu roka 2011) je The Stig s časom 0:59.0 min., ktorý dosiahol na monoposte Renault R24 F1. (m.a.t.o.)
  • Od roku 2002, kedy bol program obnovený sa ako "auto za rozumnú cenu" používalo Suzuki Liana. V ôsmej sérii ho nahradil Chevrolet Lacetti. Od začiatku pätnástej série jazdia pozvaní hostia na vozidle Kia Cee'd. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama