Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Adam a Michal, kamarádi z dětství, se po dvaceti letech vracejí do Šumperka, do města, odkud „utekli", ale kde stále žije jejich minulost. Michalova matka je mrtvá několik let, Michalův otec umírá v den jejich příjezdu. Přesto chtějí přijít na kloub tomu, zda byl otec opravdu zapleten do smrti matky, kterou našli utopenou v jezeru Krásno, a jakou roli v tom hrála jeho nová žena. Dvojice se rozhodne vzít spravedlnost do vlastních rukou a tím roztočí spirálu nezadržitelných katastrof... A to vše s nádechem jakési černé komedie, neboť film je plný absurdních situací (jak například najít na malém městě nájemného vraha?), osobních tragédií (situace podobná té, kterou ve filmu ztvárňuje devítiletý syn Ondřeje Sokola Adam, se skutečně stala) či vtipných momentů ze života (ano, ve filmu opravdu uvidíte polonahého Ondřeje Sokola). (Bontonfilm)

(více)

Videa (8)

Trailer 2

Recenze (372)

Skleena 

všechny recenze uživatele

České Bruggy se nekonají a Ondra Sokol by určitě měl trávit více času za kamerou, než před ní - otisk partičky jsem v jeho hraní zaznamenal snad až příliš. Na druhou stranu - i přes některé až moc prvoplánové vtípky - přineslo Krásno přesně to, co jsem od něj očekával. Úchylnou černou komedii s fajn hláškami a absurdně přepáleným finále. Jen toho přehrávání mohlo být méně a naopak ve střižně snímek klidně mohl pobýt i maličko déle. Ale jinak proč ne - jen to nebude záležitost pro místní pseudointelektuální smetánku :) ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Sokol je grázlík svěrákovského typu, který si nejlepší scény, hlášky a facky nechal pro svého Adama. Bohužel je však nedokázal prodat tak, abych se při nich potrhal smíchy, i když jsem z nich cítil velký potenciál. Dějově to bylo takové nijaké, takže spíše lze vychválit skvělé nápady typu opilý badminton na náměstí, zaparkování Škodověnky do kina, pregnantního recepčního či dokonalé borce v uniformě, ale na dvě hoďky toho bylo zkrátka málo. Příště bych doporučoval střihače s odvážnějšími nůžkami, které by přede mne nepustily všechny ty zadumané pohledy a kecy o ničem. ()

Reklama

Slarque 

všechny recenze uživatele

Šumperk nejsou Bruggy, ale Ondřej Sokol už má asi McDonagha pod kůží. Krásno je povedená černá komedie s dobře napsanými postavami (jednou z nich je i samotný Šumperk, což je rozhodně dobrý nápad), ale přece jen v pár ohledech nedotažená. Třeba závěr mi prakticky nedával smysl, takže nemůžu jít s hodnocením na čtyři hvězdičky. Ale jinak se mi film nad očekávání líbil. ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Klasický místní patvar, který pošilhává po "drsnějších vzorech" (označil bych to za český pokus o černé komediální drama Ukrutně šťastni), ale rozpouští se v nesourodých šablonách. Najdeme tu typické postupy z chcípácké komedie (Sokolův hrdina, jeho sebeshazovačný a sebelítostivý humor), jakési náznaky reflexe rodinné krize a odcizení (Fingerovy chladné deklamace), extravagantní thriller (mechanické patlání různých křiklavých příznaků na známé herecké tváře - gay, pohřebák a nájemný vrah Roden), zaumné úsilí o absurdní osudové zřetězení událostí (pes v autě)... místo hutné, cynické a vzrušující podívané ale Krásno připomíná spíš ambiciózně rámované scény ze stužkové, které trvají nesmyslně dlouho, jsou křečovité a bez dobré pointy. Typický guláš z místní filmové nádražky, řídký, plný dochucovadel a vyvařených ambic. Navíc maskující svou dramaturgickou bezmoc za "žánrovou otevřenost", jejíž impotence se nejlíp projeví v nerozhodném soundtracku Jana P. Muchowa, který unyle žehlí případné emocionální varhánky do indiferentní placky (hudba se nedá označit ani za návodnou, protože nikam nevede). Člověk si pak povšimne celé řady nedomyšleností, které prozrazují, jak úporně jsou jednotlivé situace slátané, aby je scénáristé dovedli k nějaké pointě. Ta nicméně zavání typickou porevoluční exploatací, která spíš než z promyšlenosti / nadhledu pramení z čisté neobratnosti. [40%] ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Jestli se někdy dostanu do Šumperka, půjdu si vyfotit ruinu kina Svět a děkuji tvůrcům za to, že mi otevřeli zraky a ukázali mi, co si mám myslet o graficích a jihlavácích. Sokol se snaží a daří se mu to, jeho svět plný divných postaviček rozhodně není nepatřičný a pokud mu něco chybělo, tak je to možná trošku řidší výskyt podobných exotů, jako tu skvěle ztvárnil Roden s Pleslem, nebo David "ten-u-koho-na-rozdíl-od-daniela-landy-nevadí-že-byl-v-kapele-orlík" Matásek. Humor se skvěle střídá s momenty vážnými a i když je finále lehce přepálené a slušela by mu větší porce absurdity, pořád je ale výsledek hodně nadprůměrná věc plná zábavných momentů (a tím myslím nejen ty humorné) a tvrdím, že Sokol by měl točit víc, než hrát. ()

Galerie (54)

Zajímavosti (8)

  • Natáčení probíhalo v Šumperku v Kině Svět, divadle Šumperk, v místní nemocnici nebo v hotelu Sport a hotelu Grand. Dále se nátáčelo v obcích Olšany a Libina. (Terva)
  • Na stránke "krasno.csfd.cz" sa okrem iného dala kúpiť aj malá rola vo filme. Tieto príspevky slúžili ako finančná podpora a prispeli tak k realizácii projektu. (PATWIST)

Související novinky

Startuje BEST FILM FEST

Startuje BEST FILM FEST

10.07.2014

Volné seskupení čtyř artových kin v Praze: Atlas, Evald, Lucerna a Mat pořádá od 10. do 16. července tohoto roku BEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů první… (více)

Reklama

Reklama