Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Adam a Michal, kamarádi z dětství, se po dvaceti letech vracejí do Šumperka, do města, odkud „utekli", ale kde stále žije jejich minulost. Michalova matka je mrtvá několik let, Michalův otec umírá v den jejich příjezdu. Přesto chtějí přijít na kloub tomu, zda byl otec opravdu zapleten do smrti matky, kterou našli utopenou v jezeru Krásno, a jakou roli v tom hrála jeho nová žena. Dvojice se rozhodne vzít spravedlnost do vlastních rukou a tím roztočí spirálu nezadržitelných katastrof... A to vše s nádechem jakési černé komedie, neboť film je plný absurdních situací (jak například najít na malém městě nájemného vraha?), osobních tragédií (situace podobná té, kterou ve filmu ztvárňuje devítiletý syn Ondřeje Sokola Adam, se skutečně stala) či vtipných momentů ze života (ano, ve filmu opravdu uvidíte polonahého Ondřeje Sokola). (Bontonfilm)

(více)

Videa (8)

Trailer 2

Recenze (372)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Sokol je grázlík svěrákovského typu, který si nejlepší scény, hlášky a facky nechal pro svého Adama. Bohužel je však nedokázal prodat tak, abych se při nich potrhal smíchy, i když jsem z nich cítil velký potenciál. Dějově to bylo takové nijaké, takže spíše lze vychválit skvělé nápady typu opilý badminton na náměstí, zaparkování Škodověnky do kina, pregnantního recepčního či dokonalé borce v uniformě, ale na dvě hoďky toho bylo zkrátka málo. Příště bych doporučoval střihače s odvážnějšími nůžkami, které by přede mne nepustily všechny ty zadumané pohledy a kecy o ničem. ()

harfuska 

všechny recenze uživatele

Tak za toto dílo bych Sokolovi klidně nechala dosáhnout na svou kundu (a klidně i za světla). Docela krásně dokázal udělat v Šumperku trochu vzrušení. Film plný emocí, černého humoru, nostalgie, střílení a pár facek… K dokonalosti sice chybí pár krůčků, ale i tak smekám klobouk, hlavně hereckým výkonům (Sokol a teplej Roden), skvělé kameře a výborné hudbě. ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

Je to takový pokus o drsnou, ale komediální kriminální zápletku, ale ne tak úplně to vychází. Je to hodně rozvláčné, herecké výkony nejsou nic skvělého, a hlavně to není až tak vtipné, jak by si člověk myslel. Některé postavy jsou jasně dané některé scény na úkor příběhu jen proto, aby pobavili. Asi ale stejně nelituji, že jsem na kampaň přispěl. On si stejně toho mého jména v titulcích nikdo nevšimne. ()

Figu 

všechny recenze uživatele

Krásno nám nepřipravilo krásnó podívanó. Tož naopak, stálo to krásnó za hovnó. Kurnik, film s Ondró. S Ondró Sokolem. To chalani čekajó daleko více než totek ten plevel... Však jasné, chápem, rejžil prvně, mohl si dovlit chyby, jež on to dosral celé, černé srandy vypadajó jináč a za tu dobu co sa na to čumí, mi to nestáló ani za mák. Ondró. Drž sa se svojó partičkó na divadelních prknéch a rejžáky nech pro jiné krásno... Dávám krásnó 40ku % ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

černo černá komedie,která mi styem o který se snaží hodně připomněla Sklapni a zastřel mě.Narozdíl od tohoto kousku mě ale Krásno velmi slušně pobavilo a i když svojí bizarností neosloví každého,dokáže nabídnout řadu vtipných momentů a hlášek,které mají kultovní potenciál.Záporem pak budíž skoro dvou hodinová délka,která připsívá k tomu,že děj není tak hutný jak by u podobných filmů měl být.Po lehčím krácení by mohl být výsledný dojem ještě lepší...70% ()

Galerie (54)

Zajímavosti (8)

  • Na stránke "krasno.csfd.cz" sa okrem iného dala kúpiť aj malá rola vo filme. Tieto príspevky slúžili ako finančná podpora a prispeli tak k realizácii projektu. (PATWIST)
  • Až po natočení filmu tvůrci zjistili, že ředitel pohřebního ústavu v Šumperku má stejnou sexuální orientaci jako smyšlená Rodenova postava. (GE3)
  • Natáčení probíhalo v Šumperku v Kině Svět, divadle Šumperk, v místní nemocnici nebo v hotelu Sport a hotelu Grand. Dále se nátáčelo v obcích Olšany a Libina. (Terva)

Související novinky

Startuje BEST FILM FEST

Startuje BEST FILM FEST

10.07.2014

Volné seskupení čtyř artových kin v Praze: Atlas, Evald, Lucerna a Mat pořádá od 10. do 16. července tohoto roku BEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů první… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno