Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Adam a Michal, kamarádi z dětství, se po dvaceti letech vracejí do Šumperka, do města, odkud „utekli", ale kde stále žije jejich minulost. Michalova matka je mrtvá několik let, Michalův otec umírá v den jejich příjezdu. Přesto chtějí přijít na kloub tomu, zda byl otec opravdu zapleten do smrti matky, kterou našli utopenou v jezeru Krásno, a jakou roli v tom hrála jeho nová žena. Dvojice se rozhodne vzít spravedlnost do vlastních rukou a tím roztočí spirálu nezadržitelných katastrof... A to vše s nádechem jakési černé komedie, neboť film je plný absurdních situací (jak například najít na malém městě nájemného vraha?), osobních tragédií (situace podobná té, kterou ve filmu ztvárňuje devítiletý syn Ondřeje Sokola Adam, se skutečně stala) či vtipných momentů ze života (ano, ve filmu opravdu uvidíte polonahého Ondřeje Sokola). (Bontonfilm)

(více)

Videa (8)

Trailer 2

Recenze (372)

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Tak strašně moc jsem se toho bál, tak strašně moc mě iritovaly trailery, tak moc nemám rád Partičku... až jsem byl docela překvapen, jak se to "dalo". Jediné, co tomu filmu chybí, je pořádný dramaturg, který by to udržel pohromadě... Den po zhlédnutí mi sice vadí víc věcí než bezprostředně po titulcích, ale já prostě budu ten hodný. Je ale fakt, že to funguje jen coby nezávazné černohumorné blbnutí, jakýkoliv přesah, myšlenky nebo vývoj postav jsou podivné a nepřesvědčivé. Šlo by to shodit ze stolu a vysmát se tomu, ale já necítím potřebu. Je to něco podobného jako Křídla Vánoc Babinské - tvůrčí potenciál zmizel v návalu nerozumné kvantity. 55 % ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Her Sokol a spol. by měli zůstat u divadla, kde jim to možná vychází. Film ale jako celek naprosto propad, protože to není ani tak černá komedie jako prostě jen černá. Humorů tam sice taky několik je a ne že nepovedených, ale pak to zase nesedí k až přehnané černotě a vůbec ten děj nedává v celku smysl. Výtvor by tak odpovídal múze ve tvaru několika litrových flašek vodky na laciném pokoji zapomenutého hotelu v jakémsi prdelákově. ()

Reklama

honajz 

všechny recenze uživatele

Tak nějak nevím. Mizerné filtry na již tak mizerné kameře, které se depresivní atmosféru buranova ne a nedaří vykouzlit, strašně špatný zvuk, a neujasněnost, jestli vyprávím drama nebo komedii - ne, tragikomedie to není. Tady je to chvilku laděné do vážného dramatu, a chvilku do crazy, a mezi sebou to nijak nesouzní, jen skřípe. Sem tam ve filmu probleskne zajímavá scéna nebo záběr, ale jen probleskne, celkově to nefunguje, nejde dohromady, nevytváří ústrojný celek. A na druhou stranu sem tam rádoby vtipné scény, blbí policajti, rádoby veselé situace, blití, chlast, šukačka, nářky na blbé město, kde se nic neděje, fackování, prostě trapnosti nejhrubšího kalibru, vzdálené jakékoliv myšlenky nebo přesahu. O nějaké sebereflexi raději ani nemluvím. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Očekával jsem nějakou tuctovou volovinu, kterých už naše kina byla plná. Byl jsem rád překvapen. Film mi totálně sedl. Bláznivá černá krimi komedie. Velmi se mi líbily jednotlivé charaktery, protože to byl v Šumperku vážně psychopat vedle psychopata. Kdybyste tam hodili kamenem, tak nemůžete psychopata minout. Psychopaty dokonale zahráli úplně všichni. K nikomu nemám výhrady. Příběh považuji za naprosto famózní. Tento humor mi je velmi blízký a smál jsem se snad všemu. Ať už dvěma radio trotlům, tak i úžasné dvojici Finger a Sokol, nebo ještě lepší Roden s tím teplým kamarádem (hádám Plesl podle fota). Dále smekám před nečekaně krásnou hudbou, která celý snímek provází. Na to v českých filmech nejsem vůbec zvyklý. Ondru Sokola považuji za neuvěřitelně talentovaného herce a teď i režiséra a moc rád bych od něj viděl někdy ještě něco podobného. Film je dobrý od prvních minut do posledních. Nemohu souhlasit, že by působivé finále tak moc vyčnívalo. Je jisté, že tento snímek nesedne zdaleka každému. Já osobně ale nemám moc co vytknout. 4 *. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

A tak už nám tam chyběl jenom tlustoprd Genzer a Chmela. Sokol je prý dobrý na divadle (nemyslím nablblou lidem milovanou Partičku) a i těch pár rozhovorů s ním o něm samém, jeho práci a filmu po různých časopisech vypadalo, že má něco v hlavě. Proto mne docela zajímal výsledek jeho scénáristicko - režijního debutu. No nebudu vás napínat, nijak mně to nenadchlo. Těch pár vtipných dialogů bylo na ty necelé dvě hodiny dost málo. Z celého filmu tak zaujmou spíše jednotlivé fragmenty, jakési skeče, které se snaží dějová linie nějak podivně skládat za sebe což moc nefunguje. Celé je to takové nevybalancované a opravdu netuším, co měl znamenat ten konec. Sokol jako by celý film netušil, jaký žánr vlastně točí. Za mne to jsou jen dvě tužky koh-i-noor. * * PS. A co na to v Šumperku? ()

Galerie (54)

Zajímavosti (8)

  • Ondřej Sokol v zájmu zajištění prostředků na film rozběhl kampaň, při které prodával suvenýry jako trička a hrníčky. (vyfuk)
  • Matka Martina Fingera (Michal) trpěla maniodepresivitou a v polovině devadesátých let spáchala sebevraždu, když ji našli utopenou ve vodní nádrži Krásné u Šumperka. „Po přečtení první verze (scénáře) jsem si uvědomil, že to jsou věci, které jsem v sobě dlouho neřešil, v mysli jsem je nevyhledával. Ale řekl jsem si, že to má být první impulz, jak se s tím vyrovnat,“ řekl v době vzniku filmu Krásno Martin Finger. (klukluka)

Související novinky

Startuje BEST FILM FEST

Startuje BEST FILM FEST

10.07.2014

Volné seskupení čtyř artových kin v Praze: Atlas, Evald, Lucerna a Mat pořádá od 10. do 16. července tohoto roku BEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů první… (více)

Reklama

Reklama