Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Adam a Michal, kamarádi z dětství, se po dvaceti letech vracejí do Šumperka, do města, odkud „utekli", ale kde stále žije jejich minulost. Michalova matka je mrtvá několik let, Michalův otec umírá v den jejich příjezdu. Přesto chtějí přijít na kloub tomu, zda byl otec opravdu zapleten do smrti matky, kterou našli utopenou v jezeru Krásno, a jakou roli v tom hrála jeho nová žena. Dvojice se rozhodne vzít spravedlnost do vlastních rukou a tím roztočí spirálu nezadržitelných katastrof... A to vše s nádechem jakési černé komedie, neboť film je plný absurdních situací (jak například najít na malém městě nájemného vraha?), osobních tragédií (situace podobná té, kterou ve filmu ztvárňuje devítiletý syn Ondřeje Sokola Adam, se skutečně stala) či vtipných momentů ze života (ano, ve filmu opravdu uvidíte polonahého Ondřeje Sokola). (Bontonfilm)

(více)

Videa (8)

Trailer 2

Recenze (372)

Terva 

všechny recenze uživatele

Příběh vychází ze skutečných událostí - to tam nedávej, hele.......... CITÁT - Uvidíš, jak tě Šumperk nakopne - po pár minutách - ty vole, tady se vůbec nic neděje!!!!!!!......VOŽEREME SE....... Je krásné, jak je Český jazyk krásný. Zatím, co vám název filmu "Krásno" evokuje něco líbivého, hezkého nebo možná i krásného, po pár minutách vám dojde proč se Krásno píše s velkým K. Ano Krásno je městečko kam přijíždí naši dva hlavní hrdinové aby si připomenuli časy, kdy tu žili. Jenže ono to není nic příjemného a hned po jejich příjezdu se začnou dít dramatické věci. Film se sice tváří jako komedie a pár hlášek si divák zapamatuje (Nejsme tady "taky" jsme tu "jen tak"), ale je to především drama a možná ani ne kriminální. Mohl bych napsat, že je to krásný příběh, ale to je zase ten jazyk, příběh je to smutný, velmi smutný a to je na tom to krásné. Žádná přiblblá komedie, kterých už mám plný zuby, ale férový dramatický příběh ze špetkou, dá se říci, černého humoru. Například humorná je scénka ze Škodovkou 120 a Kinem Svět - Vidíš, můžeš nahlásit, případ podivného auta v kině Svět a dodej, že nemá lístek........ Smutná a mrazivá je například scéna okolo 80 minuty (víc nenapíšu - podívejte se sami) CITÁT - To bolí!!........ Karel Roden v nezvyklé roli, ale v tomto příběhu mě to zas tak nepřekvapuje. CITÁT - Na ,mrtvoly si šahej sám........ Ten konec mě dostal, zvlášť Kosův nový plášť. Ale celkově to byl velmi povedený konec. CITÁT - A to všichni říkaj, že se tu nic neděje......... ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

To, co poslední dobou vychází z české produkce bývá občas katastrofa a jen málokdy se najde něco, co stojí za to vidět i v kině. Ondřeji Sokolovi se to povedlo, povedlo se mu mě nalákat na trailery a ačkoli jsem nakonec kinoprojekci neabsolvoval, nelituji toho, že jsem si film vyhledal a shlédnul (konečně dal seznam.cz taky něco nového, takže tímto díky). Krásno je zjevně vysněný pochmurný Sokolův příběh, který nějakým způsobem chtěl přivést k životu a za to má můj respekt. I přes omezený rozpočet dokázal obsadit známé herce a vůbec vše skloubit do smysluplného tématu a podle mě se mu to až na ten přehnaně noir konec povedlo. Snímek určitě nevyhraje nikde žádné ceny, ovšem alespoň dokazuje, že se v ČR dá natočit i něco nestupidního typu Babovřesky...60% ()

Reklama

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Jestli se někdy dostanu do Šumperka, půjdu si vyfotit ruinu kina Svět a děkuji tvůrcům za to, že mi otevřeli zraky a ukázali mi, co si mám myslet o graficích a jihlavácích. Sokol se snaží a daří se mu to, jeho svět plný divných postaviček rozhodně není nepatřičný a pokud mu něco chybělo, tak je to možná trošku řidší výskyt podobných exotů, jako tu skvěle ztvárnil Roden s Pleslem, nebo David "ten-u-koho-na-rozdíl-od-daniela-landy-nevadí-že-byl-v-kapele-orlík" Matásek. Humor se skvěle střídá s momenty vážnými a i když je finále lehce přepálené a slušela by mu větší porce absurdity, pořád je ale výsledek hodně nadprůměrná věc plná zábavných momentů (a tím myslím nejen ty humorné) a tvrdím, že Sokol by měl točit víc, než hrát. ()

kinderman 

všechny recenze uživatele

Nadprůměrné hodnocení není za divadelní skeče, kterými nás O.Sokol bavil už na gymplu, ani za dramaturgicky nepříliš zvládnutou krimizápletku, nýbrž za to sépiové tónování, díky němuž zobrazil své rodiště jako v bezčasí uvízlé město duchů. Je pochopitelné, že místní maloměšťáci "s křivou hubou" mu tenhle pohled neodpustili. A gay figura majitele pohřební služby je bezděčný fór na druhou. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Krimi zápletka je neskutečně pitomá a Finger se Sokolem hrají mizerně resp. Finger nehraje vůbec a Sokolovi se nepodařilo vypadnout ze své role v Partičce. Partičkovské je to vlasntě celé, protože jsem měl neodbytný pocti, že vše je založeno na improvizaci a náhodě. Z těžkého podprůměru to tahají Krausová, Roden, částečně Malý a závěrečných deset minut, ale jinak se u mě jedná o docela velké zklamání. 30% ()

Galerie (54)

Zajímavosti (8)

  • Na stránke "krasno.csfd.cz" sa okrem iného dala kúpiť aj malá rola vo filme. Tieto príspevky slúžili ako finančná podpora a prispeli tak k realizácii projektu. (PATWIST)
  • Natáčení probíhalo v Šumperku v Kině Svět, divadle Šumperk, v místní nemocnici nebo v hotelu Sport a hotelu Grand. Dále se nátáčelo v obcích Olšany a Libina. (Terva)
  • Až po natočení filmu tvůrci zjistili, že ředitel pohřebního ústavu v Šumperku má stejnou sexuální orientaci jako smyšlená Rodenova postava. (GE3)

Související novinky

Startuje BEST FILM FEST

Startuje BEST FILM FEST

10.07.2014

Volné seskupení čtyř artových kin v Praze: Atlas, Evald, Lucerna a Mat pořádá od 10. do 16. července tohoto roku BEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů první… (více)

Reklama

Reklama