Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh hollywoodské hvězdy a držitelky Oscara Grace Kelly, která se vzdala své oslnivé kariéry a odešla do zcela neznámého světa. Na samém vrcholu slávy, kdy jí Hollywood a diváci leželi u nohou, se provdala za monackého knížete Rainiera III. a stala se navždy Grace – kněžnou z Monaka. Knížecí dvůr se ale stane bojištěm, na němž i samotná Grace Kelly musí ve své nové roli zápasit o osud malé země. Film Grace, kněžna monacká se soustředí na dramatické momenty, kdy na dveře paláce zaklepe slavný Alfred Hitchcock s nabídkou velké filmové role a na jiné dveře buší mocná Francie s hrozbami a výhrůžkami. Kněžna Grace se zapojí do tvrdého boje za osud Monaka, země, která se přes všechny překážky stala jejím domovem. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (155)

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

Je dobře, že scénáristi vybrali pouze jedno období v jejím životě, avšak ani to nedokázali podat dostatečně "oslnivě". Celým filmem totiž prostupuje nicota, nezajímavost, bezobsahovost, průměrné herecké výkony a i ten lesk a sláva tomu naprosto chybí kromě úvodního momentu. Bylo fajn v něčem, zase vidět hrát Milu, ale ač to vypadalo při jeho vstupu na scénu, že tam bude mít nějakou roli, tak byl hooooodně v pozadí, respektive nebyl tam skoro vůbec. Lehce stravitelný a taky lehce zapomenutelný snímek. ()

pankreminek 

všechny recenze uživatele

Elegantní malý filmek, ovšem famózně zahraný a řemeslně dokonalý. Narozdíl od Edith Piaf se nesnaží být tak velkolepý a není plný velkých rozumů. Kidmanová zahrála Grace jako by jí byla a já odcházel z kina samej úsměv, specielně proto, že se mi opět potvrdilo, jak jsou filmový kritici plný hoven, stejně jako spousta zdejších uživatelů z jejichž komentářů přímo čiší, jak se už nemohli dočkat až sem naškrábou svoje rozhořčení a stupidní posměšky. ()

Reklama

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Ona Kellyová byla v podstatě dost nezajímavá osoba, aspoň tedy v poslední fázi života. Takže tenhle film je radši o něčem úplně jiném, tedy o francouzsko-monackém konfliktu, a příběh Kellyové do toho dost nefunkčně roubuje. Kdyby se Dahan vykašlal na ni jako hlavní postavu a vyprávěl ten příběh přirozeněji, bylo by to nejspíš pro dobro věci. Kidmanové je mi jenom líto. 1 a 1/2 ()

FilmFan24 

všechny recenze uživatele

Příběh ze života slavné Grace Kelly, která se vzdala kariéry u filmu ve filmu, který se soustředí na období, kdy Monaco čelilo blokádě Francie. Film se soustředí spíše na politické čachry než na soukromí slavné osobnosti. Čekal jsem trochu něco jiného, ale nemohu po shlédnutí říct, že bych byl vyloženě zklamaný. ()

Joges 

všechny recenze uživatele

Srdcovka to není, ani si Grace nepřidám do TOP 10, ale bez delších úvah uděluji filmu plný počet bodů, zaslouží si je. Zvolený příběh, scénář, výprava, kamera, hudba, herecké výkony, všechno to, až na pár drobností, klape a je to v pořádku. Zkrátka je to podhodnocený film, a takovým snímkům s chutí body přidávám. ()

Galerie (55)

Zajímavosti (12)

  • Snímkem byl zahájen filmový festival v Cannes. (Decim28)
  • Produkce snímku započala při 30. výročí úmrtí princezny Grace. Natáčet se začalo v září roku 2012 ve městě Menton na jihu Francii. V říjnu se natáčení přesunulo do Monte Carla v Monaku a několik scén bylo natočeno také v italském Janově a v Belgii. (ČSFD)

Reklama

Reklama