Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh hollywoodské hvězdy a držitelky Oscara Grace Kelly, která se vzdala své oslnivé kariéry a odešla do zcela neznámého světa. Na samém vrcholu slávy, kdy jí Hollywood a diváci leželi u nohou, se provdala za monackého knížete Rainiera III. a stala se navždy Grace – kněžnou z Monaka. Knížecí dvůr se ale stane bojištěm, na němž i samotná Grace Kelly musí ve své nové roli zápasit o osud malé země. Film Grace, kněžna monacká se soustředí na dramatické momenty, kdy na dveře paláce zaklepe slavný Alfred Hitchcock s nabídkou velké filmové role a na jiné dveře buší mocná Francie s hrozbami a výhrůžkami. Kněžna Grace se zapojí do tvrdého boje za osud Monaka, země, která se přes všechny překážky stala jejím domovem. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (155)

hous.enka 

všechny recenze uživatele

Já tu Nicole v poslední době nemusím. K sebrání jedné hvězdy mě donutil její srdceryvný projev na plese Červeného kříže, kdy to vypadalo, že mi ten sladkobol poteče i z uší. Probém tohohle filmu je, že se soustředí jen na Grace (a trochu tedy opomíjí souvislosti, kromě politiky tedy) a ukazuje ji jako trpitelku á la Diana. Grace si připadá ztracená, zhrzená, zrazená a zatracovaná. Ach, jak já těm Monačanům rozumím(pozor: v tomto případě nepříjemné Nicole á la Grace, která si myslí, že jí každý padne k nohám). Bohužel, pokud je vám protivná titulní hrdinka (a to mně tedy je), celý film nemá příliš co nabídnout. Snad jen krásné postředí Monaka, atmosféru monacké smetánky (María Callas!) a lehký náhled do francouzsko-monacké politiky počátku 60. let 20. století. Tohle není film o Grace Kelly, ale o tom, jak si Nicole užila dovolenou v Monaku ()

marhoul 

všechny recenze uživatele

Dlouho se mi do tohoto filmu nechtělo. O to větší bylo mé překvapení, že mě skutečně zaujal. Neřeším podobu Kidman s Grace, je jasné, že Grace byla prostě jenom jedna. Líbil se mi prostě způsob, jakým film autoři pojali. Politická situace, v níž se Monako v těch letech vyskytlo bylo pro mne nóvum. Atraktivní prostředí a intriky knížecího dvora trefně vykreslují, že stát se kněžnou, není jenom o šatech a perlách... Pěkné. Dokonce moc. ()

Reklama

panMartin 

všechny recenze uživatele

Příběh ze života slavné Grace Kelly. Podhodnocený snímek. Neříkám že film, nemá své mouchy, ale je to kvalitně natočeno a Nicole Kidman se hlavní úlohy zhostila dobře. Třetí hvězda je za Nicole Kidman. Film jako celek je dobrý, líbí se mi příběh, napětí mezi Monackou a Francouzskou vládou. Jinak film hodnotím jako průměrný. ()

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Film si podle mě hraje úplně na něco jiného než je...Dělá ze sebe kulturní trhák a k tomu to má rozhodně daleko. Nezajímá mě, že je tam jen část života slavné Grace - co bychom taky jako chtěly ve 103 minutách s touhle rychlostí :D Při věčných zpomalených a němých záběrech, kdy se i kněžna dívá na zpomalené záběry ze své svatby - to je hodně zvláštní, když je tam čas reálný běžnou rychlostí, ale promítání je zpomalené..Taková pakárna se jen tak nevidí. Nicole Kidman prkená jako vždy, podobnost tam samozřejmě je, krásná choreografie - jak vyfiknutý dvůr kněžny, tak i "obyčejný" lid, hudba je nádherná, ale zbytečně moc přehlušovala situace. Více mě zaujal Tim Roth a Derek Jacobi...Než film o Grace je to o politické situaci,kdy si můžeme všimnout, jak žena do toho všeho dokázala zasáhnout...Skvělý film pro ČT1 na sobotní odpoledne :D ()

salalala 

všechny recenze uživatele

Strašlivá nuda, která zřejmě s historií nemá mnoho společného (na což se tvůrci odvolávají) a hlavně moc nebaví. Dahan nikdy diváka nezaujme natolik, aby si ho získal na svou stranu. Od začátku do konce jede ve stejném tempu, které je pomalejší a hlavně toho vypráví tolik, že ve výsledku nevypráví vůbec nic. O osobě Grace Kelly jsem se toho nedozvěděl o moc víc, než jsem věděl a to není úplně dobrá vizitka. Grace of Monaco zkrátka nemá čím nalákat, protože příběh je dost špatně a povrchně vystavěný a ani žádné velké pikantérie se neodhalují. Je moc fajn, že Dahan si dal záležet na výpravě a krásné kameře, jenže to je tak všechno, co se dá chválit. Nicole Kidman je velmi dobrá, i když nemá moc co hrát a jen ona zachraňuje, co se dá. Ostatní už tu jsou spíše do počtu a chudák Tim Roth to odskákal nejvíc, protože jeho Rainier je zoufale pasivní a necharismatický a za celý film snad neudělá nic, čím by nás přesvědčil o tom, že je rázným panovníkem. Grace of Monaco je podprůměrný film, který nemá co nabídnout a v podstatě asi ani neví, čím by měl být. To může samozřejmě být dáno i spory o konečnou podobu sestřihu. Promarněná příležitost. 40% ()

Galerie (55)

Zajímavosti (12)

  • Hudbu k filmu nahrál Pražský symfonický orchestr. (Pepinec)
  • Natáčení probíhalo v Monacu, Paříži a Mentonu ve Francii, v Janově v Itálii, v Bruselu, LIntu a Gentu v Belgii. (willy1)

Reklama

Reklama