Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh hollywoodské hvězdy a držitelky Oscara Grace Kelly, která se vzdala své oslnivé kariéry a odešla do zcela neznámého světa. Na samém vrcholu slávy, kdy jí Hollywood a diváci leželi u nohou, se provdala za monackého knížete Rainiera III. a stala se navždy Grace – kněžnou z Monaka. Knížecí dvůr se ale stane bojištěm, na němž i samotná Grace Kelly musí ve své nové roli zápasit o osud malé země. Film Grace, kněžna monacká se soustředí na dramatické momenty, kdy na dveře paláce zaklepe slavný Alfred Hitchcock s nabídkou velké filmové role a na jiné dveře buší mocná Francie s hrozbami a výhrůžkami. Kněžna Grace se zapojí do tvrdého boje za osud Monaka, země, která se přes všechny překážky stala jejím domovem. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (155)

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

Grace of Monaco není rozhodně špatným filmem.Bohužel je ale dalším ze soudobé módní vlny (ne)životoipsů,které zaznamenávají pouze určitý úsek života.U Hitchcocka se to celkem povedlo,u Diany moc ne a Grace je někde na pomezí.Osobně bych u podobných osobností (tím spíš,že mají co nabídnout) uvítal klasický životopisný film se vším všudy.Ve finále by takový obyčejný životopis mohl být mnohem zajímavějším...60% ()

kareen 

všechny recenze uživatele

Což o to, jen těžko si dokážu představit herečku, která by se do role elegantní, decentně oslnivé krásky Grace Kelly, typově hodila více než právě Nicole a jak jsem čekala, zhostila se toho velmi dobře ( i když už jsem jí viděla hrát i lépe ), ale film jako celek mě zrovna dvakrát nenadchnul. Myslela jsem, že se tak trochu podívám do zákulisí starého Hollywoodu, zjistím, jak se vlastně Grace potkala s knížetem a pod., jenže snímek se zaměřuje jen na určitý fragment jejího života o tom, jak je mladá žena, co se přivdá do královské rodiny nešťastná pod tíhou konvencí a upřímně není to zrovna moc originální námět, který by mě dostával do kolen, takže spíše nuda a šeď. To už mě víc zajímalo dění kolem politické situace mezi knížectvím a Francií a Tim Roth jako nerozhodný monarcha taky nebyl marný, jenomže zrovna tahle dějová linka nedostala příliš prostoru. Takže suma sumárum, nic co bych zrovna doporučovala na potkání. ()

Reklama

SeanLSD 

všechny recenze uživatele

Ak by som to chcel vziať prísne genderovo, tak tých mužských vecí tam napokon bolo ďaleko viac, než rýdzo ženských - ale keďže také delenie nestojí za nič, uspokojím sa výborne skĺbenými oboma zložkami človečenstva v umne vybratom historickom okamihu. Teraz už len tradičné prácne overovanie - Stalo sa to naozaj takto ? Do akej miery si môžem predstavovať, že sa zobrazenie týchto udalostí prekrýva s realitou ako sa skutočne odohrala ? ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Nicole Kidman žiari v noblesných kostýmoch v úlohe známej herečky 50.rokov. Film sa len okrajovo dotkne zopár momentov z jej minulosti, ústrednou ideou je precízne vyobrazená monacká doba v krehkosti silných rečí, vypúšťaných z úst kňažnej s očakávaním negatívnych konzekvencií. Jej osobnosť skutočne pôsobí ako nádoba plná rozbušiek, pre istotu krytá skvostnou výzdobou a naučenými frázami, gestami, pohľadmi. Snímka je to však nudná až to desí. Chcel som to 2x vzdať, avšak vydržal som kvôli sexi Nicole, ktorej vizáž Grace Kelly skutočne sekol. V tomto diele sme sa dozvedeli to podstatné - a to že kvôli ktorému blbcovi sme prišli o množstvo skvelých snímok a výkonov Grace Kelly, v ktorých mohla hrať, keby neskončila predčasne svoju hereckú kariéru a zahodila tak svoj úžasný talent a vykašlala sa na svojich obdivovateľov, ktorí ju v snímkach milovali a dala prednosť starému monarchovi. ()

Rosaviva 

všechny recenze uživatele

Tento film se zaobírá pouze jednou epizodou z celého života Grace Kelly, za biografický bych to moc neoznačila. Jednou se to sice vidět dalo a ani jsem se u toho nenudila, víckrát bych si to ale nepustila. Přišlo mi to všechno trošku zmatené, vlastně tam skoro vůbec nebylo nic o tom jak se s knížete poznala, celé se to soustředilo na to, jak se vyrovnávala s novou "rolí" kněžny a mě to zrovna dvakrát neuchvátilo. 3* ()

Galerie (55)

Zajímavosti (12)

  • Grace Kelly je vyobrazená aj na 2-eurovej pamätnej minci Monaca z roku 2007. Celkovo bolo vyrazených len 20 001 kusov. Hodnota tejto 2-eurovej mince bola v roku 2014 cca 1 800 eur. (seko0408)
  • Snímkem byl zahájen filmový festival v Cannes. (Decim28)

Reklama

Reklama