Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh hollywoodské hvězdy a držitelky Oscara Grace Kelly, která se vzdala své oslnivé kariéry a odešla do zcela neznámého světa. Na samém vrcholu slávy, kdy jí Hollywood a diváci leželi u nohou, se provdala za monackého knížete Rainiera III. a stala se navždy Grace – kněžnou z Monaka. Knížecí dvůr se ale stane bojištěm, na němž i samotná Grace Kelly musí ve své nové roli zápasit o osud malé země. Film Grace, kněžna monacká se soustředí na dramatické momenty, kdy na dveře paláce zaklepe slavný Alfred Hitchcock s nabídkou velké filmové role a na jiné dveře buší mocná Francie s hrozbami a výhrůžkami. Kněžna Grace se zapojí do tvrdého boje za osud Monaka, země, která se přes všechny překážky stala jejím domovem. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (155)

kareen 

všechny recenze uživatele

Což o to, jen těžko si dokážu představit herečku, která by se do role elegantní, decentně oslnivé krásky Grace Kelly, typově hodila více než právě Nicole a jak jsem čekala, zhostila se toho velmi dobře ( i když už jsem jí viděla hrát i lépe ), ale film jako celek mě zrovna dvakrát nenadchnul. Myslela jsem, že se tak trochu podívám do zákulisí starého Hollywoodu, zjistím, jak se vlastně Grace potkala s knížetem a pod., jenže snímek se zaměřuje jen na určitý fragment jejího života o tom, jak je mladá žena, co se přivdá do královské rodiny nešťastná pod tíhou konvencí a upřímně není to zrovna moc originální námět, který by mě dostával do kolen, takže spíše nuda a šeď. To už mě víc zajímalo dění kolem politické situace mezi knížectvím a Francií a Tim Roth jako nerozhodný monarcha taky nebyl marný, jenomže zrovna tahle dějová linka nedostala příliš prostoru. Takže suma sumárum, nic co bych zrovna doporučovala na potkání. ()

venison 

všechny recenze uživatele

Další film, který není možné dopředu odhadnout podle hodnocení ČSFD.. Ve filmu je cítit nízký rozpočet a ne moc dobrý výběr hereckého obsazení (teda krom Kidmanky).. Rozhodně se nemělo jednat o zachycení pozlátka Hollywoodu nebo popisovat jak se panuje v Monaku, ale šlo jen a jen o životní zkoušku silné ženy.. Kdyby se film neobjevil na filmových plátnech, ale zůstal ve vodách televizních stanic, rozhodně by dosáhl na větší popularitu.. Takhle působí spíše jako laciná červená knihovna.. Silným koněm je rozhodně Nicole Kidman, která se role zhostila velmi profesionálně.. SPOILER: Na scénáři byl nejzajímavější příběh - zamilovaná žena se kdysi rozhodne provdat do šlechtické rodiny na druhé straně světa.. Musí se vzdát nejen práce, kterou miluje, slibné kariéry, ale přichází o rodinu a přátele.. Zprvu milující manžel se mění v uzavřeného týpka, který se snaží vůči ní vystupovat s hranou autoritou.. Ona má na výběr - buď se vrátit k životu, po kterém se jí stýská, ale bez dětí, nebo využít svůj herecký talent a silný intelekt, aby pomohla svým poddaným se zapeklitou politikou.. Grace Kelly si takové ztvárnění asi nezasloužila, ale když si místo ní představím no name postavu, tak za mě příjemnej průměr ;-) ()

Reklama

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Film si podle mě hraje úplně na něco jiného než je...Dělá ze sebe kulturní trhák a k tomu to má rozhodně daleko. Nezajímá mě, že je tam jen část života slavné Grace - co bychom taky jako chtěly ve 103 minutách s touhle rychlostí :D Při věčných zpomalených a němých záběrech, kdy se i kněžna dívá na zpomalené záběry ze své svatby - to je hodně zvláštní, když je tam čas reálný běžnou rychlostí, ale promítání je zpomalené..Taková pakárna se jen tak nevidí. Nicole Kidman prkená jako vždy, podobnost tam samozřejmě je, krásná choreografie - jak vyfiknutý dvůr kněžny, tak i "obyčejný" lid, hudba je nádherná, ale zbytečně moc přehlušovala situace. Více mě zaujal Tim Roth a Derek Jacobi...Než film o Grace je to o politické situaci,kdy si můžeme všimnout, jak žena do toho všeho dokázala zasáhnout...Skvělý film pro ČT1 na sobotní odpoledne :D ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Ke Grace of Monaco je dobré přistupovat z pohledu filmu Nicole Kidman, protože po té si jej užijete ještě více, než kdybyste byli die hard fanoušci Grace Kelly. Celé je to velmi Nicole-centrické a tak je to naprosto v pořádku, protože pokud je pointou vyrovnávání se Grace s její novou životní rolí, není možné interpretku této velké proměny upozadit. Oceňuji také Paz Vegu v roli Marie Callasové, kterážto sama o sobě také bývá předmětem vlastních životopisů a po boku Nicole/Grace lehce zazářila. Grace of Monaco není paradoxně o Hollywoodu ani o Monaku, ale je "pouze" dalším skvělým příběhem silné ženy, která svým životním osudem pomohla modernímu věku stát se skutečně moderním. ()

marhoul 

všechny recenze uživatele

Dlouho se mi do tohoto filmu nechtělo. O to větší bylo mé překvapení, že mě skutečně zaujal. Neřeším podobu Kidman s Grace, je jasné, že Grace byla prostě jenom jedna. Líbil se mi prostě způsob, jakým film autoři pojali. Politická situace, v níž se Monako v těch letech vyskytlo bylo pro mne nóvum. Atraktivní prostředí a intriky knížecího dvora trefně vykreslují, že stát se kněžnou, není jenom o šatech a perlách... Pěkné. Dokonce moc. ()

Galerie (55)

Zajímavosti (12)

  • Hudbu k filmu nahrál Pražský symfonický orchestr. (Pepinec)
  • Natáčení probíhalo v Monacu, Paříži a Mentonu ve Francii, v Janově v Itálii, v Bruselu, LIntu a Gentu v Belgii. (willy1)

Reklama

Reklama