Reklama

Reklama

Býval člen elitní zásahové jednotky, nyní se z něj stal hledaný uprchlík. Joey (Jason Statham) utíká před svou minulostí, kterou je dohnán, až k vojenskému soudu. Nyní na dně, hnán touhou po pomstě se Joey přidává k londýnskému podsvětí, kde bere spravedlnost do svých rukou. Podaří se mu dosáhnout svého vykoupení? (Intersonic)

Videa (8)

Trailer 1

Recenze (349)

honajz 

všechny recenze uživatele

Tak pochopil bych, že to není ani akční film, ale sorry, není to ani filozofující film, protože využívá jedno klišé za druhým, takže se té historce moc nedá věřit (válečný veterán má trauma, rozbitou rodinu, neuvěřitelné štěstí při "výběru" bytu - tohle samo o sobě s s tím bytem a kreditkou bylo z říše nereálna, chce konat dobro...). A když do toho ještě přimícháte jeptišku (!), která má taky trauma (a pravděpodobně trpí anorexií), je těch klišé a náhod tolik, že tak nedůvěryhodnému filmu odmítám věřit a děj, postavy i jejich snahy jsou mi ukradené, protože prostě je to celé neživotné a vycucané z prstu. ()

cukorek 

všechny recenze uživatele

Film sprevádza vynikajúca téma a to či skutočná realita, alebo dobročinnosť za menom božím ma v živote ozajstný význam. Tento príbeh dáva za pravdu skôr reálnemu konaniu dobra s ozajstnou formou, kde vládne zub za zub a kde sa životu pozeráme priamo do tváre. Aj keď takmer všetky momenty patria dramatickej úzkosti a len občas prišlo "k lámaniu kostí" celkom mi to vyhovovalo. Stathnam vynikajúco prezentoval zabijaci stroj, ale aj citlivého muža a otca, ktorý hľadal v sebe aspoň kúsok dobrého. Konečne nepôsobil len ako hodený kameň do vody, ktorý priamočiaro padá na dno ako vo filme Kuriér, ale dokázal dobre zahrať aj náročnejšie obsadenie. Osobne som jeho mimo akčné kvality už ocenil aj vo filme London, takže teraz mu "tlieskam znova". Úctyhodné prevedenie anglickými ulicami spestrilo aj životné nešťastie mladej Cristiny, ktorá svojím príbehom z detstva dodala filmu ďalšie plus. Steven Knight proste nič nenechal napospas a tak ako pri filme Prísľuby z Východu trafil žáner krimi - thriller celkom slušne. 70% ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Príbeh, ktorý sa mohol stať námetom ako pre artovú drámu, tak pre čisté béčko. Vznikol z toho proste iba "normálny" film, ktorý je ale aj tak dosť zvláštny. Statham predvádza niečo ako skutočný herecký výkon, jeho postava je značne ambivalentná a my po jednom zo záverečných zistení nevieme, aký vzťah si máme k nemu zachovať. Neobskakujú okolo neho modelky, ale bývalá manželka priemerného vzhľadu a istá jeptiška s tajomnou minulosťou. Londýn tomu pridáva dosť na kúzle, napriek všetkým kladom ma ale film trio Knight, Statham a Buzek nepresvedčili, že ich film nemohol byť ešte lepší. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

No, přežil jsem to. Rozhodně to není žádný super skvost světové kinematografie, ale to snad bylo předem jasné. Koukneme se na londýnské bezdomovce, londýnské podsvětí, dokonce i pod sukni londýnské jeptišce. Akce je velmi málo. V ději nepozoruji také žádné zázraky. Typický příběh o pomstě. Nic víc. Jistá odlišnost oproti ostatním filmům je to snad v tom, že v ostatních filmech Jason nepláče. Tohle je spíše taková melodramatická pohádka, než akční kousek. Film mi byl doporučen překvapivě slečnou, takže možná to pan režisér tvořil opravdu pro něžné pohlaví. Mně osobně tento snímek nemá co nabídnout. Lepší hvězda. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Navrhuju, aby se natočil film, ve kterém by spolu hráli dlouhovlasí Nicolas Cage a Jason Statham. Jmenovat by se to mohlo třeba "Dva vlasáči tankují gangstery" a děj by byl zasazen do vzdálené budoucnosti, kdy na Zemi dojdou holící strojky. To by potom bylo crazy. A dost možná i cool nebo funny. Pokud by ale někdo snad chtěl slyšet nějaké české přídavné jméno, které by k Joeymu pasovalo, tak divný. Jo, Divný Joe, to je ten film, na kterém jsem včera byl. Jason moc neběhal, ani nejezdil, omezil se na jednu ušmudlanou jeptišku, no a s tímhle velkou díru do plátna neudělá... ()

Galerie (150)

Zajímavosti (6)

  • Jason Statham měl před natáčením sezení s psychologem, aby poznal způsob života a chování některých ex-vojáků. (Terva)
  • V 39. minúte vyberá Joey (Jason Statham) výpalné od ženy, ktorá telefonuje v slovenskom jazyku. (KN1Fe)

Související novinky

Tom Hardy a napínavých 90 minut

Tom Hardy a napínavých 90 minut

12.02.2013

Koncem roku završil mimořádně náročné natáčení Mad Max: Fury Road v žhavých afrických pouštích, a hned jde do dalšího filmu. Britský thriller Locke se může pochlubit scénářem Stevena Knighta … (více)

Reklama

Reklama