Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Po malém nedorozumění, které nakrátko narušilo hladký chod velkého hotelu Modrá hvězda, přichází do zchátralého stejnojmenného hotýlku jeho nová mladá majitelka Zuzanka. Odhodlaná postavit upadající dědictví na nohy, začne prohánět tři mládence, kuchaře Zdeňka Junka, básníka Františka Sojku a hudebního skladatele Jirku Tůmu. Navlečeni do číšnického fraku a kuchařské čepice si mají odpracovat svůj dluh za několikaměsíční bydlení v hotelu. Jirka, stejně jako jeho dva kamarádi, podlehne kouzlu nové šéfové a doufá, že bude tím, kdo se stane jejím vyvoleným. V té chvíli ovšem přichází Vladimír Rychta Rohan, který hodlá dostát rodinné tradici a uspořádat v hotelu Modrá hvězda zásnubní hostinu. Bez ohledu na jeho stav. To se ovšem pranic nelíbí jeho svéhlavé snoubence Miladě Landové. Naštěstí je tu sympatická Zuzanka, která okouzlí neobvyklého hosta natolik, že zruší zasnoubení a dá přednost manželství s roztomilou, byť chudou hoteliérkou. Nešťastně zvolený text telegramu, kterým nadšený Vladimír oznámí své rozhodnutí rodině, je příčinou řady komplikací, které vedou nakonec k tomu, že Zuzana skončí v posteli Milady, Vladimír v uniformě recepčního a Milada s Františkem na policejní stanici. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (213)

BeranSon 

všechny recenze uživatele

Opět stejná romantická komedie o nesmělém laškování mezi dvěma osůbkami v čele s bezchybným Oldřichem Novým . Ten chlap byl v tu dobu pro ženy bohem, doufám že se to poštěstí i mě. Jen škoda že film mě nepobavil tak kvalitně, jako jiné snímky s tímto protagonistou. - 6/10 - ()

Expendable 

všechny recenze uživatele

Nevěřil bych, že to někdy napíšu, ale kam se hrabou dnešní české filmy na tuto klasiku. Tak nenásilné chování, povídání si o zajímavých věcech v podání skvělého verbálního projevu. Stejně jako snímek Kristián dokazuje, že pan Nový dokáže zahrát různé povahové rysy, skromnost, nerozvážnost, nejistota až k mírně namyšlenému zbohatlému floutkovi. ()

Reklama

bartias 

všechny recenze uživatele

Půvabný sirotek Zuzanka zdědí hotel. Nejde však o nadnárodní luxusní Modrou hvězdu v Praze 1, ale o polorozpadlou barabiznu Modrá hvězda ve čtvrtém okrese. Jejím jediným nájemníkem je naštěstí elegantní Vladimír a vše dopadne tak, jak má ve správné romantické komedii dopadnout. Oldřich Nový je ”nesmrtelný”, Nataša Gollová roztomilá a milým ”bonusem” je vedlejší role Adiny Mandlové. ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Jsou filmy, které mýma očima nestárnou a ráda se k nim vracím, tento patří mezi mé oblíbené.. Nataša Gollová je okouzlující a její komediální talent je nepopiratelný.. Líbí se mi trojice nocležníků v podání herců Novotný, Pešek, Pivec, no a samozřejmě charismatický Oldřich Nový jako synek z bohaté rodiny, který na peníze nehledí.. Komedie v pohádkovém hávu s příjemnou hudbou mě baví pořád, holt každý z nás má nějakou tu filmovou slabost.. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Několik dobrých hlášek a scén, jedna kultovní píseň, ale ne vždy to drží pohromadě, ne všechny scény jsou vtipné a zajímavé, natahované to je jak moje pět let staré trenky a tentokrát to ani mezi Novým a Gollovou tak nejiskří jako jindy. Možná za to můžou poněkud neujasněné typy postav, kdy se můžou mávnutím proutku měnit, jak scenáristu zrovna napadlo. Typický film "na rybu" - rychlokvaška na uvedení do kin před Vánoci. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (17)

  • Antonín Novotný (František Sojka) se v tomto snímku objevil před kamerou naposledy. Po válce nastoupil kariéru úspěšného chemika. (Kulmon)
  • Luxusný pražský hotel Modrá hviezda v skutočnosti existoval. Nachádzal sa na ulici Na příkopě, na rohu Hybernskéj priamo pred Prašnou bránou. V 18. storočí bol na tomto mieste hostinec U modrej hviezdy. Od roku 1771 bola majiteľmi rodina Kafkovcov, okolo roku 1830 sám Franz Kafka. V rokoch 1844 až 1846 došlo k prestavbe a novostavbe v neskoroklasicistickom štýle podľa plánov Franza Wolfa. Odvtedy je hotel jedným z najlepších v hlavnom meste Českej republiky v Prahe. Po roku 1900 bol majiteľom A. Seltmann. V roku 1926 budovu kúpila Živnostenská banka a v roku 1931 ju zbúrala. Do roku 1941 tam bola postavená nová budova, ktorá dnes patrí Českej národnej banke. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama