Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Po malém nedorozumění, které nakrátko narušilo hladký chod velkého hotelu Modrá hvězda, přichází do zchátralého stejnojmenného hotýlku jeho nová mladá majitelka Zuzanka. Odhodlaná postavit upadající dědictví na nohy, začne prohánět tři mládence, kuchaře Zdeňka Junka, básníka Františka Sojku a hudebního skladatele Jirku Tůmu. Navlečeni do číšnického fraku a kuchařské čepice si mají odpracovat svůj dluh za několikaměsíční bydlení v hotelu. Jirka, stejně jako jeho dva kamarádi, podlehne kouzlu nové šéfové a doufá, že bude tím, kdo se stane jejím vyvoleným. V té chvíli ovšem přichází Vladimír Rychta Rohan, který hodlá dostát rodinné tradici a uspořádat v hotelu Modrá hvězda zásnubní hostinu. Bez ohledu na jeho stav. To se ovšem pranic nelíbí jeho svéhlavé snoubence Miladě Landové. Naštěstí je tu sympatická Zuzanka, která okouzlí neobvyklého hosta natolik, že zruší zasnoubení a dá přednost manželství s roztomilou, byť chudou hoteliérkou. Nešťastně zvolený text telegramu, kterým nadšený Vladimír oznámí své rozhodnutí rodině, je příčinou řady komplikací, které vedou nakonec k tomu, že Zuzana skončí v posteli Milady, Vladimír v uniformě recepčního a Milada s Františkem na policejní stanici. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (213)

chrispe 

všechny recenze uživatele

Hotel modrá hvězda je film, který na mě vždycky dýchne jakousi poklidnou atmosférou. Oldřich Nový jdoucí po stopách svých rodičů, kteří si hotel natolik zamilovali, že zrušili zájezd... roztomile opilá Nataša Gollová, píseň Slunečnice (zpívám si vždy, třeba i v duchu) a hlavně vtip! A dnes budu veselá... hodně veselá! ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

"Tak jako slunečnice každý den otáčí se za sluncem..." Další výborná komedie s Natašou Gollovou a Oldřichem Novým v hlavních rolích. Tentokrát se vše točí okolo dědictví hotelu Modrá Hvězda, který Nataša Gollová zdědila. Jenže háček je v tom, že těch hotelů je několik. Jde o stařičký hotel se třemi nájemníky a ne o moderní superhotel. Svěží a přájemná komedie. ()

Reklama

genetique 

všechny recenze uživatele

Obyčajný nápad, s ktorým by sa v dnešnej dobe ani nepohlo a tvorcovia by nad ním len mávli rukou. Boli však časy, keď sa z podobného jednoduchého nápadíku dali robiť divy. A Frič ich nadhodnotil nie jeden. Ostáva nám už len pozerať na takéto príjemnosti, ktoré dokážu často omnoho viac, než na čo vyzerajú. 80%. ()

Othello 

všechny recenze uživatele

Snaha zopakovat úspěch Kristiána angažováním toho samého hereckého ansáblu do služeb remaku osm let starého německého filmu z podobného prostředí. Tedy jasně zaměřený komerční produkt, který neplní nic víc než očekávání milovníků obsažených hvězd. Roztomilá Gollová, brunátný sympaťák Pištěk, elegantní Mandlová, ožralý Futurista a nezřízeně slizký Oldřich Nový, na jehož ulízané rapist techniky je doteď krátký jakýkoli showbyznys. ()

jatamansi 

všechny recenze uživatele

Miluji, Nataška předvádí tak skvělou a nebojácnou a emancipovanou ženskou (aniž by to v té době bylo zvykem). Její původní oblečení s tím kohoutím pérem a levnou vypelichanou kožešinou mne vždycky dojme, stejně jako proměna z myšky v motýla, když si navlékne nadýchané šaty. Nový nepotřebuje komentář a roztomilý je Ladislav Pešek. Mám ráda prostředí – filmové – barů a orchestr R.A.Dvorského. jediným kazem filmu je Inka Zemánková se Slunečnicí, ale kvůli tomu * nevezmu. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (17)

  • Luxusný pražský hotel Modrá hviezda v skutočnosti existoval. Nachádzal sa na ulici Na příkopě, na rohu Hybernskéj priamo pred Prašnou bránou. V 18. storočí bol na tomto mieste hostinec U modrej hviezdy. Od roku 1771 bola majiteľmi rodina Kafkovcov, okolo roku 1830 sám Franz Kafka. V rokoch 1844 až 1846 došlo k prestavbe a novostavbe v neskoroklasicistickom štýle podľa plánov Franza Wolfa. Odvtedy je hotel jedným z najlepších v hlavnom meste Českej republiky v Prahe. Po roku 1900 bol majiteľom A. Seltmann. V roku 1926 budovu kúpila Živnostenská banka a v roku 1931 ju zbúrala. Do roku 1941 tam bola postavená nová budova, ktorá dnes patrí Českej národnej banke. (Raccoon.city)
  • Dům, který představoval Hotel Modrá hvězda ve II. okrsku, se nachází v Praze v Charvátově ulici č. 6. Druhý hotel Modrá hvězda byl postaven ve filmových ateliérech. (Kulmon)
  • Text k písni „Slunečnice“, která proslavila Inku Zemánkovou, napsal herec Josef Gruss a hudbu zkomponoval Sláva Eman Nováček (dirigent Symfonického orchestru hlavního města Prahy FOK). Další píseň ve filmu má název „Celý den si zpívám“ a je od stejných autorů. Ve filmu ji sice zpívá František Paul (zpěvák v hotelu), ale hlasem R. A. Dvorského. (Elisebah)

Reklama

Reklama