Reklama

Reklama

Zprávy v českém znakovém jazyce

(pořad)
  • Česko Zprávy ve znakové řeči
všechny plakáty
Publicistický
Česko, 2003, 4-10 min

Účinkují:

Jaroslav Švagr

Obsahy(1)

Zpravodajská relace České televize pro všechny se sluchovým handicapem. Relace nabízí souhrn nejdůležitějších událostí uplynulých hodin doma i v zahraničí. (Paity)

Recenze (15)

Marze 

všechny recenze uživatele

Až po třech letech intenzivního učení můžete obstojně ve znakovém jazyce komunikovat.Proto hodnocení Odpad trochu nechápu. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Tohle si zaslouží uznání, nikoliv pohrdání a odpady!!! Sám znakovou řeč neovládám, ale dokážu ocenit lidi, kteří pracují s (pro) neslyšícími i samotné hendikepované, jak se s tím dokáží popasovat. ()

Paity 

všechny recenze uživatele

Hodnocení úplně neodpovídá, protože co mám vlastně hodnotit? Že TV poskytuje informace/překlad i těm z nás, kdo neslyší? Samozřejmě, že je to v pořádku. Pro mě, co by zdravého jedince se však jedná pochopitelně o něco, bez čeho se obejdu. ()

Drom 

všechny recenze uživatele

Ze zpráv je sice nějak oholen ten kožich z keců, libivosti a tendence, ale já se jen modlím, aby každý hluchoněmý uměl i číst, protože z těchto zpráv se toho moc nedozví. Ač záslužné, že neslyšícím jsou informace zprostředkovány ve znakové řeči, nizké hodnocení dávám nejen kvůli původu zpráv (prežvejkané normální už tak dost slabé zpravodajství), ale hlavně kvůli minimálnímu rozsahu témat a informací k ním. Být to jediné spojení se světem, tak musí být divák zcela mimo. ()

xpaja 

všechny recenze uživatele

Asi nejlepší zpravodajská relace u nás. Jde v podstatě o Události ve zkratce. Jsou sice stále často tendenční, což je dáno tím že vychází z podkladů normálních zpráv ČT. Ale jsou oholené o ty zbytné bouračky, vraždy a bulvární styl. Takže pokud chcete rychlý a televizní přehled událostí za daný den, doporučuji. Stále ale platí, že od nestranného zpravodajství máme naštestí internet a různé především zahraniční zpravodajské servery a relace. ()

Zix. 

všechny recenze uživatele

Zprávy který většina lidí neocení, protože je nepotřebuje. Mě tam třeba ten chlap vadí, protože je pro mě tak trochu navíc. Pro neslyšící to je určitě přesně naopak a jsou za takovýhle zprávy rádi, zvlášť když to je pro ně 1 z mála věcí, na který můžou úplně v pohodě koukat. ()

pantokrator 

všechny recenze uživatele

S chutí se kdykoli podívám na překlad Hany Wiesnerové. Já v žádném případě nechci zlehčovat problémy různě postižených. Chápu, že výrazná mimika je dobrou podporou znakové řeči. Ovšem ksichtohra paní Wiesnerové, to jsou naprosto dokonalé pantomimické skeče, které mě přivádějí k výbuchům smíchu. Bravo! ()

Reklama

Reklama