Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Skupinka soutěžících se pokusí dobýt legendární pevnost Boyard. V několika náročných disciplínách musejí ukořistit klíče a indicie, aby měli co nejlepší výchozí pozici pro závěrečné získání zlatého pokladu... (oficiální text distributora)

Recenze (140)

CANNIBAL 

všechny recenze uživatele

Tahle britská verze už není až tak skvělá, je hodně okleštěná a nikde není k mání otec Fura a ani 'lovci času'. Přitom v současnosti otec Fura ve francouzské verzi má na starost nejen věž, ale právě i temné zákoutní prostory, kde bojují 'lovci času'. Taky ani jedinej díl se neodehrává v noci a střídání úkolů je taky na čtýru. Ještě jsem neviděl kouzelníka co míchá klíčky a ani piráta co dává kudly soutěžícím, aby se trefovali do vtipných obrázkových karikatur. Na pana Krysaře můžete taky rovnou zapomenout. Co mě navíc otevírá kudlu v kapse je uřvaná, blonďatá Mydlinda. Tu fakt nemůžu vystát a také profesora Moulu s trapnýma a nehumornýma poznámkama. Pokud jde o pana Boyarda, tak toho ještě jakžtakž beru. Je vidět, že myšlenkově je sofistikovaně spjat přímo a na míru pro diváka angličana. Takže procentuálně to ujde **. Jinak ještě dávám k dobru i fakt, že často v následujících dílech se používá cela, kde vnadné dámy musí obkročmo se sunout po kluzkých válcích až na druhý konec ke klíči, takže jim je pěkně vidět hluboko do výstřihu. :) Takže chlapy! Jak můžete tomu dávat tak slabé hodnocení?! Styďte se! Mimochodem, docela by mě zajímalo, kolik idiotů si tuhle verzi splete s původní francouzskou. :) ()

Smerfetka88 odpad!

všechny recenze uživatele

Tvrzení, že už "to není ono" považuju za hodně umírněnou verzi toho, že to je hrůza! Soutěžící jako by z oka vypadli těm umělinám, které se objevují ve Faktoru strachu, moderátor je mi více než nesympatický a ta karikatura otce Fury nestojí ani za zmínku. Soutěžní úkoly jsou pořád stejně dobré, ale to je všechno, za to nemůžu dát bohužel ani hvězdičku. Asi bych přijala raději to, kdyby opakovali původní díly, než vypouštět tady tohle. ()

Reklama

zhulosek 

všechny recenze uživatele

já nevím... Souhlasím se všemi, kteří tady nadávají na blonďatou prsatici, tragicky směšného Boyarda nebo na legračního profesora. ALE! Tahle soutěž je o úkolech, ty zůstaly stejné a stejně zajímavé. Byť mě ta sladkost okolo pořádně sere pokaždé sedím u televize a koukám jak se s nástrahami popere další družstvo... Možná jsem divný, ale dokud tam budou Kebule, Paklíč a Pačes budu se bavit. ()

Elleannie 

všechny recenze uživatele

To byly časy, kdy jsem tenhle pořad přímo žrala.. Bavilo mě to napětí při jednotlivých úkolech, nesnášela jsem onen tunel plný havěti (nejspíše od té doby nesnáším šváby, brrrr) a držela jsem pěsti týmům, které jsem si oblíbila při "hrabání" peněz. Dnes už to sice pro mě nemá takové kouzlo jako kdysi, ale to nic nemění na tom, že to byla a stále je jedinečná soutěž. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 5/10 Děj 5/10 Hudba 7/10 Prostředí 5/10/// +hudební Boyard theme, soutěživost, jistá zábava -neoriginalita, slabší uvaděči a průvodci/// Koukám si takhle na prvních pár dílů a koukám, že nostalgie nějak nefunguje. Všímám si že postavy, které jsem si pamatoval, tu nejsou a že je to celé nějaké jiné a přitom stejné. Tak jsem zapátral a aha ono se jedná o britskou verzi. No nazdar si říkám. A taky si říkám, že jako náhražka Trosečníka je to velice slabé a možná i zbytečné se tímhle pořadem v současné našlápnuté konkurenci (pro mě třebas zajímavější The Amazing Race) zabývat. Sice chápu tvůrce, že když je koza dojná, má se podojit až na kost. Jenže si taky říkám, že to je v tomto případě zbytečný pokus. O mém názoru svědčí i to, že tato verze měla jen 5 řad. Navíc koukat se na to stejné ve stejném prostředí není moc zábavné. Klidně si ale počkám na originál a jestli ho budou vysílat, mrknu klidně na všech 20 řad.To je panečku výzva./// Celkem 53%/// ()

Galerie (6)

Zajímavosti (4)

  • Kvůli natáčení byla v roce 1990 přistavěna na západní straně plošina 20x20 metů, která na místě zůstala dodnes. (Ficik)
  • Stavba pevnosti začala za vlády Napoleona v roce 1801 a trvala 56 let. Je široká 31 metrů, dlouhá 61 metrů a vysoká 20 metrů. (Ficik)
  • Heslo k získání zlata má pokaždé 5 písmen. (Illuminare)

Reklama

Reklama