Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Skupinka soutěžících se pokusí dobýt legendární pevnost Boyard. V několika náročných disciplínách musejí ukořistit klíče a indicie, aby měli co nejlepší výchozí pozici pro závěrečné získání zlatého pokladu... (oficiální text distributora)

Recenze (140)

Phobia 

všechny recenze uživatele

Jak se mi kdysi zamlouvalo žabožroutí zápolení s nástrahami pevnosti Boyard, tak mám problém vystát tenhle britský grcmake. Je to sice totéž, ale zároveň je to mnohem stupidnější, otravnější a trapnější. Když jsem poprvé zahlédla tu kozatou Barbínu, co vyskotačila ze člunu v roli průvodkyně soutěžících, zvedl se mi kufr a zježil vlas. I vzpomínka na ni ve mně vyvolává nutkání hodit šavli. Rádoby zlý vytlemenec - sudí je natolik impertinentní, až si rozpačitý divák připadá, jako by sledoval koprofilní porno. Laciná náhražka otce Fury "profesor" může pobavit leda dítka v předškolním věku a jeho otázky v češtině často nedávají smysl... občas dávají i nesmysl. A vzhledem k tomu, že český dabing vzrušeně překládá každý nejapný výkřik, který soutěžící vypustí z hrdla, tudíž imrvére posloucháme: "Rychle! Jdeme na to! Rychle! Dokážeme to! Zvládneme to! Rychle! Zvládneme to! Do toho! Rychle! Honem! Dokážeš to! Rychle!", stávají se i soutěžní týmy prakticky nesnesitelnými a držení palců se nekoná (palce se totiž nacházejí hluboko zaražené ve zvukovodech). Sledovat soutěž beze zvuku, možná bych byla ochotná připrdnout třetí mdlou hvězdičku, ovšem nemám zájem. Nejsem si jistá, nakolik mou příchylnost k originálu ovlivnila nostalgie, tuhle mizernou anglánskou kopii však nemám zapotřebí. 44% ()

lili6 

všechny recenze uživatele

Nehodnotná parodie na původní francouzský Pevnost Boyard. V tomto podání to spíše působí směšně, nezajímavě a v divákovi to rozhodně nevyvolává touhu po dobrodružství či napětí. Největším přehmatem jsou oba moderátoři, kteří si hrají na zlého a hodného policajta. Ovšem jejich role by se měli spíše jmenovat hloupá blondýnka a trapný pan navíc, který mě svými rádoby hláškami neuvěřitelně konsternuje. Třešničkou na dortu je ten strejda ve věži, který se musí tak max. sám sobě smát, když se na to doma v televizi dívá. Chtěla jsem, aby se pevnost vrátila, ale tohle opravdu neni ta správná cesta. ()

Reklama

Naslund 

všechny recenze uživatele

Prckové jsou fajn, ale co to tam probůh nacpali za hlavního chlapa? Od Britů bych čekal, že nebudou vybírat posádku pevnosti rovnou od laciného baru a ani jim nedají převlek. I ty disciplíny mi přijdou tak nějak málo stylové a až příliš bezpečné. Když jsem byl malej, tak jsem se na to díval kvůli napětí a ně kvůli prsaté průvodkyni a nadšení soutěžících. Ale snad se časem polepšej. ()

gilmore_girl 

všechny recenze uživatele

Tak tohle rozhodne ne! Moderatori stoji za pekne kulove. Tupa prsata zubata blondyna, ktera opakuje kazdou vetu stokrat a chlapek, co si mysli, ze bude vypadat jako macho, kdyz soutezicim nadava. Jeho trapny vyraz se neda nazvat ani parodii! Navic nepochopili rozdil mezi povzbuzovanim a zbytecnym dokolecka opakovanym popisovanim ocividnych udalosti. Jeste ze zustali originalni Paklic a Paces, jen za ty davam jednu hvezdu. Jinak je to vysmech! Nahradit otce Fura jakymsi pochybnym profesorem "Caryfukem" hovori za vse. Je to zkratka uboha ujecena verze, ktera nesaha originalu ani po gumicku od ponozek. *********************** Verze s Christopherem Ellisonem a Jodie Penfoldovou je o neco koukatelnejsi, te bych dala o hvezdu vic, ackoli blaznivy Kapitan je stejne zalostny jako Caryfuk. Miss you, Yann Le Gac! ()

mil@n.fanatik 

všechny recenze uživatele

Už to není "pravý" Fort Boyard, ale díky tomu, že já jsem tak velký fanoušek této originální soutežě, tak aji tyto série baví a rád se na ně kouknu. Kor navíc, když jsem to sledoval v mém mládí před více než 10 lety a přál si, ať to nějaká z tuzemských televizí začne vysílat. Dlouho jsem se nemohl dočkat, pořád jen ordinace, ulice a jiné s.ačky, ale nějaká pořádná soutěž/seriál podobná boyardu ne a ne se objevit. Takže jsem teď rád, že to začala vysílat od minulého týdne prima cool. Jednu výtku a ne málou ale mám - hrozný opravdu strašný dabing.. 65% ()

Galerie (6)

Zajímavosti (4)

  • Kvůli natáčení byla v roce 1990 přistavěna na západní straně plošina 20x20 metů, která na místě zůstala dodnes. (Ficik)
  • Stavba pevnosti začala za vlády Napoleona v roce 1801 a trvala 56 let. Je široká 31 metrů, dlouhá 61 metrů a vysoká 20 metrů. (Ficik)
  • Heslo k získání zlata má pokaždé 5 písmen. (Illuminare)

Reklama

Reklama