Reklama

Reklama

VOD (1)

Překrásná Serena si vezme za muže velmi úspěšného podnikatele. Štastný pár společně vládne lesnímu průmyslu a zdá se, že nikdo a nic nemůže narušit jejich manželství plné něžností a lásky. Tajemství z minulosti a žárlivost bude však velmi těžká zkouška i pro ně. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

Videa (13)

Trailer 1

Recenze (100)

filipvrbik 

všechny recenze uživatele

A mně se to líbilo, není to úplně dokonalé, ale máme tu skvělou ústřední dvojici, vynikající kameru a výpravu, a i když se to trošku vleče, tak je to vlastně velmi zajímavá takový polowestern. Má to hodně silných okamžiků (ztráta dítěte, zmrzačení), naopak mi to přišlo hezky jiné než většina filmů s podobným tématem. Knihu jsem samozřejmě nečetl, ani o ní nikdy neslyšel, takže postavu Sereny nemůžu posoudit do hloubky, zato konec byl opravdu skvělý a dám o jednu hvězdu navíc...70% ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Serena je dobové drama, které určitě vyniká výrazným castingem, působivým vizuálem, výpravou a slušnou atmosférou, jenže k čemu to je všechno platné, když se to celé utápí ve strašně nezáživném příběhu, který se jednak fakt táhne a jednak jde skutečně jen o přehlídku všemožného klišé, které ovšem není navíc ani trochu poutavé, zajímavé, či jakkoliv jinak působivé. Sice se tam prakticky neustále dějí všem jen samé špatné věci, ale emoce z toho cítit nejsou a i lavinovitě se valící dramatické situace vyznívají vesměs ploše a bez potřebného efektu, a přestože to může vyznívat, že by se mohlo tedy alespoň jednat o nějakou slušnou depku, tak ani to se nepovedlo, na to se tu v tomto ohledu zas netlačí na pilu tím správným směrem, vše se prostě odehrává jen v nefungujících náznacích. Postavy pak mohou sice působit zajímavě, ale ani od nich se člověk nedočká nějakého výraznějšího přínosu pro film, jejich charaktery a chování jsou totiž velmi neprůhledně zpracované, respektive spíš až jen tak načrtnuté, takže si nikdo z nich nemá ani šanci získat od diváka nějaké sympatie, a co se týče hereckých představitelů, tak minimálně ani ústřední dvojice, tedy Bradley Cooper a Jennifer Lawrence, nepůsobí ve svých postavách kdovíjak zapáleně, a tím pádem tudíž ani příliš přesvědčivě. Film Serena podle mě zkrátka měl původně možná velké ambice, ve výsledku se ale jedná jen o nezáživnou a nevýraznou nudu. ()

Reklama

luka4615 

všechny recenze uživatele

Nepochybuji, že knižní látka má patřičný spád, dynamiku, patřičnou nepředvídatelnost a tak nějak celkově se jedná o krásně zpracovaný příběh. Nezmiňuji to jen tak náhodou, jelikož právě tyto faktory v jejím filmovém přepisu tak zoufale chybí a nezachrání to ani zuřivě se snažící herci Bradley Cooper a Jennifer Lawrence. Na závěr snad jen dodám, že u finále (které na mě osobně působilo poněkud směšným dojmem) jsem si začal říkat, proč zrovna tito herci kývli na něco tak zoufale nudného a průměrného. ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

To bylo takové drámo, že by mi asi stačilo pár obrázků pro navození atmosféry a stručný textový popis děje. Na 109 minut stále trochu přetažené a věřím, že kniha může být lepší. Jen to zahrála dobře, Bradleyho roli mohl zastát kdokoliv jiný. Kamera i prostředí byly dobré, technicky to moc hezky vypadalo, ale dějově to nebylo nic, u čeho bych chtěl trávit večer. Jediné plus tam byla role Sereny, celé to mělo být pojato spíše z jejího pohledu. ()

Mirokukii 

všechny recenze uživatele

Nedotažené psychologické drama odehrávající se v krásném a přitom drsném prostředí, které jakožto prostředek je jediné vyždímáno na maximum a film tak dostává i díky napínavějšímu závěru malinký westernový nádech. Scénář však pokulhává, jelikož herci nedostali dostatek prostoru předvést své charaktery, a střih byl kolikrát... no zvláštní. Jakoby se při natáčení nevědělo, co vyprávět. Bradley a Jennifer, ikdyž se jedná, v několika scénách, o jejich nejintimnější počin, už spolu natočily hezčí a lepší filmy. ()

Galerie (48)

Zajímavosti (8)

  • Film vyšel v ČR pouze na DVD, v ostatních zemích, které se podílely na jeho vzniku, ho uváděli v kinech. (Lukrecie)
  • Natáčení probíhalo i v České republice, především v exteriérových lokacích mimo Prahu, na kterých vyrostly například dekorace dřevorubeckého tábora, amerického městečka a nádraží. Konkrétně se štáb podíval například do Nižboru na Berounsku. [Zdroj: iDNES.cz] (smeejay)

Reklama

Reklama