Reklama

Reklama

Darkman II: Durantův návrat

  • USA Darkman II: The Return of Durant (více)
Trailer

Obsahy(1)

V tomto akčním filmu plném napětí a skvělých trikových efektů uvidíme Arnolda Voslooa (Živý terč) v roli Darkmana - mistra převleků bojujícího proti zločinu a Larry Drakea v roli sadistického zloducha Roberta G. Duranta. Za pomoci kolegy vědce se Darkman ocitne na pokraji odhalení tajemství, jak se znovu uzdravit. Tragický zvrat události však způsobí, že se Darkman znovu setká s doměle mrtvým Durantem, který ho znetvořil. Darkman se ho snaží vypátrat, aby se mu pomstil. Jeho úhlavní nepřítel je však ještě podlejší, chamtivější a odhodlaný stát se vůdcem podsvětí víc, než kdy předtím... (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Recenze (29)

Lateef 

všechny recenze uživatele

Durant se vrátil, což je ta lepší ze dvou tradičních zpráv. Ta druhá, špatná, je ta, že místo Neesona přišel "vosel". Kromě Larryho Drakea šlo všechno o několik tříd dolů oproti předchozímu dílu. Typicky televizní film na jedno shlédnutí. ()

choze 

všechny recenze uživatele

První půlka, ve které si Westlake drandí na drezíně tunely pod městem do svého doupěte a Durant shazuje zrádné poskoky v golfových vozících z mrakodrapů, odsýpá a poctivě baví svou komiksovostí a béčkovostí. Nadto je uvozená sestřihem jedničky (zrecyklovány byly i Westlakovy raimiovské návaly vzteku), což podporuje dojem komiksové seriálovosti stejně jako návrat starého známého padoucha (opět výborný Larry Drake), byť bych spíš uvítal někoho nového a nejlépe superpadoucha. Neschopnost hlavního hrdiny rozhoupat se k pomstě, nedostatek akce a logické lapsy a klišé v polovině druhé se ale stávají nesnesitelné a celé to namísto velmi efektního finále originálu vrcholí nanejvýš fádní přestřelkou ve skladišti. A Arnold Vosloo, jakkoli ho mám rád, opravdu nebyla nejšťastnější volba a tam kde byl Liam Neeson přirozeně roztomilý a naivní, se zmůže akorát na házení vykastrovaných úsměvů. ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Zase ta pomsta? Jej mohli dát něco jinýho a bylo by to lepší.. Vosloo mi tolik nevadil a bez Duranta by to nebylo ono. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Produkci tohoto příběhu má Sam Raimi. Film bohužel pracuje na principu několika skoro nesmyslných náhod a okamžiků. SITUACE - Darkman nemůže vyvinout prostředek, který zachová jeho vyrobenou kůži déle než 99 minut. Pak se umělá kůže prostě začne rozpadat. Náhodou narazí na novinový článek o doktoru Brinkmanovi a jeho výzkumu (tady to se dá ještě pochopit) Když se však Darkman rozhodne doktora navštívit otravují ho zrovna největší Darkmanovi protivníci společníci "podnikatele" Duranta (tady to už je náhoda). Duran chce vytvořit továrnu na výrobu zbraní ke které potřebuje velké množství energie. Nejlépe jaderné. Úplně náhodou si vyhlédl budovu, ve které sídlí doktor Brinkman (deja-vu). CITÁT - Ty články byly vyvinuty nejlepšími techniky výzkumného centra ve východním Uzbekistánu a bylo použito jen nejlepšího Jugoslávského materiálu.......... Příběh je naivní, nezáživný a celkem nudný. Trikově špatný, hudebně nulový a slabě zpracovaný. CITÁT - Mou tvář budu nosit jen já........ Závěrečný souboj byl tůze ubohý a dramaticky strašný. CITÁT - Baterie nejsou v ceně........ ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Rozhodne sa nekoná žiadny zázrak, ako pri jedničke. Chýba tu totiž režijná ruka Sama Raimiho. Výmena hlavného hereckého predstaviteľa zas až tak nebolí, pod zafačovanou tvárou sa mohol predstaviť prakticky ktokoľvek. ()

cariada 

všechny recenze uživatele

Tohle mě moc nenadchlo celé je to až moc nezáživné a pojednává to spíš o válce mafiánů než o Darmanovi. Který se samozřejmě do všeho plete. ()

Rodriguez 

všechny recenze uživatele

"Odplata má spoustu obětí, skutečné vyníky i ty, kteří za nic nemohou. Mé vykoupení je pohřbeno s těmi co mě zachránili před pomstou a tak budu dál čelit stínům - sám." 45% ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Po skvelej jedničke je síce dvojka jasne nízkorozpočtovejšia, ale pri efektoch to paradoxne nebolo veľmi vidieť. Skôr to 'schytal' príbeh, ktorý má 'nábeh aj výbeh' veľmi rýchly, povedal by som prial seriálový (čo možno pripísať rýchlej videoprodukcii). Lary Drake v roli záporňáka opäť nesklamal, čo možno vypichnúť aj niektorým lepším akčným produkciam. Po jedničke zmenený hl. hrdina povedzme že neurazí, inak sa k nemu nedá čo pripomienkovať. Čo by sa dala pripomienkovať, je hromada nelogičností. Celkovo na nenáročné pobavenie toto typické sci-fi béčko z 90. rokov ale stačí. Hodnotenie: 55% ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Durant se vrací, což jest pohříchu jediný světlý bod (díky sadistickému Larry Drakeovi) tohoto béčka, které se alespoň audiovizuálně a dynamickou kamerou/režií snaží připodobnit Raimiho jedničce. Podruhé totiž ta samá pomsta ani nechutná, ani nedojímá (nejhůř v uspávajícím finále). ()

BMAJTZ 

všechny recenze uživatele

Nuda, nuda a ještě jednou strašná nuda. Jednička byla sice akční výplach, ale tohle je úplně jiné kafe. Několikrát jsem u toho filmu usnul a napotřetí jsem zjistil že mě víceméně ani nezajímá jak to skončí. Mimochodem Durant přežil nehodu nárez helikoptéry do mostní konstrukce a nemá na těle ani šrám, divné. ()

zdeny99 

všechny recenze uživatele

Darkman II je ještě slabší než první díl. Tohle pokračování je již ryze béčkový film poloviny 90. let, který je bohužel ještě k tomu hodně nudný. A to je stěžejní problém filmu. Zaujme tak opět jedině maska Darkmana, kterého tentokrát hraje Arnold Vosloo (známý jako Im-Ho-Tep z MUMIE). Spálená maska mi hodně připomíná Freddyho Kruegera, akorát že Darkman má popálenou jen polovinu hlavy. A když si hlavu obváže do obvazů, tak opět vypadá jako Claude Rains z NEVIDITELNÉHO MUŽE. [316. hodnocení, 24. komentář, 44%] ()

Aurus 

všechny recenze uživatele

První díl bych fakt špatný a podprůměrný a pro mě je dvojka o hodně lepší než jednička a to má druhý díl asi o 20% míň než jednička. Příběh je dobrý, postavy jsou sympatické, hudba je docela dobrá, atmosféru tento film má docela dobrou, napětí je zde asi jenom jednou, akce tu je povedená, lokace jsou zájímavé a kamera filmu je docela povedená. Za mě velké překvapení a 5,5/10 za mě. Jsem zvědav na poslední třetí pokračování. ()

helloween93 

všechny recenze uživatele

Absence Sama Raimiho na postu režiséra, absence Liama Neesona + nelogičnosti v ději - Durant přežil náraz helikoptéry do mostu a nemá ani škrábanec. Velkým plusem je právě účast Duranta, který byl dobrý záporák už v jedničce. Ale to je tak všechno, zbytek už je jen video béčko s nesympatickým Vosloem. 2* ()

GOREGASM 

všechny recenze uživatele

Bez Raimiho a Neesona logicky ubylo kumštu a také peněz. Ne že by první Darkman byl nějaký zázrak, ale dokoukat to šlo zejména díky dvěma zmíněným pánům. Arnold Vosloo má bohužel stejně gumové herectví s prostetickou maskou nebo bez ní a celkově snímek působí velmi televizním, čti nenáročným dojmem. Pro diváka, kterému stačí ke štěstí, že tam sem tam něco bouchne, nebo si dají chlapi po držce, bude pokračování Darkmana beze změny akceptovatelné. Pro mě jde o strmý kvalitativní sešup, kdy motivaci ke zkouknutí třetího dílu budu hledat snad jen po návratu ze sobotního piva v mírně podroušeném stavu. 20% P.S. Pochopil jsem správně, že Darkman v tomto díle je vlastně homeless "superhero"? :-) ()

Rathalos 

všechny recenze uživatele

Myslim,ze toto druhe pokracovanie nie je az take zle,ako tu poniektori pisu,dalo sa na to pozerat,Larry Drake podal opat vyborny herecky vykon,Arnold Vosloo ako Darkman je uplne v pohode,jedine,co mi trosku vadilo,ze uz to ako horor velmi nefungovalo,ale aj tak ma to bavilo...:-) ()

Reklama

Reklama