Reklama

Reklama

Vtipný a dojemný muzikál Čarovný les představuje klasické pohádkové příběhy Popelky, Červené Karkulky, Jacka a fazolového stonku a Lociky - ty všechny spojené v původním příběhu, ve kterém se dále objevuje pekař se svou ženou a přáním založit rodinu, a také zlá čarodějnice, která na oba manžele uvrhla kletbu. Čarovný les je moderním zpracováním oblíbených pohádek bratří Grimmů, ve kterém se protínají příběhy hned několika z nich, a který ukazuje, jaké důsledky mají přání a poslání jejich postav. (Falcon)

(více)

Videa (35)

Trailer 2

Recenze (385)

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Pořádný muzikál musí mít 4 M. A tím myslím muzikál a ne to co u nás socialistické serebrity sepisují jako zhudebnělá ,,libreta'' a v čemž recyklují své socialistické kámoše , kteří by si jinde už neškrtli... Muzikál musí mít poutavý příběh, samozřejmě chytlavé melodie - které vám utkví v hlavě i při sledování závěrečných titulků, promyšlenou choreografii a sympatické herce. Čarovný les, nemá ani jedno. Ba co víc, je to ještě horší. Herci jsou nesympatičtí (fakt se divím Johnymu co tu dělal - ať se radši drží Burtonovy košile). NeJvětší šok jsem měl z čarodějnice Meryl. Nejen, že tak tato má dříve velmi oblíbená a ke všemu ještě velmi talentovaná herečka tak už i pomalu začíná vypadat i bez líčení, ale k mé hrůze si buď ona, nebo někdo jiný myslí, že dobře zpívá... Její zpěv mně poprvé sejmul v jiném muzikálu, kdy jsem zaúpěl Mámamíja ! pořád to ale šlo proti jejímu protějšku zpívajícímu Bondovi Brosnanovi... Tady jí někdo opět obsadil jako zpěvačku a jsem si jist, že lvi tam v Africe na hrobě Redforda se rozprchli jako když střelí.... Písně navíc jsou hrozné, melodie nachytlavé, nezapamatovatelné a to komplet, snad až na závěrečnou píseň. Celkově vůbec nechápu to dnešní prznění pohádek, kdy digitální efekty nejednomu režisérovi sice daly křídla, ale vzaly soudnost. Nechci být konzerva, ale pohádkový muzikál je třeba Divotvorný hrnec. Takhle ne. Dávám jednu jedinou hvězdu za tu dnes už málo obvyklou snahu natočit muzikál. * ()

Hild 

všechny recenze uživatele

Čiré utrpení. Chvílemi jsem si nebyla jistá, zda to celé není myšleno jako parodie na známé pohádky (scéna dvou princů zpívajících u řeky). Filmu chybí atmosféra a není zvládnut ani hudebně, všechny písničky mi přišly úplně stejné, nenajdete zde jednu jedinou chytlavější melodii, což je něco, co se od muzikálu čeká. Film láká především svým hvězdným obsazením, ale už dlouho jsem neviděla film, ve kterém by všechny mužské postavy působily tak nechutně a odpudivě. Vůbec netuším, pro koho je film určen, nedoporučovala bych ho ani rodinám s dětmi, děti Vám u toho ty dvě hodiny nevydrží. Neskutečně trapná slátanina. ()

Reklama

Flego 

všechny recenze uživatele

Rozprávkový guláš bez chuti a vône. Pomiešať rozprávky bratov Grimmovcov je pritom to najmenej bolestné na tomto príbehu. Je ňou najma hudba a pesničky, ktoré okrem jednej sú na jedno kopyto bez nápadu, melódie a spevu ( mnohé sú skôr odrecitované ). Najvačšou výhrou tak zostáva lesná atmosféra a obsadenie, ale keď je scenár na figu, nepomôžu ani herci. Každou minútou je film otravnejší a natočiť ho bola zbytočnosť. ()

Chickenka 

všechny recenze uživatele

Obrovské zklamání! Na film jsem se těšila už od léta, kdy jsem zhlédla trailer a byla nadšená, že muzikál Into the Woods převedli i na filmové plátno. Ale to, co z očekávaného filmu udělali, mě zaráží. Film by měl obrovský potenciál hemžící se samými známými jmény, kteří deklarují, že film by měl být zárukou kvality. Ale opak je pravdou. Jedná se o neskutečnou slátaninu, už po prvních minutách jsem se začala nudit a měla jsem co dělat, abych to vydržela až do konce (nezachránily to ani písničky). Nehledě na to, že některé postavy (ano, přesně ty, Karkulko!) mi byli nesympatické a působili až moc uměle a přehrávaně. Prostě čeho je moc, toho je příliš!. Film rozhodně nedoporučuji ke zhlédnutí nikomu. ()

Sawy 

všechny recenze uživatele

Asi hodinu a půl relativně neurážející podprůměr se ve svém posledním aktu změní v něco... no, slušně řečeno v něco, co naprosto neuvěřitelným způsobem nefunguje. Chápu záměr tvůrců relativizovat klasické pohádkovské "A žili spolu šťastně až do smrti...". Stejně tak věřím, že v divadelním provedení to i docela mohlo fungovat, protože jsem se díval na pár ukázek z představení, které jsou mnohem lepší. Jenže Rob Marshall z toho ve filmové verzi udělal naleštěný paskvil (přímý kontrast se záměrnou laciností, skoro až punkovostí divadelní hry), ze které se v její první části zcela vytratila ironie. A když pak přijde onen twist, který celý film stočí do jiného směru, právě kvůli nezávadnosti všeho před ním se celý film úplně rozpadá. Ale úplně. A je to škoda, protože s podobným obsazením a produkčním zázemím z toho mohla vylézt pecka. Výsledek ale skutečně vypadá, jakoby tvůrci začali film točit, aniž by věděli, co se má stát na jeho konci. Takhle pokažený vysokorozpočtový projekt jsem už hodně dlouho neviděl. 25 % ()

Galerie (252)

Zajímavosti (22)

  • Počas natáčania, keď mala Meryl Streep (čarodejnica) skočiť na stôl, potkla sa o svoj kostým. Celý štáb sa s hrôzou pozeral, ako padá na betónovú zem, iba Emily Blunt ako jediná nestratila duchaprítomnosť a chytila ju. (milealelia)
  • Film je natočen podle slavného broadwayského stejnojmenného muzikálu autorů Jamese Lapina, který se podílel na scénáři, a Stephena Sondheima, který stojí za hudbou a texty písní. (kudelicek)

Související novinky

Zemřel skladatel a textař Stephen Sondheim

Zemřel skladatel a textař Stephen Sondheim

27.11.2021

Svět hudby přišel o jeden z velkých talentů. Ve svém domě v americkém Roxbury včera zemřel oceňovaný textař a hudební skladatel Stephen Sondheim. Médiím zprávu předal umělcův právní zástupce.… (více)

Princ Krasoň dostane vlastní film

Princ Krasoň dostane vlastní film

08.07.2015

Minulost i budoucnost patří disneyovským princeznám. Došlo na ně v Popelce i v Čarovném lese, v Krásce a zvířeti nebo v Mulan pak brzy uvidíme další. Mezi filmy o odvážných dívkách ale u Disneyho… (více)

Sherlock jako Deppův brácha

Sherlock jako Deppův brácha

27.05.2014

Johnny Depp se v posledních letech věnoval hlavně disneyovským blockbusterům, letos se ale všechno změní. Jeho sci-fi Transcendence už máme za sebou, v nejbližší době pak zkusí štěstí v mysteriózním… (více)

Jake Gyllenhaal: Z podsvětí až na Everest

Jake Gyllenhaal: Z podsvětí až na Everest

19.07.2013

Původně si měl v hvězdně obsazeném pohádkovém muzikálu Into the Woods od Disneye zahrát jednoho z princů, ale nakonec před komerční jistotou upřednostnil dva menší, ale ambicióznější projekty. Prvním… (více)

Reklama

Reklama