Reklama

Reklama

Bezmocný

(festivalový název)
Trailer

Obsahy(1)

Snoubenci Mun-ho a Seon-yeong se baví v autě, ale sotva si muž odskočí na benzinové pumpě do obchodu, žena zmizí. Takovou událost nešlo ani v nejmenším předvídat a o to více se nyní snoubenec snaží dostat věci na kloub. Podaří se mu ženu najít, anebo jeho hledání štěstí vyústí v ještě větší smutek a tragédii? Může se stát, že ženino zmizení nebude tím nejhorším, co Mun-hoa potká? Milostné drama s kriminálními prvky pozvolna trousí indicie, které mají prozradit, zda byla žena unesena, anebo zda náhodou nezmizela sama, neboť na svého nastávajícího celou dobu šila boudu. Víceznačný snímek přesahuje žánrové hranice a při postupné rekonstrukci minulosti postav se dotýká obecnějších otázek a citlivě vystihuje stavy hlavního hrdiny, do kterých ho dohnala nečekaná situace. Skrze detektivní zápletku se zde vyjevují psychologické profily postav i téma odcizenosti a pocitu prázdnoty v současném městě, které jsou pro korejskou kinematografii typické. (MFF Karlovy Vary)

(více)

Recenze (22)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Avizovaný mystery horor nečekejte, je to téměř čistý (detektivní) thriller. Ale kvalitní. Příběh je poměrně zajímavý, začíná podobně jako Spoorloos, pak se několikrát zajímavě zahne, chvíli jsem čekal, že to bude pokračovat jako smutná lovestory, ale přijdou další zvraty a končí se jako pěkný napínák. Přesto se mi film nezdál nijak zvlášť spletitý či netradičně/kostrbatě vystavěný, v ději jsem se neztrácel, takže je to spíš takový ten jednodušší západní styl vyprávění (což mi vyhovuje). Technicky a herecky v podstatě bez výhrad, jen bych možná uvítal o trochu svižnější tempo (v 50. minutě jsem měl pocit, že do konce filmu už nemůže zbývat víc než půl hodina). 80 % ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to dosť dobrá kriminálna dráma. Má výborný príbeh o obyčajnom mužovi, veterinárovi, ktorý je práve na ceste so svojou snúbenicou, aby ju mohol predstaviť rodičom, ale ona sa počas prestávky na odpočívadle stratí. Čoskoro si uvedomuje, že vlastne o nej nič nevedel a dokonca prevzala identitu inej ženy, ale keďže ju nadovšetko miluje, chce ju za každú cenu nájsť a zistiť celú pravdu a preto požiada o pomoc svojho bratranca, bývalého detektíva. Spracovanie sa mi páči, ale stále sa z toho dalo získať aj viac. Nadmieru spokojný som s prvou polovicou, film sa začne prakticky hneď tým dôležitým a celú túto polovicu je to príjemne dynamický kriminálny film, kde sa stále niečo deje, stále som mal pocit, že keby mi unikla čo i len minúta z filmu, tak sa môžem stratiť, nové a dôležité informácie tu pribúdajú rýchlo, takže tu v rámci žánru nemám čo vytknúť, ale druhá polovica je už predsa len o niečo slabšia, väčší priestor dostane postava snúbenice, kriminálny žáner sa výrazne obmedzí na úkor takej rodinnej drámy, stále sa na to dosť dobre pozerá, film sa po celý čas udrží výrazne nad priemerom, ale kvôli prvej fázi som očakával predsa len trochu niečo iné, viac thrillerovo ladené a tak dopadol aj záver, nie je zlý, ale ani vydarený. O akciu tu vôbec nejde, tu sa nenájde prakticky vôbec nič, iba pár klasických žánrových prvkov v záverečnej fázi, ale dej je ladený tak, aby ani nechýbala. Herecké obsadenie je na tom dobre, síce je tu málo známych tvárí, ale nemám s tým problém, sympatický hlavný hrdina, ktorému som fandil, zaujímavá postava snúbenice, ktorá je dobre napísaná, ale aj zahraná, bavil ma aj detektív Jo Sung-Ha a nemám problém ani so zvyšnými postavami. Réžia a technická stránka sú výborné, presne tento typ mám v tomto žánri rád, výborný vizuál, dynamika filmu, tu nemám čo kritizovať. Škoda, že si tvorcovia vybrali iný smer, než som spočiatku očakával, ale aj tento je dobrý, všetky stránky sú výrazne nadpriemerné, som dosť spokojný. 77% ()

chezush 

všechny recenze uživatele

Napínavý, tajemný thriller, u kterého si myslíte, že Vás nemůže nic překvapit, ale v každé další minutě nebudete vědět na čem jste, protože je plný zvratů a překvapení. Aneb, není vše takové, jaké se zdá.. Jen kdyby stopáž filmu byla o něco kratší, tak bych se vůbec nezlobila, protože to chvilkami působilo nudně a utahaně. ()

balone 

všechny recenze uživatele

Celou dobu jsem čekal na odpověď proč žena z auta utekla, když odpověď přišla ani už jsem ani o odpověď nestál, protože ta gradace k cíli byla tak dlouhá, že jsem skoro zapomněl začátek. 50% ()

bassator 

všechny recenze uživatele

47th KARLOVY VARY INTERNATIONAL FILM FESTIVAL 2012 - ANOTHER VIEW - Jiný pohled (Hwacha / HELPLESS / Bezmocný) - Napínavé a nepředvídatelné od začátku do konce, film plných zvratů, film ve kterém si člověk nemůže být jistý ničím... - 7. 7. 2012 - kino Lázně III - Karlovy Vary - 75% ()

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

Na benzínové pumpě zmízí snoubenka. Ve spěchu vyklidí byt. Setře všechny své otisky. Muž následně zjišťuje, že o ní vlastně nic nevěděl. Ani jméno nebylo její. Komplikované, bezmocně bolestivé, udržující napětí. Hledání. Jen možná úplný konec mi až tak nesedl. ■ Oba hlavní mužské představitele (Lee Seon-gyoon, Cho Seong-ha) znám dobře, oba mě baví a možná i proto se mi film líbil (jen jsem si z předešlých rolí představoval Cho Seong-haa vyššího). ()

Kmotr 

všechny recenze uživatele

Dobře propracovaný film se spletitou zápletkou, který zdařile pracuje s napětím. V rámci současné korejské kinematografie však nejde o žádný zázrak, nejde o nic, co by divák již neviděl jinde a lépe. Nevýrazné herecké výkony a především romantická linie, která poněkud narušuje tempo filmu dělá z Hwacha průměrný festivalový film. FFKV ()

wikked 

všechny recenze uživatele

Jihokorejský krimithriller podle tradiční šablony zapůsobil na závěr festivalu paradoxně jako svěží vítr. Formálně není co vytknout, jihokorejci podobné filmy zkrátka točit umí, ale zároveň ničím nevyčnívá nad své kolegy v žánru. // KVIFF 47. ()

stration 

všechny recenze uživatele

Povedená korejská jednohubka, kde největší slabost vidím v množství twisterů, v kterých je velice lehké se stratit. Ovšem na druhou stranu se člověk ani na chvilku nenudí. Jediným mínusem je konec, který naopak nějaký zásadní zvrat potřeboval. ()

Fíla 

všechny recenze uživatele

Tak nějak při závěrečných titulcích si říkám, dokáží Korejci udělat normální film? Mě zatím jejich filmy baví a každý je něčím zvláštní a nejsou stejné. Tohle byla jízda nečlověka, který ovšem měl emoce. Hlavní hrdina, chcete li ho tak nazývat, je opravdu panem bezmocným, určitě na konci, ale celkově z toho vyplyne, že to tak prostě je. Myslím si, jak bylo tempo docela vysoké a nic nebránilo dalšímu postupu v pátrání. Dějově docela silné, herecky taky a nemám ani moc výtky ke scénáři, nebo režii. Všechno do sebe dokázalo krásně zapadnout. Jasně, stane se, že někdy nějakou pasáž buď špatně pochopíte a nebo jí nepochopíte vůbec. Z toho se tady dá vcelku v klidu vybruslit. Mile překvapen. ()

Lord.Jim 

všechny recenze uživatele

Jedna z mála kotejských krimi, kde se cajti nechovali jako totální dementi a byli schopni jednat poměrně logicky. Celkem unikátní jev u korejské krimi. Jinak to byl naprosto úžasnej film, po všech stránkách, hlavní hrdina tak uvěřitelnej a i ta jeho frajerka mi přišla dost dobrá. Hrozně příjemně mě to překvapilo. ()

campix 

všechny recenze uživatele

[MFFKV - 2012] Příjemně překvapivý jihokorejský thriller. To je Bezmocný. Chvilku jsem si sice myslel, že by mohlo být něco trošku akčnějšího na způsob 96 hodin při pátrání po své manželce, ale je to spíše takové trošku mysteriozní hledání. Stopáž je sice trošku delší, ale i tak jsem se udržel v napětí po dobu filmu. Jediné co bych tak nějak vytkl, je herecký výkon hlavního představitele, celkově je sice v pohodě, jenže v některých scénách dosti silně přehrává a například, když se vzteká u auta a kope do něj, tak mi připadá, že jsme našli nového asijského Nicolase Cage. Jinak opravdu super film a letos jsem ve varech asi nic lepšího neviděl, také musím, ale poznamenat, že jsem toho moc neviděl. ()

Cedr 

všechny recenze uživatele

Vydařený drama-thriller jehož hlavním pozitivem je, že pátrání po zmizelé snoubence je zpracováno uvěřitelnou formou. Ač se děj odehrává v relativně všedních lokacích vizuální stránka filmu je moc pěkná. Ústřední trio skvělé. Odkrývání zápletky chytne a nepustí, ale k dokonalosti by byl potřeba méně rozpačitý závěr, který po zdařilé finální gradaci působí méně úderněji než mohl velmi snadno být. ()

venca163 

všechny recenze uživatele

Příjemná tečka v závěru festivalového dne, která mě osobně nepřišla tak jednoduchá na pochopení (semtam jsem si chrupnul), ale ve výsledku celkem v pohodě zvládnutelná. Příběh rozhodně zaujal. Líbili se mi herci - naprosto skvěle byla zpracovaná i zahraná hlavní postava mladého veterináře, také jeho kámoš/soukromé očko a jeho sestra z ordinace. Film opravdu není mysteriózní, ale zní to asi dobře, nechal bych to tady =). Kromě toho, že se člověk musí smát, než si zvykne na tu jejich řeč, tak pobaví i to, že postavy z filmu zjišťují nějaké šokující informace z lejster, které jsou samozřejmě napsané korejskými znaky. (75%) ()

netahlo 

všechny recenze uživatele

Muj dalsi osobni pokus proniknout do asijske filmove tvorby byl opet neuspesny. Mozna by to dopadlo jinak kdyby tam hrali normalni bili herci a mluvili srozumitelnejsim jazykem. Takhle se mi opet vsichni pletli a za chvili jsem nevedel, kdo je kdo. ()

lucijelucije 

všechny recenze uživatele

Vynikající thriller s prvky krimi. Do poslední chvíle věříte a doufáte, že může všechno být jinak =) Helpless je napínavý a bezmocný stejně jako jeho hlavní hrdina. Líbí se mi námět, který pulzuje každým krokem, jež odkrývá tajemství v nepříznivou jistotu. ()

Zyne 

všechny recenze uživatele

(MFF KV 2012) příjemné překvapení, byť to úplná pecka prostě není. filmařsky ale na vysoké úrovni, tempo vysoké, postavy zahrané velmi dobře, zvratů docela dostatek. určitě doporučuju, tohle jsou velmi silné tři hvězdy ()

driverx 

všechny recenze uživatele

Klasicky priklad remeslne dobre odvedene prace, ktera neurazi, ani nenadchne. Druhy den nebudete vedet, o cem to bylo. ()

Kellerman 

všechny recenze uživatele

Solidně zpracovaný thriller bez větších překvapení,tedy alespoň pro diváka,který už něco viděl.Režisér pracuje s mysteriózními,až hororovými prvky docela nevzrušivě,občas to ozvláštní lehkou změnou žánru i směřování,celkově ale typicky průměrný festivalový film odsouzený k zapomění. ()

Reklama

Reklama