Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Adele (Kate Winslet) před časem opustil manžel a ona se z toho dosud nevzpamatovala. Místo toho, aby se starala o svého třináctiletého syna Henryho, pečuje on o ni. Rozpad manželství navíc prohloubil její uzavřenost, úzkostlivě se proto vyhýbá styku s okolím. Výjimkou jsou jen pravidelné výpravy pro zásoby do blízkého supermarketu. Při jedné z nich se seznámí s Frankem (Josh Brolin), který ji dost nesmlouvavě požádá o pomoc. Frank právě uprchl z vězení, během útěku se zranil, a proto hledá dočasnou skrýš, alespoň než se přežene první vlna pátrání. Vyděšená Adele ho vezme k sobě domů a snaží se mu ve všem vyhovět, jen aby jí nebo Henrymu něco neudělal. Postupně se ale odhaluje, že pod drsnou slupkou zločince se skrývá tragický příběh chlapa, který by neublížil ani mouše, kdyby ho k tomu nedonutily okolnosti, a Frank začne Adele postupně ukazovat i svou pravou tvář. A žena, která si podvědomě naplánovala, že zbytek života prožije v zoufalství, najednou pocítí záchvěv štěstí, naděje a lásky. Uvědomí si, že se má o koho opřít, byť je to zločinec na útěku. Otázkou je, zda jim to může vydržet déle než jeden prodloužený víkend na konci léta. (Cinemart)

(více)

Videa (18)

Trailer 1

Recenze (387)

Kaka 

všechny recenze uživatele

Reitman umí výborně zachytit na plátně chemii mezi lidmi skrze šikovně stříhané záběry na hlavní protagonisty a jejich řeč těla. Koneckonců uměl to už v jeho dřívějších filmech - především pak v "Up in The Air". V podstatě je to i velmi podobná konverzačka, akorát o dvě dekády zpět a s tím rozdílem, že tentokrát hlavní protagonisté vědí naprosto přesně CO chtějí, v minulém filmu si na TO museli nejprve přijít. Možná tohle ubírá snímku na puncu realističnosti a lehce to padá do červené knihovny (formou zpracování a vypravovaní), avšak Brolin i Winslet mají charizma. Škoda scénáristicky předvídatelné druhé poloviny, protože počáteční konverzačka bavila velmi. ()

Sinecod 

všechny recenze uživatele

Ne, že by to nebylo hezké, ale celou dobu mi v hlavě ťukala pochybnost, tj. v prodlouženém víkendu, se nikdo nezamiluje do člověka, ještě k tomu takového, kterej nám krvácí na dlaždičky a tráví své dny ve vězeňské cele a ikdyž umí vařit a péct broskvové koláče, je to velice nereálné. Celý film se mírně vleče a jede si ve své rovině a nikdy z ní neodbočí. A co mě iritovalo snad nejvíce bylo, že měli všichni mastný vlasy. To bylo v roce 1987 populární? ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Poctivá limonáda osvěží i v malém množství.. Stopa Eastwoodových filmů Dokonalý svět a Madisonské mosty je více než znatelná a tu a tam probleskne i jejich emoční intenzita. Reitmanovi lze vyčíst nevhodný timing flashbacků či některé zdánlivě zbytečné linie vedlejších postav, ale na konci si svoje počínání s přehledem obhájí. Červená knihovna? Možná pro toho, kdo ji nezažil.. Apropo, slabostí druhých raněná Kate je skvělá, Josh jako romantický Pohlreich z lapáku jakbysmet. Čistit venku okapy, když vás hledá půlka státu, to chce drtivé vítězství citu nad rozumem.. ()

Handle 

všechny recenze uživatele

Velmi rozporuplný dojem. Ovšem spíš mám tendenci kritizovat, jelikož si myslím, že potenciál tam byl obrovský. Na můj vkus až příliš nereálné a zbytečně nudné. Někdy jsem ani nepochopil smysl některých scén či postav a tak pomalé tempo se podle mě pro tento snímek nehodilo a film prostě v žádném ohledu nevynikl, přestože mohl. Jinak mě to ale po celou dobu zajímalo, neotravovalo a nemůžu říct, že se mi to nelíbilo, což je vlastně divné, vzhledem k tomu, kolik věcí mi tam vadilo. Každopádně jsem čekal víc, to bezpochyby. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Příjemný snímek, který nezpracovává osudové setkání dvou lidí nijak dramaticky. Labor Day není žádné strhující a tíživé drama plné skrytých emocí, bolesti či zoufalství z nenadálé zapeklité situace. Snímek netlačí na pilu, příběh o setkání jedné osamělé ženy a uprchlého trestance předkládá v podstatě jako rodinnou "idylu." Josh Brolin se zdá být dokonalým mužem. Jen co se dostane Kate Winslet do domu, začne jí v podstatě od podlahy až ke střeše spravovat barák, vymetat okapy, naučí synka baseball a především umí péct výborný broskvový koláč:) Je to přesně takový ten typ sexy drsňáka, takže když pak shodil ten svůj vous a vlasy, trochu mě to zklamalo, vypadal až příliš uhlazeně a tak nějak usedle. Prostě od doby, kdy jsem ho viděla v Tahle země není pro starý, preferuji Joshe Brolina s fůsama:) Dawson v roli policisty překvapil, Spidey coby dospělá verze syna potěšil, stejně jako agent Coulson či J.K. Simmons. Naproti tomu nesympatické postavy zastaly protivná a vychytralá teenagerka, která synkovi tak chytře radila, co by měl dělat, stejně jako otravná sousedka. A jsem ráda za ten hezký konec, myslím, že si ho zasloužili. "Chtěl bych dalších 20 let, abych s tebou mohl prožít 3 dny." ()

Galerie (134)

Zajímavosti (11)

Související novinky

Co chystá Jason Reitman?

Co chystá Jason Reitman?

10.05.2016

Po Děkujeme, že kouříte, Juno a Lítám v tom patřil Jason Reitman mezi nejobletovanější mladé režiséry. Po Znovu a jinak, Prodlouženém víkendu a Mužích, ženách a dětech už mu ale tolik lidí nevěří.… (více)

Reklama

Reklama