Reklama

Reklama

Ledové ostří

Trailer

Obsahy(1)

Doug Dorsey byl nadějí a hvězdou amerického hokeje. Vážné zranění oka ho však připravilo o kariéru, slávu i naději na olympijské zlato. Bohatá Kate Moseleyová patří ke špičce amerického krasobruslení, kterému se věnuje odmalička. Pád během rozhodující finálové jízdy ji však připravil o olympijskou medaili i partnera. Když její trenér Anton Pamchenko při hledání nového partnera pro následující mistrovství dojde na konec seznamu, protože žádný z volných krasobruslařů nebyl pro Kate dost dobrý, rozhodne se k riskantnímu kroku a dá ji dohromady s Dougem. Zpočátku se zdá, že se pokouší o zázrak. Pro hokejistu není krasobruslení opravdovým sportem, a navíc vydržet se samolibou Kate, odmalička vychovávanou v přepychu a přesvědčení, že je ta nejlepší, se zdá téměř nemožné. Pro Kate je zase nemyslitelná představa, že by měla vytvořit dvojici s nevzdělaným venkovským buranem. Protože je to však pro oba poslední šance, za neustálých hádek se neochotně pod Antonovým vedením pustí do přípravy. Doug musí bruslit odlišným způsobem a Kate se zase musí smířit s tím, že narazila na někoho, koho nedokáže ovládat. Z neustálých roztržek a uštěpačných poznámek se pomalu vynořuje nejen souhra na ledě, ale také přátelství, které nenápadně přerůstá v cit mnohem hlubší, než je pouhá společná touha po vítězství. Blíží se mistrovství USA v krasobruslení, a s ním nominace na další olympiádu. Bude to pro Douga a Kate křest ohněm a současně poslední naděje k cestě za vysněnou medailí… (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (262)

togaf 

všechny recenze uživatele

Film by byl mnohem lepší, kdyby hlavní hrdina dokázal hrát se zavřenými ústy. Tím nemyslím, že by dialogy byly špatné, jen má prostě Sweeney i v mlčících scénách pootevřenou pusu. A to je iritující. Ale i tak to byla netrapná romantická komedie, což oceňuji, v tomto žánru je absence trapnosti ne příliš častý jev. Bohužel. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

„Když se budete dívat dostatečně dlouho, uvidíte tam zlatou olympijskou medaili“, pronese otec hlavní hrdinky, krasobruslařky, k jejímu novému partnerovi na ledě, který si zrovna prohlíží prázdnou vitrínu. Otce hraje Terry O’Quinn, tzn. John Locke ze Ztracených, což ale není podstatné, Podstatné je, že výše uvedenou větu jsem se marně snažil uplatnit na snímek Ledové ostří. Ač jsem poctivě koukal celých sto minut, neviděl jsem nic víc než všední romanticko-sportovní drama, navíc naivňoučké a hodně americké. Možná jsem se nekoukal tím správným směrem, nicméně koukal jsem rád. Žádné překvapení, přesně nalajnovaná limonáda o tom, jak se z potvory stane hodná holka, která najde toho pravého a navíc (nejspíš) vyhraje nějaký ten metál (třeba olympijský). Zábavné tréninkové scény podbarvené ruským akcentem mistra Pamchenka, zábavné škorpění mezi rozmazlenou princezničkou a synkem z venkova a najednou už tady je poslední, nejdůležitější jízda, stejně podivně sestříhaná jako všechny předchozí, a po ní už jenom spokojený úsměv a závěrečné titulky. Myslím, že stačí. „Odpich!“ 70% Zajímavé komentáře: Decker, Merggie ()

Reklama

Phobia 

všechny recenze uživatele

Příjemná romantická komedie ze sportovního prostředí. Vzájemné dožírání se hlavních protagonistů pobavilo, stejně jako svérázný ruský trenér a počáteční neschopnost hokejisty Douga (D.B. Sweeney) uvyknout na "dámské" brusle se zoubky. Co si budem povídat, Dougovu nechuť plně sdílím, jen jsem se s tím zapeklitým "zoubkovým" problémem nikdy nesmířila: mně je v dětství musel strýc zabrousit, abych z rybníka nechodila s rozbitými ústy:-))). A v dospělosti jsem si prostě rovnou koupila kanady, můžu nakašlat na zažité konvence - já chci bruslit rychle, ne hopsat po špičkách :-P. 60% ()

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Mladý a nadějný hokejista je vinou zranění připraven o svůj život v roli profesionálního hráče NHL. Vrátí se však na led poněkud nezvykle. Po boku krásné a temperamentní Kate jako krasobruslař. Milá zábavná a nestárnoucí komedie. Samozřejmě, že spoustou klišé se neprokouše každý divák, aniž by neutrpělo jeho heterosexuální já a nejeden by po zhlédnutí filmu chtěl zabrousit do knihovny pro nějaký ten plátek pro osamělé přestárlé panny se smečkou koček. Já se u téhle komedie vždy pobavím a přehlížím ty drobné chyby, jelikož oslava Ameriky a ukázka patriotismu je zde naštěstí posunuta naprosto do pozadí vztahem hlavních hrdinů a to je velmi dobře. Víc takových filmů. 80% ()

ZkuKol 

všechny recenze uživatele

Když Nova začínala, divačky po tomto filmu šílely. Dnes už je možné v klidu konstatovat, že se jedná o velmi slabou sportovní romanci s pár povedenými záběry na ledu. Hlavní pár moc nefunguje - hlavně díky Sweeneymu a jediný herec, který zaujme je Terry O'Quinn (Ztraceni). Soundtrack je smutným svědkem nerozhonosti mezi 80. a 90. lety. Scénář psal promrzlý pisálek mezi jednotlivými svařáky a zjevně se mu do práce občas i vylily. Mistr Glaser je takový borec, že dnes už točí jen slabé tv seriály. A protože ani tehdy nezaznamenal film v USA nějaký ohlas, jde vlastně spíš o zajímavý český dobový fenomén, než o film:-) On je hokejistka, ona neúspěšná krasobruslařka, před nimi je vidina Olympiády a úspěchu - co myslíte, mají na to?! ... 30% ()

Galerie (104)

Zajímavosti (7)

  • Při nátáčení se společně s D.B. Sweeneyem věnovala dva měsíce tréninku krasobruslení. Při tomto tréninku mezi nimi vzniklo blízké přátelství, které trvá dodnes. (Bauer)
  • Díky tomuto zranění přišla Moira Kelly o roli Kit Kellerové, která jí byla nabídnuta ve filmu Velké vítězství. (Bauer)
  • Španělská verze filmu má 102 minut. (Cheeker)

Reklama

Reklama