Reklama

Reklama

Ledové ostří

Trailer

Obsahy(1)

Doug Dorsey byl nadějí a hvězdou amerického hokeje. Vážné zranění oka ho však připravilo o kariéru, slávu i naději na olympijské zlato. Bohatá Kate Moseleyová patří ke špičce amerického krasobruslení, kterému se věnuje odmalička. Pád během rozhodující finálové jízdy ji však připravil o olympijskou medaili i partnera. Když její trenér Anton Pamchenko při hledání nového partnera pro následující mistrovství dojde na konec seznamu, protože žádný z volných krasobruslařů nebyl pro Kate dost dobrý, rozhodne se k riskantnímu kroku a dá ji dohromady s Dougem. Zpočátku se zdá, že se pokouší o zázrak. Pro hokejistu není krasobruslení opravdovým sportem, a navíc vydržet se samolibou Kate, odmalička vychovávanou v přepychu a přesvědčení, že je ta nejlepší, se zdá téměř nemožné. Pro Kate je zase nemyslitelná představa, že by měla vytvořit dvojici s nevzdělaným venkovským buranem. Protože je to však pro oba poslední šance, za neustálých hádek se neochotně pod Antonovým vedením pustí do přípravy. Doug musí bruslit odlišným způsobem a Kate se zase musí smířit s tím, že narazila na někoho, koho nedokáže ovládat. Z neustálých roztržek a uštěpačných poznámek se pomalu vynořuje nejen souhra na ledě, ale také přátelství, které nenápadně přerůstá v cit mnohem hlubší, než je pouhá společná touha po vítězství. Blíží se mistrovství USA v krasobruslení, a s ním nominace na další olympiádu. Bude to pro Douga a Kate křest ohněm a současně poslední naděje k cestě za vysněnou medailí… (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (262)

Flynn 

všechny recenze uživatele

Film, který už se stal takovou tou TV klasikou, která kdysi startovala v hlavním vysílacím čase a postupem času uvolnila místo a tlačí se do času, kdy hrajou na jiných kanálech pohádky. Ono to vlastně taková pohádka je, o přeučeném hokejistovi, který se stane skvělým krasobluslařem a jejich nevídaném triku. Na film jsem si vzpomněl hlavně při parodii Blades Of Glory (které se nepochopitelně jmenuje v češtině naprosto stejně jako tento film). ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Pamätám sa ešte na základke, ako to všetky moje spolužiačky žrali. A ja, tajne zamilovaný do Moiry Kelly, som sa tváril, že ma Ľadové ostrie nezaujíma. Jasné, že ma zaujíma, aj po stoosemdesiatej repríze! Narozdiel od iných preceňovaných slaďákov (Hriešny tanec), táto naivná romantika nikdy nestratí nič zo svojho kúzla. Nech je vizuál zostarnutý ako chce. ()

Reklama

velkyvezir 

všechny recenze uživatele

Jistě, od začátku je jasné, že ti dva, kteří se nemohou snést, se do sebe zamilují a že film je tak dalším romantickým slaďákem, kterých už bylo natočeno stovky, ne-li tisíce. Jenže ono to zde funguje jinak - sympatičtí herci, příjemné prostředí zimních hal a krasobruslení. Příjemná podívaná na den, kdy chcete lenošit a nemáte náladu na náročné snímky. ()

HonzaSim 

všechny recenze uživatele

K ledu mám velmi kladný vztah, takže to byla příjemná podívaná. Líbil se mi kontrast hokeje s krasobruslením a vůbec celý děj, který ani chvilku nenudil, naopak rychle ubíhal. Z tohoto pohledu trochu škoda, že má film jen hodinu a půl. Vše je okořeněno spousta hláškami a vtipnými situacemi. Krasobruslení je zvláštní sport. Soutěže jednotlivců mě moc neberou, ale jízdy párů stojí za shlédnutí. Zvláště, když se dobře zvolí hudba a pár jede na stejné vlně. (SPOILER: To se ovšem ze začátku nedalo říct o tomto páru a počáteční nenávisti. Jejich vztah se pozvolna změnil až do opačných citů a tak by se Ledové ostří dalo zařadit jak mezi sportovní, tak romantické filmy.) Nechápu, co na tom některým tak vadí. Myslím, že bez jiskření (v jakémkoliv slova smyslu,) by tento film nebyl tak zajímavý. Ze začátku se mi Kate moc nezdála, ale nakonec mi byly sympatické obě hlavní postavy. Objektivně bych asi dal čtyři hvězdy, osobně jsem byl moc spokojen a přidávám pátou hvězdičku. Na závěr mi zůstaly v hlavě dvě citace. "Žít s tebou nemůže být o nic těžší, než žít bez tebe." "Když se budete dívat dostatečně dlouho, uvidíte tam zlatou medaili." 80% ()

Jordan 

všechny recenze uživatele

osemdesiate roky doznievajú na ľade - táto romantická komédia z 1992 nesie ešte veľmi veľa z osemdesiatych rokov - chvalabohu prevažne toho dobrého - divnú muziku, mierne neuveriteľný námet (hokejista - krasokorčuliar) a žánrovú alchýmiu (komédia, romantika, športový film, buddy movie), no záberovanie a snímanie sa snaží byť už dynamicky v 90 rokoch, je "klipové", herci hrajú civilnejšie. je zvláštne, že tak sympatická a krásna herečka, ktorá navyše (podľa mňa) vie aj hrať a očividne v tejto dobe - na začiatku deväťdesiatych - išla hore (Cutting Edge, Chaplin, Leví kráľ) sa nejako utiahla; rovnako režisér už nenatočil, ba ani nedostal nejak veľmi príležitosť ukázať sa, a tak sa tento síce v žánri dosť schematický a podľa jasnej štruktúry a po vyšľapanej koľajničke idúci, no predsa vysoko pozeratený a zábavný film ostal ich jedinými vrcholovými úspechmi. možno mierne prehnané, no nostalgické 4 * ()

Galerie (104)

Zajímavosti (7)

  • Předtím, než Kate (Moira Kelly) a Doug (D. B. Sweeney) začnou hrát hokej, rolba čistí led. Když pak začnou, led ve stavu, jako před úpravou. (chleba24)
  • Při nátáčení se společně s D.B. Sweeneyem věnovala dva měsíce tréninku krasobruslení. Při tomto tréninku mezi nimi vzniklo blízké přátelství, které trvá dodnes. (Bauer)
  • Díky tomuto zranění přišla Moira Kelly o roli Kit Kellerové, která jí byla nabídnuta ve filmu Velké vítězství. (Bauer)

Reklama

Reklama