Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Detektivní příběh se odvíjí od chvíle, kdy je z vězení na svobodu propuštěn násilník Jiří Drobný (F. Blažek). Ve svém hledáčku má ty, kteří zásadně ovlivnili jeho osud. S těmi si chce vyřídit své účty. Vysoko na jeho seznamu je i soudní psycholožka Taterová (I. Chýlková), půvabná, ale nesnášenlivá žena, která svým nesmlouvavým postojem přispěla k mnohaletým trestům dlouhé řady pachatelů. Shodou okolností je to bývalá spolužačka plukovnice Ličkové (V. Freimanová). Obě ženy se setkávají spolu s kolegy při přípravě abiturientského večírku. Ráno je ale Taterová nalezena ve svém bytě mrtvá, byla zavražděna. Podezřelých je hned několik: například jeden ze spolužáků, který ji kdysi miloval, nebo bývalý vězeň, kterému svým posudkem přitížila, a samozřejmě i delikvent Drobný. Případ je složitější, než se na první pohled zdá, je tu však zkušený vyšetřovací tým (P. Štěpán, L. Zedníčková a O. Vlach), který i tento případ zdárně vyřeší. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (58)

gatuso 

všechny recenze uživatele

Spousta druhoradych hercu hraje tezce predvidatelne. Freimanova, Zednickova, Obermaierova, Chylkova. Notabene, uveritelnost jejich roli je diskutabilni. Freimanova dost prehravala a porad mam v pameti to jeji mensi leve oko... Konec filmu zdupal cely pribeh dolu, a v prubehu filmu se objevovala spousta wtf momentu [napr. pri objeveni auta ve tme v lese, se vysetrujici tym nemuze dostat do zamceneho kufru a po vyzve detektiva at se po necem podiva se jeho kolega objevi za par sekund s zeleznou tyci s kterou ten kufr otevrou....]. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Film, který je u mě na pomezí dvou a tří hvězd. Ale já nakonec takto. Stín smrtihlava by se mohla jmenovat i předchozí kriminálka Hrobník. Také tam byla podezřelá úplně jiná osoba. Ale to jen tak na okraj. Byla to docela zajímavá kriminálka, která ale měla své ALE. Měli jsme možnost sledovat vlastně dva zločiny, stejně jako v předešlém snímku. Filmaři nezměnili ani to, že opět jsme v jednom případu vraha znali, v druhém ne. Bohužel hlavně dialogy byly dost slabé. Pokud například Lucie Zedníčková má svůj reálný předobraz, pak se nedivím tolika vtipům na policisty. Arogantní a neústupná. Závěr byl pak vyloženě směšný. Šéfová v podání Veroniky Freimanové totiž nemohla vědět, že nebude Filip Blažek střílet na hlavu. A mohl to dokonce udělat zezadu. Takže místo, aby na něj čekala někde ve skrytu s tím, že jej prostě zatkne, čekala jako lovná zvěř, zda neudělá pachatel chybu a on ji udělal. Určitě by se takto chovala při zatýkání policie. Tři různí režiséři a tři různé filmy. Celkově na mě ale tato kriminálně-detektivní série dojem fakt neudělala a policii zase neudělala dobré jméno. ()

Reklama

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

( POZOR !! OBSAHUJE SPOILERY !! ) "Končim !! Už na mě mávaj důchodovým výměrem !! Možná je to parte, ale já blbě vidim na dálku.." ;) Myslím, že v případě Stínu smrtihlava vlastně vůbec nezáleží, zda tu tu synopsi trochu obnažím, protože ten platí za vůbec nejslabší příspěvek už tak dost slabého volného detektivního cyklu z pera - Přiznám, že tady mi ta metafora připadá zvlášť vtipná, protože autor je skutečně hrozný škrábal.. - Viktorína Šulce, který vždy přijde se zajímavou myšlenkou, ale tu nakonec svou fušeřinou naprosto zprzní, když neschopen si pohrát se syžetem jen na svůj prvotní nápad ledabyle navěšuje další a další motivy a vraždy, aniž by se je mnohdy obtěžoval lépe dál vysvětlit.. Těžko hledat nějaká pozitiva na podobné šmíře, jistě Oldřich Vlach, to už je zkrátka taková jistota, ale jeho postava působí spíš jako takovej hodnej děda než starej mazanej polda, Veronika Freimanová herecky naprosto v pořádku platí za stejně nevěrohodnou postavičku jako tragická Lucie Zedníčková, byť hlavně dík castingové zhovadilosti, ale nejvíc zamrzí zde skutečně skvělý výkon Filipa Blažka, jemuž však Šulcův skript vkládá do úst tak křečovité a umělé dialogy, že se jednomu až zvedá žaludek.. V důsledku nesmírně špatná kriminálka postrádá atmosféru, řád i tempo, když navíc v rukou vážně hrozného režiséra Georgise Agathonikiadise - Ty, vole, to je jméno !! - naznačuje, že se tvůrcům vlastně tak nějak přihodilo jen něco podobného jako Honzovi Čenskému, který vlastně vraždit vůbec nechtěl, jen se prostě při vidině nějaké legrace dostal do situace, kterou prostě při nejlepší snaze nedokázal ukočírovat.. A to finále, díky němuž Smrtihlav přijde o tu druhou hvězdičku ?? K smíchu a zároveň k pláči.. ()

EddieIron 

všechny recenze uživatele

Psycholožka,která říká pacientovi,že je zrůda?To by jí snad člověk ten konec i přál!Film je jen o trochu lepší než předchozí dva díly,čemuž pomohl velmi uvěřitelný Blažek,takže Vlach už na to není sám.A dalším kladem je menší prostor pro Zedníčkovou.Jí role fanatické policistky nesedla vůbec a já doufám,že je to definitivní konec. ()

Kozlowski8 

všechny recenze uživatele

Kdo zavraždil psycholožku Taterovou? To je hlavním otazníkem české krimi, napumpované hereckými hvězdami, které však, už tak slabý scénář, příliš nepodrželi - spíše naopak. Z pětice hlavních rolí nezklamali pouze Blažek a Bydžovská. Naopak Čenský, Vlach a především Zedníčková a Freimanová ve svých rolích působili velice toporně a nepřesvědčivě. Hloupý závěr tomu všemu nasadil korunu.15%. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (2)

  • Když se Jirka Drobný (Filip Blažek) vrací z vězení, hraje píseň „Aurea Prima“ od Martina Laula. Dále od autora ve filmu zazněly skladby „Femme Fatale“, „Scary Places“ a „Surprise“. (xynti)

Reklama

Reklama