Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hana a Tomáš tvoří komorní duo. Jsou mladí a všechno je před nimi. Ona zpívá a on ji doprovází na klavír. Vítězí v prestižní soutěži a okamžitě je o ně zájem. Agentura je posílá na koncerty po celé republice. Někde je to skvělé, jinde hrozné. Hlavně ale musí jezdit rychle, než je vytlačí laureáti z jiných soutěží. A Dan s Hanou jezdí a hrají a jsou šťastní. A pak se jedné noci, na zpáteční cestě, všechno zastaví. Vteřina nepozornosti a kolo štěstí se zadrhne. Můžete láteřit, plakat, prosit ? všechno je marné. Neexistuje žádná spravedlnost, žádná omluva, nic. Existuje jen příčina a následek... Herci Máša Málková a David Švehlík hrají jako o život. A o život opravdu jde. I když se ke všemu přiznají, i když se cítí vinni, i když se oba snaží všechno vzít na sebe, jejich kariéra se hroutí, agent mizí a jejich neštěstí přitahuje už jen bulvár. Z vítězů se stávají poražení, z milenců - vrazi. Televizní film Aplaus, to je jedna velká herecká exhibice ústřední dvojice Máši Málkové a Davida Švehlíka. Ostatní, Jitka Smutná, Svatopluk Skopal, Lenka Vlasáková, Oldřich Vlach a další, jim skvěle sekundují. Scenáristé Věra a Václav Šaškovi napsali silný příběh a režisér Jaroslav Brabec potvrdil, že je stále ve skvělé formě. Za kamerou stál Petr Koblovský. Natáčení proběhlo v Praze a okolí na sklonku roku 2011. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (30)

Čtec 

všechny recenze uživatele

Ten Jirásek a jeho krásná hudba... Já ho ještě před nedávnem neznal, ale poslední dobou se s jeho hudbou začínám potkávat a je vždy parádní (Santiniho jazyk, Bathory)... Takže k průměrnému hodnocení (ale příjemně překvapila Máša Málková, kterou jsem znal jenom z Gamepage...) přidávám jednu speciální hvězdu za tu hudbu. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Tohle je docela oříšek. Postavy jsou sice psychologicky propracované, ale i tak mi dělalo problémy jejich myšlenkové pochody sledovat. Ale když se ze vztahu vytratí důvěra, je pak velice křehký a zničit ho může cokoliv. Obě postavy jsou i velmi přesvědčivě zahrané, což potěšilo zejména u Máši Málkové, o které jsem dosud nejspíš ani neslyšel. Chápu, že to neměl být žádný akční film, ale stejně mi připadá, že ty Brabcovy filmy jsou delší a pomalejší, než je zdrávo. ()

Reklama

Přemek 

všechny recenze uživatele

Další kousek do přebohaté sbírky ženských psychotických charakterů České televize aneb Když vám manžel hned na fleku neoznámí, že muž, kterého jste srazila autem, zemřel, protože vás má rád a nechce vás dostat na kolena, je to vyvrhel a je nutno ho okamžitě začít urážet a mazat ze života. Švehlík i Málková hrají dobře - jenže ono není v podstatě co. Bod za směšnotragickou postavu vdovy Vondrákové; jen škoda, že ji nehrála nějaká herečka, ale Jaroslava Obermaierová. Další bod za skvělou Jitku Smutnou v postavě matky. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Scénáristicky nepříliš ošetřená variace na téma v nouzi poznáš přítele, ve které si rozklad vztahu komorního dua zasloužil o něco více péče, nicméně ve svém formátu a univerzálnosti námětu (krize obnažující charaktery) to docela funguje. Švehlík odvedl svůj standard, Málková jako rozmazlená hysterka házející vinou jak blátem byla ve své vzrůstající nesympatičnosti také přesvědčivá. Policie ČR, co tady pomáhá k rozchodu a chrání od klidného spaní, to rozsekla dle předpokladů.. ()

insurgentes 

všechny recenze uživatele

"A co vy, máte nějaké děvče?" --- "Mám. Jarka." --- "Jarka, to je krásné jméno." --- "Vždycky každej sudej tejden." --- "A neni to málo?" --- "Pak se prohodíme." Prostě při pohledu na Davida Švehlíka může být film o čemkoli, a stejně mi v uších zní tohle. No ale aspoň už víme, jak ta jeho Jarka vypadá. ()

Galerie (24)

Reklama

Reklama